• 1400/09/13 - 08:43
  • تعداد بازدید : 501
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان بررسی کرد:

چالشهای پرورش در طیور صنعتی

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر صدیقه کاظمی نیا معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان به بررسی چالشهای پرورش در طیور صنعتی پرداخت و اعلام کرد: تخصیص نهاده های دولتی و عدم تمکن مالی برخی مرغداران جهت خریداری نقدی یکی از چالش های مهم صنعت طیور می باشد.

وی با اعلام اینکه خوراک طیور مهم ترین و اساسی ترین آیتم هزینه ای صنعت مرغداری است، افزود: تخصیص نهاده های دولتی توسط سامانه بازارگاه و الزام پرداخت نقدی جهت خریداری نهاده ها و عدم تمکن مالی بسیاری از مرغداران جهت این امر باعث جذب تعداد زیادی از مرغداران توسط واسطه ها گردیده است، در این راستا این افراد نهاده ها را مستقیما به انبارهای خود وارد میکنند و بدون رعایت فاکتورهای بهداشتی و اصول امنیت زیستی اقدام به توزیع می نمایند.

این مقام مسئول از جمله عوارض ناشی از این شیوه توزیع را انتقال آلودگی از یک منبع مشترک به واحدهای متعدد به دلیل تردد و تجمع افراد و وسایل نقلیه، مشخص نشدن میزان نهاده های باقی مانده واحدهای دچار تلفات و معدوم سازی،  نا مشخص بودن کیفیت دان آماده تحویلی به واحد ها به دلیل عدم نظارت مستقیم مرغدار بر فرایند تهیه دان و عدم رعایت استاندارد های تغذیه ای و پرت و اتلاف نهاده ها و سرمایه ها و توان مرغداران اعلام کرد.

دکتر صدیقه کاظمی نیا در این رابطه افزود: دریافت مجوزهای جوجه ریزی مازاد بر ظرفیت و تراکم بالای سالن های پرورش علاوه بر مستعد نمودن جوجه ها به انواع بیماری ها بدلیل ظرفیت سالن باعث عدم پرورش یکنواخت جوجه ها می شود.

این مقام مسئول از عوامل دیگر چالش های پرورش در طیور صنعتی را عدم رعایت فواصل مجاز جوجه ریزی، جوجه ریزی غیر یکنواخت واحدهایی که نزدیک هم در یک منطقه واقع شده اند و بعنوان یک واحد اپیدمیولوژیک محسوب می شوند و انتقال آلودگی سریالی بین آنها (نیاز به الزام جوجه ریزی همزمان آنها می باشد)، عدم رعایت برنامه صحیح واکسیناسیون در برنامه ریزی و اجرا، سن بالای گله های مادر کشور بدلیل دشواری جایگزینی توسط گله های اجداد و کاهش کمی و کیفی جوجه های تولیدی و افزایش استعداد ابتلا به بیماری ها در این جوجه ها دانست.

وی اعلام کرد: به دلیل اختلاف بالای قیمت نهاده های دولتی و بازار آزاد در برخی موارد سود ناشی از تلفات، میتواند بیش از انجام پرورش باشد و این امر منجر به بی توجهی و عدم حساسایت برخی مرغداران در رعایت اصول بهداشتی و درمان می گردد.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان به بیان پیشنهاداتی در صنعت طیور پرداخت و گفت: پرورش دهنده نژاد آرین دارا بودن حداقل استانداردهای سالن های پرورش، تهویه و اصول امنیت زیستی و رعایت استانداردهای تغذیه ای (کاهش نسبت انرژی به پروتئین) را مد نظر قرار دهد.

این مقام مسئول افزود: پیشنهاد می گردد تمامی تخم مرغ های واحدهای جوجه کشی از واحدهای مادر مشترک تامین گردد زیرا تامین تخم مرغ واحدهای جوجه کشی از واحدهای مادر متفاوت غیر یکنواختی ایمنی جوجه های تولیدی را موجب شده و امکان برنامه ریزی دقیق واکسیناسیون جهت آنها را از بین می برد.

وی افزود: پرورش دهنده این مسئله را مدنظر قرار دهد که طولانی شدن دوره پرورش در خصوص جوجه آرین میتواند عامل مستعدکننده ابتلا به بیماری ها شود و نیاز به اعمال حساسیتهای بیشتر درزمینه اصول بهداشتی و قرنطینه ای در صورت طولانی شدن دوره پرورش می باشد.

دکتر کاظمی نیا با بیان اینکه افزودن ترکیبات موثر بر بهبود سیستم ایمنی در جیره طیور موثر می باشد، اعلام کرد: تمامی مزارع مرغ تخمگذار  و مادر در خصوص انجام واکسیناسیون آنفلوآنزا فوق حاد اقدام نمایند، ضمن اینکه پرورش دهندگان بر دریافت مجوزهای جوجه ریزی متناسب با ظرفیت واحدهای پرورشی و تطابق گواهی های حمل پایان دوره با مجوزهای اولیه جوجه ریزی جهت مدیریت ورود و خروج فارم ها اقدام نمایند.

وی افزود: تاکید می گردد تمدید بیمه مرغ مادر بصورت الحاقیه در مرغهای مادر بالای 64 هفته صورت گیرد، ضمن اینکه  گزارش مستمر از واحدها در خصوص وضعیت افت تولید و افت مصرف دان در واحد های مادر و تخمگذاردریافت گردد.

وی از مرغداران درخواست نمود که از اقدامات خودسرانه در درمان و برنامه های واکسیناسیون پرهیز نمایند و به دکتر دامپزشک در زمان مقتضی مراجعه نمایند، ضمن اینکه در صورت افزایش ظرفیت واحدهای پرورشی، ملزومات بهداشتی و افزایش مساحت مناسب مورد نیاز را درنظر داشته باشند.

لازم به ذکر است که دکتر صدیقه کاظمی نیا، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان، فارغ التحصیل دکترای عمومی دامپزشکی و MPH اپیدمیولوژی پزشکی می باشد.

وی که عضو کمیته فنی بیماری های ویروسی و کارگروه فنی- تخصصی بیماری های تب برفکی،‌ شاربن و سل سازمان دامپزشکی است، دبیری کارگروه مبارزه با بیماریهای دامی معاونین سلامت کشور، عضویت کمیته فنیGIS  طیور دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور  سازمان دامپزشکی و دبیری سه کمیته پدافند غیرعامل،‌ کمیته تخصصی بیماریهای مشترک و کمیته علمی- فنی بیماریهای اخطارکردنی اداره کل دامپزشکی استان کرمان را برعهده دارد.

این مقام مسوول که مدیریت سیستم مراقبت استان را نیز بر عهده دارد، در راه اندازی سیستم GIS دامی استان کرمان و کدگذاری و تهیه دیتابیس GIS طیور استان نقش بسزا داشته و  مجری طرح های پایش استانی در بیماری های مختلف دامی و بیماری های مشترک بین انسان و دام بوده است.

دکتر سید بهمن نقیبی معاون بهداشتی و پیش گیری سازمان دامپزشکی در سالجاری از زحمات دکتر صدیقه کاظمی نیا در خصوص همکاری در تدوین برنامه ملی کنترل و کاهش بیماری های دامی با اعطای لوح سپاس تقدیر و تشکر کرد.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 279581
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید