اجرای عملیات سم پاشی در کشتارگاه صنعتی دام کرمان
رئیس شبکه دامپزشکی کرمان گفت: عملیات سم پاشی کشتارگاه صنعتی دام و آموزش به پرسنل کشتارگاه علیه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو اجرا شد.
محمود زین الدینی گفت: یکی از مهمترین راهکارهای پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از طریق سمپاشی اماکن دامی و کشتارگاهای دام و آموزش دامداران و پرسنل در معرض خطر در کشتارگاههای دام است.
وی افزود: با توجه به شروع فصل گرما و مساعد شدن شرایط برای تکثیر و ازدیاد انگلهای خارجی از جمله کنهها طرح سمپاشی کامل محوطه و تاسیسات کشتارگاههای صنعتی دام انجام شد.
زین الدینی با اشاره به اینکه هدف از اجرای این طرح سمپاشی حفاظت از سرمایه دامی، جلوگیری از شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام به ویژه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و پیشگیری از تبعات مخرب اقتصادی بیماریهای انگلی است بیان کرد: در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی برای گروههای در معرض خطر مانند دامپزشکان، دامداران، قصابان، سلاخان و ... احتمال ابتلا به این بیماری افزایش مییابد.
وی با اشاره به اینکه شهروندان عزیز علی الخصوص در مواردی از قبیل عزیمت به اماکن اقامتی و تفریحی بایستی گوشت تازه مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند گفت: شهروندان باید به مهر و یا لیبل موجود بر روی لاشه دام توجه و از خرید گوشت از مراکز غیر مجاز خودداری کنند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان با تاکید بر اینکه نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال به منظور پیشگیری از ابتلا از بیماری تب کریمه کنگو حائز اهمیت میباشد تصریح کرد: از دیگر عوامل موثر در پیشگیری از ابتلا به این بیماری، خودداری از خوردن گوشت و جگر خام یا نیم پخته، حذف کنه ناقل بیماری از طریق سم پاشی و حمام دادن دام ها، استفاده از دستکش در هنگام خرد کردن گوشت و سایر فرآوردههای گوشتی، استفاده از وسایل ایمنی فردی مثل کلاه، عینک، ماسک، روپوش و چکمه در موقع تماس با دام و ذبح دام و خودداری از له کردن کنه با دست در صورت مشاهده آن در روی بدن دام میباشد.
نظر دهید