توصیه های بهداشتی شبکه دامپزشکی بم درباره ذبح دام

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان بم، رئیس شبکه دامپزشکی بم گفت: ذبح کنندگان دام و کارگران شاغل در کشتارگاهها و قصابیها،هنگام کار از وسایل حفاظت شخصی مانند دستکش، چکمه، عینک، ماسک، روپوش یا پیشبند پلاستیکی استفاده کنند.
رییس شبکه دامپزشکی شهرستان بم گفت: افرادی که با دام سر و کار دارند، از گذاشتن چاقوی قصابی داخل دهان خودداری کنند و در صورت وجود زخم یا جراحت بر روی دستها یا انگشتان خود از تماس با ترشحات یا لاشه دام خودداری کنند.
مسعود اسدی پور افزود: خون و ترشحات دام تا چند روز میتواند باعث انتقال بیماری شود به همین دلیل ذبح گوسفند در معابر، پارکینگ و حیاط منزل یک رفتار غیربهداشتی است که ممکن است باعث انتشار بیماری شود و به خانوادهها توصیه کرد گوشت مورد نیاز خود را از قصابی ها و مراکز معتبر و مورد تأیید شبکه دامپزشکی تهیه کنند، زیرا در کشتارگاههای صنعتی علاوه بر نگهداری گوشت در شرایط استاندارد، از ذبح دام قاچاق و آلوده به ویروس جلوگیری میشود و محیط کشتارگاه برای مبارزه با کنه و سایر آلودگیها به طور مرتب سمپاشی و ضدعفونی میشود.
وی، یکی دیگر از راههای انتقال بیماری را گزش کنه عنوان کرد و گفت: ویروس این بیماری در دامهایی نظیر گاو، گوسفند و بز علایم خاصی ندارد و در نتیجه از ظاهر دام نمیتوان به وجود بیماری در حیوان پی برد و گزش انسان توسط کنه آلوده نیز باعث ورود عامل بیماری به خون و ابتلاء به این بیماری میشود. له کردن کنه روی پوست بدن نیز میتواند باعث ابتلاء به بیماری شود.
نظر دهید