سرپرست اداره دامپزشکی شهرستان ارزوئیه هشدار داد:
با شروع فصل گرما، احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو افزایش پیدا میکند
به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی ارزوئیه ،رئیس اداره دامپزشکی ارزوئیه در خصوص پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو گفت: با آغاز فصل گرم سال احتمال ابتلا به این بیماری افزایش پیدا میکند و رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی تصریح کرد: رعایت اصول بهداشتی شامل سمپاشی بدن دامها، ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، استفاده از روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان، پرهیز از کشتار دام در محلهای غیرمجاز و تهیه گوشت مورد نیاز از محل های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی باعث کنترل بیماری تب کریمه کنگو میشود.
حاتمی اضافه کرد: ویروس بیماری تب کریمه کنگو به حرارت حساس است و پخت گوشت باعث از بین رفتن آن خواهد شد، لذا به افراد توصیه میشود از خوردن گوشت و جگر خام و نیم پخته پرهیز کنند.
وی تأکید کرد: علائم این بیماری در انسان تب، لرز، گیجی، حالت تهوع، درد و سفتی گردن، حساسیت به نور، سردرد شدید، درد چشم، خونریزی زیرجلدی و در نهایت مرگ است و این بیماری در دام فاقد علائم بالینی بوده و صرفأ یک تب موقتی در دام ایجاد مینماید، لذا براساس علائم ظاهری در دامها قابل تشخیص نیست.
دکتر حاتمی از مردم خواست موارد بهداشتی از جمله استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس و ذبح دام و خرد کردن گوشت را رعایت کنند. همچنین خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت اصول ایمنی کار به منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، کنترل تردد غیرمجاز دام، انجام سمپاشیهای ادواری دام و جایگاه نگهداری دام ، جمعآوری کود و فضولات دامی و خارج نمودن از دامداری، کشتار دام در کشتارگاههای مجاز، تهیه گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق، خودداری از کشتار دام به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه و نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ و جگر ۴۸ ساعت در دمای ۴درجه سانتیگراد در یخچال، راهکارهای پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو است.
نظر دهید