• 1399/07/29 - 09:31
  • تعداد بازدید : 421
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان عنوان کرد:

لزوم تعامل کلیه دستگاه های اجرایی، تحقیقاتی و تشکل ها با دامپزشکی استان بمنظور پیش گیری از انفلوانزای پرندگان

ستاد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان استان، بمنظور بحث و تبادل نظر و اتخاذ تمهیدات امنیت زیستی و قرنطینه ای جهت برنامه مراقبت و پیش گیری از بیماری انفلوانزای فوق حاد پرندگان با رعایت پروتکل های بهداشتی و حفظ فاصله گذاری اجتماعی در محل اداره کل دامپزشکی استان کرمان برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکترصدیقه کاظمی نیا معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان در ابتدای نشست ضمن خیر مقدم به مدعوین جلسه اعلام کرد: نقش سایر دستگاه ها( محیط زیست، نیروی انتظامی، اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای، سازمان جهاد کشاورزی، شهرداری، فرمانداری و ...) در پیشگیری از بروز بیماری انفلوانزای فوق حاد پرندگان حیاتی می باشد.

وی در این رابطه افزود: لازم است تعامل کلیه دستگاه های اجرایی، تحقیقاتی و تشکل ها با دامپزشکی استان بمنظور پیش گیری و پاک نگه داشتن استان از این بیماری همانند سالهای گذشته صورت پذیرد که البته اهتمام همه ارگان ها در این رابطه نقش اساسی دارد.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان بیان کرد: کانون های بیماری انفلوانزای فوق حاد پرندگان در تعدادی از کشورهای همسایه گزارش شده است که با توجه به رخداد این کانون ها بمنظور جلوگیری از شیوع این بیماری، صادرات مرغ زنده، تخم مرغ، گوشت مرغ و سایر صنایع وابسته به صورت موقت در این کشورها متوقف شده است و واکسیناسیون بیماری انفلوانزای فوق حاد پرندگان در این کشورها بصورت فراگیر انجام می شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه کشور ایران در مسیر مهاجرت پرنده های وحشی از سوی این کشورها قرار دارد، این نشست در راستای اطلاع رسانی و انجام هماهنگی بین بخشی در راستای پیش گیری و کنترل این بیماری تشکیل شده است.

دکتر کاظمی نیا عنوان کرد: از انجا که برخی از تحت تیپ های ویروس انفلوانزای فوق حاد پرندگان می توانند مشترک بین انسان و دام باشند، لذا این بیماری می تواند تهدید بزرگی برای سلامتی انسان نیز محسوب گردد.

این مقام مسئول در ادامه به توضیح آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت حیوانات( OIE ) از وضعیت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در جهان پرداخت و نهادهای بین المللی متولی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان که در راستای پیشگیری و کنترل آنفلونزای فوق حاد پرندگان در تلاشند را معرفی نمود.

وی با نمایش اسلایدهایی به توضیح کانون های این بیماری در کشورهای همسایه و مسیر مهاجرت پرنده های وحشی پرداخت و گفت: با توجه به افزایش رخداد های کانون های آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در دنیا، سازمان خواربارکشاورزی سازمان ملل متحد در خصوص خطر ورود و هجوم این بیماری به سایر کشورها هشدار رسمی داده است لذا توصیه شده است در این رابطه اجرای رصد و پایش هماهنگ با سازمان محیط زیست بطور جدی و موثر بیش از سال های قبل  فعال باشد.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان در ادامه آخرین وضعیت کانون های بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در ایران ( کانون های بومی و وحشی و ...) و آخرین وضعیت معدوم سازی های بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در ایران را بیان نمود و اذعان داشت: خوشبختانه با انجام واکسیناسیون و اقدامات امنیت زیستی تعداد کانون های این بیماری در کشور کاهش چشمگیر داشته است.

این مقام مسئول وضعیت پرورش طیور استان و مقایسه آن با طیورکل کشور را بیان نموده و اظهار کرد: سازمان خواربار جهانی، راهبردهایی برای کاهش مخاطرات این بیماری توصیه نموده است که از آن جمله محدود نمودن تماس مستقیم و غیرمستقیم بین طیور خانگی و پرندگان وحشی، رصد و پایش غیر فعال تشدیدی در مناطق با احتمال خطر بالا، افزایش آگاهی و هشیاری در بین دارندگان طیور، جمعیت عمومی، بازاریابان، شکارچیان و سایر  دست اندرکاران مرتبط و ... می باشد.

وی بمنظور اقدامات پیشگیرانه بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان به واکسیناسیون علیه آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، ارتقای سطح امنیت زیستی توسط کمیته ممیزی استان، پایش بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با نمونه گیری و انجام آزمایشات مربوط به این بیماری، بروز رسانی ابزار و امکانات لازم برای  آزمایش و تشخیص این بیماری، آموزش پرورش دهندگان و مسئولین فنی بهداشتی در خصوص این بیماری، تهیه و توزیع مواد ضدعفونی کننده در استان، شناسائی و برخورد با واحدهای غیر مجاز استان و تشدید اقدامات کنترل بهداشتی در کشتارگاه های طیور و کارخانجات خوراک طیور و... اشاره کرد.

این مقام مسئول در پایان به اعلام مشکلات و چالش ها، راهکارها و پیشنهادات در رابطه با این بیماری پرداخت و خواستار همکاری بیشتر بین بخشی در خصوص پیش گیری از این بیماری شد.

 لازم به ذکراست که در نشست ستاد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان که در محل سالن کنفرانس اداره کل دامپزشکی استان کرمان برگزار گردید، مدیر کل دامپزشکی استان کرمان، روسا و کارشناسان ادارات ستادی، رئیس گروه بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی کرمان، مدیر عامل اتحادیه مرغداران تخم گذار استان كرمان، مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان كرمان، مدیرعامل مرغ اجداد كرمان، مدیرعامل شركت سیمرغ و مدیرعامل مرغ ماهان و نمایندگانی از فرماندهی نیروی انتظامی استان كرمان، محیط زیست استان و دانشكده دامپزشكی دانشگاه شهید باهنر كرمان حضور داشتند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 256847
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه