توصیه های دامپزشکی راور در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو

به گزارش از روابط عمومی اداره دامپزشکی راور ، دکتر جعفری پور ،سرپرست اداره دامپزشکی شهرستان راور گفت: با توجه به گرم شدن هوا و احتمال افزایش ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو مردم مراقبت های لازم را در این خصوص انجام دهند.
دکتر جعفری پور افزود: با آغاز فصل گرم سال احتمال ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو افزایش پیدا میکند که رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری، از اهمیت بالایی برخوردار است.
رئیس اداره دامپزشکی راور گفت: این بیماری توسط گزش کنه آلوده، جدا کردن و له کردن کنه بدن دام با دست و یا از طریق تماس پوست با خون و بافت های دام آلوده در زمان کشتار و یا خرد کردن گوشت پیش سرد نشده به انسان منتقل میشود.
وی ادامه داد: این بیماری با رعایت اصول بهداشتی شامل سمپاشی بدن دامها، ضدعفونی و سمپاشی اماکن دامی، روشهای حفاظت شخصی و جلوگیری از خراش پوستی در تماس با گوشت، ترشحات و خون حیوان، خودداری از جدا کردن و له کردن کنه با دست روی بدن دام، جمعآوری کود و فضولات دامی و خارج نمودن از دامداری، تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و قصابی های تحت نظارت دامپزشکی قابل کنترل است.
سرپرست اداره دامپزشکی شهرستان راور با بیان اینکه عامل این بیماری با حرارت از بین میرود و پختن گوشت باعث از بین رفتن ویروس میشود، به افراد توصیه کرد از خوردن فراورده های دامی خام و نیم پخته خودداری کنند.
جعفری پور همچنین نسبت به کشتار غیرمجاز دام هشدار داد و تصریح کرد: پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق، خودداری از کشتار دام بهصورت غیرمجاز و خارج از کشتارگاه، نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ ساعت در یخچال، دیگر راهکارهای پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو است.
وی با بیان اینکه این بیماری در دام ها فاقد علائم مشخص می باشد گفت: علائم این بیماری در انسان شامل تب و لرز، گیجی، حالت تهوع، بدن درد، حساسیت به نور، سردرد شدید، درد چشم، خونریزی زیر جلدی میباشد که در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع میتواند منجر به مرگ شود.
نظر دهید