اداره دامپزشکی زرند:
کنترل جمعیت سگ های ولگرد
معضل سگهای بلاصاحب موضوعی است که در چند سال اخیر برای شهر زرند به چالش تبدیل شده است و نیاز است تا با مدیریت صحیح از تبدیل شدن این چالش به بحران جلوگیری شود.

به گزارش از روابط عمومی شبکه دامپزشکی زرند؛ حسن لطفعلی پور رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان زرند بیان نمود: از آنجایی که سگها قدرت تکثیر زیادی دارند، و در وضعیت عادی قادر به تولد سالانه هفت توله هستند ولی اگر شرایط تغذیه خوبی داشته باشند قادر به تولد ۱۲ تا ۲۰ توله نیز خواهند بود. این شرایط مناسب را شهروندان با غذا دادن به آنها و همچنین افزایش پسماند در داخل شهر فراهم کرده و پیامد آن نیز دامنگیر جامعه میشود.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان زرند اصلیترین و ابتداییترین اقدام برای کنترل جمعیت سگهای بلاصاحب در محیطهای شهری را مدیریت پسماند میداند.
لطفعلی پور در خصوص بیماریهای مشترک انسان و دام بیان نمود: براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت از میان هزار و ۷۰۹ عامل بیماریزا، ۸۳۲ عامل، از حیوانات به انسان منتقل شده و مشترک است، همچنین از میان ۱۵۶ بیماری نوپدید شناخته شده در انسان، ۱۱۴ مورد آن از حیوانات به انسان منتقل میشود.
وی با اشاره به بیماریهای قابل انتقال از حیوانات به انسان، افزود: سگهای ولگرد در ایران، با جمعیتی بیش از دو میلیون قلاده، به مشکل جدی برای جامعه و محیط زیست تبدیل شدهاند. این موضوع احساساتی بوده و بسیاری از افراد به خطرات آن برای سلامت، به ویژه کودکان و سالمندان، توجه نمیکنند. رها کردن سگها توسط مالکان و فعالیتهای پرورشدهندگان و مراکز تولهکشی از علل اصلی افزایش جمعیت این سگهاست.
لطفعلی پور افزود: غذا دادن به سگهای ولگرد و مدیریت نادرست پسماندها به تغذیه آنها کمک کرده و منجر به افزایش بیشتر جمعیتشان میشود. تداخل این سگها با حیات وحش، به ویژه انتقال بیماریهایی چون هاری و کیست هیداتیک، میتواند به نابودی گونههای وحشی منجر شود.
وی تصریح کرد : برای کنترل جمعیت سگهای ولگرد، فرهنگسازی و اجرای قوانین ضروری است. آموزش عموم در مواجهه با سگها و مدیریت پسماندها نیز میتواند به کاهش گزشها و شیوع بیماریها کمک کند. حل این مشکل نیازمند رویکردی جامع و چند بعدی است که به بهداشت عمومی و امنیت انسانی توجه کند و به همکاری میان متخصصان، منابع مالی و توجه به شرایط خاص هر منطقه را نیاز دارد .
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان زرند اظهار نمود: روشهایی مانند عقیمسازی و واکسیناسیون میتوانند به کاهش جمعیت و خطر بیماریهایی چون هاری کمک کنند، اما کافی نیستند و باید به شناخت جمعیت و رفتار اجتماعی سگها نیز توجه شود. کشتن سگها به عنوان راهحلی پایدار نخواهد بود و ممکن است به افزایش جمعیت آنها منجر شود.
وی با تشکر از اقدامات موثر مدیریت شهرداری شهر زرند در ایجاد پناهگاه نگهداری سگ های بلاصاحب در جهت کنترل جمعیت سگها از طریق زندهگیری و مدیریت علمی ، ترویج فرهنگ مسئولیتپذیری در نگهداری از حیوانات، آموزش و اطلاعرسانی به دامداران و عموم مردم درباره پیشگیری از گازگرفتگیها و خطرات بیماری های مشترک بین انسان و دام و رعایت بهداشت فردی در مواجهه با حیوانات را از عوامل کلیدی و دارای اهمیت در کاهش مشکلات مربوط به سگهای ولگرد و پیشگیری از بیماری های مشترک، دانست.
نظر دهید