• 1399/05/06 - 07:31
  • تعداد بازدید : 326
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

هشدار در خصوص ذبح غیر بهداشتی دام در ایام عید قربان در بم

رییس ادار ه دامپزشکی شهرستان بم ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن عید سعید قربان از آمادگی این اداره برای بازرسی بهداشتی و شرعی دامهای قربانی در روز عید قربان، خبر داد.

اسدی پور با اشاره به حضور ناظرین شرعی در کشتارگاهها و همراهی با اکیپ های نظارت بهداشتی در روز عید سعید قربان از تشکیل 4 اکیپ عملیاتی در سطح شهرستان و یک اکیپ ثابت در محل ادار ه دامپزشکی شهرستان خبر داد.

وی در ادامه افزود: کشتارگاه صنعتی این شهرستان و اکیپ های بازرسی گوشت از آغازین ساعات روز عید آماده ارایه خدمات بهداشتی به شهروندان می باشد.

این مقام مسئو ل از کلیه شهروندان خواست که به منظور محفوظ ماندن و عدم ابتلا به بیماریهای مشترک دامی خاصه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، عمل ذبح و نذورات خود را صرفا در کشتارگاه و اماکن متعارف مورد تایید دامپزشکی انجام دهند.

اسدی پور در شرح بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو گفت: این بیماری ویروسی با گزش کنه منتقل می شود . دام بیمار فاقد علایم بالینی است اما در انسان همراه با تب، درد عضلانی، گردن درد، سفت شدن بافت گردن، خونریزی در مخاطات ( لثه- دستگاه تناسلی)، درد چشم، حساسیت چشم نسبت به نور،تهوع، استفراغ، اسهال، شکم درد، گلودرد می باشد . از مهمترین راههای پیشگیری از بیماری استفاده از دستکش هنگام تمیز کردن و قطعه کردن گوشت، تهیه گوشت دارای برچسب و مهر دامپزشکی ازفروشگاه های معتبر و مجاز ، ضد عفونی مرتب اماکن دامی برای دفع کنه و عدم مصرف گوشت گرم و تازه ذبح شده، می باشد.

رییس ادار ه دامپزشکی شهرستان بم تصریح کرد : پس از طی فرآیند ذبح دام ، لاشه دام بایستی مدت زمان 24 ساعت جهت طی مرحله جم و د نعشی در یخچال نگهداری شود که این امر در کشتارگاه در قسمت پیش سرد کن انجام می گیرد، این عمل باعث افزایش کیفیت و ماندگاری گوشت و در نهایت منجر به از بین رفتن عامل بیماری زا می گردد.

وی در پایان از شهروندان خواست در صورت مشاهده هر گون ه تخلف غیر بهداشتی مراتب را در ا سرع وقت به ادار ه دامپزشکی شهرستان اطلاع دهند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستانهای صفحه اول,اخبار شهرستان بم
  • کد خبر : 254112
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید