چشم انداز سازمان دامپزشکی کشور در برنامه ششم توسعه
مراحل برنامه ریزی
1- تحلیل و شناخت ماموریت، اهداف و استراتژی های جاری سازمان
2- بررسی محیطی
1-2- تحلیل و شناخت محیط خارجی
2-2- تحلیل و شناخت محیط داخلی
3- تدوین استراتژی ها
4- اجرای استراتژی ها
5- ارزشیابی نتایج
3- تدوین استراتژی ها
1- تبیین ماموریت، چشم انداز، ارزش ها، تعین اهداف کلان، کلی، کمی، اتخاذ راهبرد ها
1-1- ماموریت های سازمان دامپزشکی کشور
1-1-1- بررسی بیماریهای دامی، شناسایی مناطق و منابع آلوده و راه سرایت و طرز انتشار بیماریها
2-1-1- تامین بهداشت دام کشور از طریق پیشگیری و مبارزه با بیماریها همهگیر و قرنطینهای دام
3-1-1- همکاری با وزارت بهداشت در امر مبارزه با بیماریهای مشترک انسان و دام
4-1-1- تاسیس پستهای قرنطینه در نوار مرزی و داخل کشور به منظور جلوگیری از سرایت بیماریهای دامی، همچنین کنترل بهداشتی و ورود و خروج دام و فرآوردههای خام دامی و نظارت در نقل و انتقال آنها و صدور گواهی بهداشتی دام و فرآوردههای خام دامی که به خارج صادر میشود
5-1-1- نظارت بهداشتی چراگاهها، مراتع، آبشخورها، محل نگهداری دام و سایر تاسیسات مربوط به پرورش دام، همچنین نظارت بر کارخانههای تولید خوراک دام از لحاظ بهداشتی
6-1-1- نظارت بهداشتی کشتارگاهها و بازرسی و معاینه بهداشتی گوشت در کشتارگاههای کشور، نظارت بهداشتیکارخانههای تولید و تهیه فرآوردههای خام دامی
7-1-1- اظهارنظر و نظارت در مورد ساخت ، ورود و صدور فروش انواع داروی سرم، واکسن و مواد بیولوژیکی مخصوص دام و صدور پروانه برای اشتغال به کار تهیه و ترکیب و فروش داروهای ساده، مرکب، واکسنها، سرمها، مواد بیولوژیکی ، مواد ضدعفونی، سموم و مواد دیگری که به اشکال مختلف مورد مصرف دامپزشکی قرار میگیرد
8-1-1- مشارکت در کنفرانسهای بینالمللی دامپزشکی و اعزام نماینده به این کنفرانسها در حدود اعتبارات مصوب و پس از تایید وزیر کشاورزی ، همچنین مبادله اطلاعات علمی با مراکز و مراجع علمی دامپزشکی
9-1-1- تاسیس و توسعه شبکههای دامپزشکی، همچنین تربیت کادر فنی در مناطق و مراکز دامداری کشور و صدور پروانه تاسیس بیمارستانها و درمانگاههای دامپزشکی، همچنین اشتغال به مایهکوبی و درمان دام و سیاست گذاری و مدیریت تامین وسائل و لوازم فنی، داروها، واکسنها، سرمها، مواد بیولوژیکی، سموم و مواد ضدعفونی مربوط به مبارزه با بیماریهای دامی
10-1-1- حذف دام بیمار یا مظنون به ابتلاء بیماری یا ناقل عامل بیماری و پرداخت غرامت به صاحب آن
2-1- چشم انداز سازمان دامپزشکی کشور
1-2-1- پیشرو در کنترل و ریشه کنی بیماریهای استراتژیک دامی در منطقه
2-2-1- توانمند در نظام سلامت کشور با کنترل و ریشه کنی بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان و نظام مراقبت ایمنی تولیدات دامی و آبزی پروری
3-2-1- پویایی نظام مراقبت بیماری های واگیردار آندمیک، اگزوتیک، نوپدید، بازپدید و مخاطرات و تهدیدات بیوتروریسم
4-2-1- رقابت پذیر ی خدمات دامپزشکی با تکیه بر استاندارد های جهانی و به کمک دانش و فناوری های نوین و مشارکت حداکثری بخش خصوصی و تعاونی
5-2-1- دسترسی عادلانه اقشار مختلف مردم بویژه در مناطق عشایری و محروم به خدمات دامپزشکی
6-2-1- دارای تعامل سازنده و مؤثر با مجامع جهانی دامپزشکی
3-1- ارزش های سازمان دامپزشکی کشور
1-3-1- بهره مندی از نیروهای توانمند، متخصص، نوآور و کارآفرین
2-3-1- حمایت از پژوهش های کاربردی و به کار گیری نتایج آن در سطوح ملی و استانی
3-3-1- حفظ و صیانت از سرمایههای دامی کشور
4-3-1- احترام به حقوق و کرامت ذینفعان و ارائه خدمت صادقانه، رضایت مندی و پاسخگویی دقیق و به موقع به آنان
5-3-1- اعتقاد به مشارکت پذیری و انضباط در انجام وظایف و پرهیز از اسراف و تبذیر در امکانات و منابع
6-3-1- حفظ و صیانت از بهداشت، رفاه و حقوق حیوانات
4-1- اهداف بلند مدت سازمان دامپزشکی کشور (اهداف کلان برنامه استراتژیک، نتایج خاصی که سازمان می کوشد در تأمین مأموریت خود با همکاری سازمان ها و دستگاه های مرتبط بدست آورد )
1-4-1- امنیت غذایی
2-4-1- سلامت جامعه ( بهداشت عمومی/ سلامت غذایی)
3-4-1- استاندارد های بهداشتی تولیدات دامی در تجارت
5-1- اهداف میان مدت سازمان دامپزشکی کشور (اهداف کلی برنامه جامع (توسعه)، نتایج خاصی که سازمان می کوشد در تأمین مأموریت خود بدست آورد)
1-5-1- ارتقاء بهداشت و سلامت دام
2-5-1- ارتقاء بهداشت و تضمین کیفیت فراورده های خام دامی، خوراک دام، دارو و فراورده های بیولوژیک
3-5-1- ارتقاء کیفیت و بهداشت واحدهای تولیدی، توزیعی، عرضه و خدمات مرتبط با دامپزشکی
4-5-1- دسترسی کمی و کیفی به بسته خدمات دامپزشکی
راهبردهای هدف 1: ارتقاء بهداشت و سلامت دام
1-1-5-1- ارتقاء شاخص های کنترل بیماری های قابل انتقال بین حیوان و انسان
2-1-5-1- ارتقاء شاخص های کنترل بیماری های دام، طیور و آبزیان
3-1-5-1- ارتقاء ساختار بهداشتی واحدهای پرورش دام، طیور، آبزیان و صنایع مرتبط
4-1-5-1- توسعه بیمه دام
5-1-5-1- ارتقاء شاخص های رفاه دام
راهبردهای هدف 2: ارتقاء بهداشت و تضمین کیفیت فراورده های خام دامی، خوراک دام، دارو و فراورده های بیولوژیک
1-2-5-1- ارتقاء شاخص های سلامت و بهداشت فراورده های خام دامی و خوراک دام، دارو و فراورده های بیولوژیک
2-2-5-1- ارتقاء مطالعات کاربردی برای ارزیابی مخاطرات فراورده های خام دامی و خوراک دام، دارو و فراورده های بیولوژیک
3-2-5-1- توسعه آزمایشگاه های کنترل کیفی فراورده های خام دامی و خوراک دام، دارو و فراورده های بیولوژیک
4-2-5-1- به روز رسانی، اصلاح و رفع خلاء های قوانین و مقررات
5-2-5-1- ارتقاء بهداشت ناوگان حمل و نقل
راهبردهای هدف 3: ارتقاء کیفیت و بهداشت واحدهای تولیدی، توزیعی، عرضه و خدمات مرتبط با دامپزشکی
1-3-5-1- استقرار سامانه های GMP, HACCP و .... در واحدهای تولیدی، توزیعی، عرضه و خدمات مرتبط با دامپزشکی
2-3-5-1- توسعه رقابت پذیری تولیدات برای صادرات
3-3-5-1- رتبه بندی واحدهای تولیدی، توزیعی، عرضه و خدمات مرتبط با دامپزشکی
4-3-5-1- به روز رسانی، اصلاح و رفع خلاء های قوانین و مقررات
5-3-5-1- ارتقاء شاخص های امنیت زیستی
راهبردهای هدف 4: دسترسی کمی و کیفی به بسته خدمات دامپزشکی
1-4-5-1- توسعه متوازن و توانمندسازی بخش دولتی و غیر دولتی دامپزشکی
2-4-5-1- ارتقاء دانش و مهارت های ذینفعان
3-4-5-1- توسعه خدمات دامپزشکی در مناطق روستایی/ عشایری
4-4-5-1- مشارکت ذینفعان در سیاستگذاری، برنامه ریزی و ارائه خدمات دامپزشکی
5-4-5-1- اصلاح ساختارهای دامپزشکی متناسب با شرایط و الزامات روز
6-4-5-1- توسعه ارتباطات و ارائه خدمات به ذینفعان با استفاده از فناوری های نوین هوشمند و مدیریت دانش اطلاعات
7-4-5-1- بسترسازی مناسب برای استفاده از فرصت های بین المللی و منطقه ای و سازمانهای تخصصی
6-1- اهداف کوتاه مدت (اهداف کمی برنامه سالانه، اهداف عملیاتی (فعّالیّتهای) لازم جهت نیل به اهداف برنامه جامع و بودجه ریزی سالانه)
1-6-1- کاهش بروز بیماری های مشترک از 20 در صد کانون در سال پایه به 15 درصد کانون در پایان برنامه
2-6-1- کاهش تلفات در گله های مرغ گوشتی از 3.489 در صد در سال پایه به 2.558 درصد در پایان برنامه/ کاهش بروز بیماری ها در گله های صنعتی طیور از 6247 کانون در سال پایه به 3279 کانون در پایان برنامه"
3-6-1- کاهش بروز بیماری در مزارع پرورشی آبزیان از 965 کانون در سال پایه به 707 کانون در پایان برنامه/ کاهش تلفات در مزارع پرورشی آبزیان از 13.89 در صد در سال پایه به 10.182 درصد در پایان برنامه"
4-6-1- کاهش بروز بیماری در کلنی های زنبور عسل از 20.380 در صد کانون در سال پایه به 17.934 درصد کانون در پایان برنامه
5-6-1- کاهش بروز بیماری های واگیر دام در واحدهای اپیدمیولوژیک از 14.060 در صد کانون در سال پایه به 10.556 درصد کانون در پایان برنامه
6-6-1- افزایش موارد و سطح پوشش بیمه های اجباری برای بیماری های مشترک و اخطار کردنی (استراتژیک) 80% تا پایان برنامه
7-6-1- افزایش سطح پایش و کنترل سموم (کلره، فسفره) و فلزات سنگین (سرب، کادمیوم، جیوه، آرسنیک) در فراورده های دامی (دام، طیور، آبزیان) و خوراک دام در حد مجاز تا پایان برنامه/ افزایش سطح پایش و کنترل باقیمانده های دارویی (آنتی بیوتیک ها، هورمون ها) در فراورده های دامی (دام، طیور، آبزیان) و خوراک دام در حد مجاز تا پایان برنامه/ افزایش سطح پایش و کنترل آفلاتوکسین ها در فراورده های دامی (دام، طیور، آبزیان) و خوراک دام در حد مجاز تا پایان برنامه"
8-6-1- افزایش ارزیابی مخاطرات فراورده های دامی، خوراک دام، دارو و فراورده های بیولوژیک از تعداد 50 مورد ارزیابی تا 200 مورد ارزیابی در پایان برنامه
9-6-1- ایجاد آزمایشگاه های مرجع منطقه ای کنترل کیفی فراورده های دامی، خوراک دام، دارو و فراورده های بیولوژیک در پنج منطقه تا پایان برنامه/توسعه کمی و کیفی آزمون های تشخیصی و کنترل کیفی دامپزشکی 25 درصد نسبت به سال پایه تا پایان برنامه/ اعتبار بخشی آزمون های کنترل کیفی فراورده های دامی، خوراک دام، دارو و فراورده های بیولوژیک از تعداد 25 درصد در سال پایه به 100 درصد در پایان برنامه
10-6-1- افزایش تعداد ناوگان اختصاصی و بهداشتی حمل و نقل از تعداد 33600 به 43675 تا پایان برنامه
11-6-1- افزایش تعداد واحدهای دارای گواهی های استقرار سامانه های GMP, HACCP و .... از 326 واحد به 618 واحد تا پایان برنامه
12-6-1- صدور مجوز IR و EC از تعداد 157 مجوز در سال پایه به 634 مجوز در پایان برنامه
13-6-1- افزایش تعداد واحدهای دارای رتبه A از تعداد 395 واحد در سال پایه به 1203 واحد در پایان برنامه
14-6-1- افزایش میزان دامداران دارای گواهی بهداشتی آموزشی از 500000 نفر ساعت در سال پایه به 650000 نفر ساعت در پایان برنامه/ افزایش میزان شاغلین دارای گواهی آموزش های بهداشتی صنایع مرتبط از 1079 نفر در سال پایه به 1760 نفر در پایان برنامه
15-6-1- افزایش تعداد شاغلین بخش غیر دولتی دامپزشکی در شهرستان ها و مناطق کمتر توسعه یافته با جمعیت 100000 واحد دامی از تعداد 10100 نفر در سال پایه به 12000 نفر در پایان برنامه/ افزایش درمانگاه های دامپزشکی ویژه مناطق روستایی و عشایری از تعداد 0 واحد در سال پایه به 500 واحد در پایان برنامه
16-6-1- استفاده از فناوری های نوین هوشمند از 29.6 در صد در سال پایه به 100 درصد در پایان برنامه/ افزایش تعداد کاربران سامانه های الکترونیکی سازمان از تعداد 10 سامانه در سال پایه به 16 سامانه در پایان برنامه
سیاست های اجرایی برنامه
1- اقدامات کنتر لی و ریشه کنی در خصوص بیماری های اگزوتیک و اجرای سیستم پایش مستمر و امنیت زیستی (Bio security) شامل بازدید کارشناسی/ نمونه برداری/ نظارتی/ بررسی اپیدمیولوژیک/ بازرسی/ تعین تطبیق یا عدم تطبیق اقدامات قرنطینه ای/ بیوسکیوریتی/ و ...
2- توسعه نظام مراقبت فعال و غیر فعال بیماری های دام، طیور و آبزیان
3- استقرار سیستم زنجیره سرد حمل/ نگهداری/ توزیع
4- اقدامات لازم در خصوص تعین میزان تاثیر واکسن، مواد بیولوژیک، دارو و سموم
5- بررسی میزان بروز، شیوع و تلفات اقتصادی ناشی از بیماری های استراتژیک در سطح کشور و چگونگی انتقال بیماری ها
6- بررسی راه های انتشار و انتقال بیماری ها و مشخص نمودن عوامل ذی مدخل در اکولوژی های مختلف
7- تدوین دستورالعمل فوریت های خدمات دامپزشکی در حوادث غیر مترقبه (اپیدمی ها، بلایا، اتفاقات انسان ساخت و ...)
7- هماهنگی با ارگان های ذیربط جهت کسب پشتیبانی های لازم
9- پاکسازی و ضدعفونی کانون های آلوده
10- اقدامات قرنطینه ای و امنیت زیستی در کانون طغیان و ...
11- استقرار سیستم هشدار به موقع Early alarm system و تشخیص سریع Early detection system
12- برنامه ریزی، هماهنگی و اجراء بمنظور آموزش و اطلاع رسانی در امر بهداشت عمومی به بهره وران
13- اجراء برنامه های پیشگیری و مبارزه بر علیه بیماری های مشترک بین انسان و حیوان
14- بررسی اپیدمیولوژیکی وضعیت بیماری های مشترک بین انسان و حیوان و شناسایی جغرافیایی کانون های آلوده و تعیین میزان درصد آلودگی در کشور
15- اجراء برنامه های پیشگیری و مبارزه بر علیه بیماری های باکتریایی، ویروسی، انگلی و قارچی دام ، طیور و آبزیان
16- اجراء برنامه های لازم به منظور جلوگیری از سرایت بیماری های واگیر غیر بومی (اگزوتیک) به داخل کشور
17- اجراء برنامه های سالیانه اقدامات بهداشتی و قرنطینه ای با توجه به بیماری های شایع
18- استقرار سیستم مراقبت فعال و غیرفعال در خصوص بیماری های اندمیک
19- بررسی میزان بروز، شیوع و تلفات اقتصادی ناشی از بیماری های دامی و چگونگی انتقال بیماری ها
20- بررسی وضعیت چراگاه ها، آبشخورها، محل نگهداری، مراکز تجمع، میادین دام، کشتارگاه ها و سایر تاسیسات مربوط به دام از نظر عوامل مولد بیماری
21- اجراء دستورالعمل های فنی و اجرایی بهداشتی قرنطینه ای و امنیت زیستی در چراگاهها ، مراتع ، آبشخورها ، محل های نگهداری دام و سایر تاسیسات مربوط به پرورش دام وابلاغ آنها
22- سیاست گذاری، برنامه ریزی ، نظارت و اعمال ضوابط بهداشتی و قرنطینه ای و امنیت زیستی برای ورود و خروج و نقل و انتقال دام و فرآورده های دامی( ملی و بین المللی) و صدور مجوزهای بهداشتی مرتبط
23- اجرای برنامه های کنترل و نظارت بهداشتی اماکن دامی، صنایع وابسته دام، مراکز تهیه، عمل آوری و بسته بندی فراورده های خوراکی و غیر خوراکی دامی، مراکز توزیع و عرضه فراورده های خام دامی
24- بررسی های لازم در خصوص بقایای آنتی بیوتیکی و مواد شیمیایی و هورمون ها در شیر و گوشت و سایر فراورده های دامی
25- اجراء برنامه های کنترل امور مربوط به تبدیل لاشه ها و اندام های ضبطی و نیز تبدیل ضایعات دامی به منظور استفاده مصارف خوراک دام و صنعت و کود و ... با رعایت اصول بهداشتی
26- اجراء دستورالعمل ها و ضوابط بهداشتی جهت صادرات و واردات دام زنده و فراورده های خام دامی
27- برنامه ریزی و نظارت بر برنامه ها ، طرحها و پروژه های بهداشتی، قرنطینه ای و امنیت زیستی دام و فرآورده های دامی
28- اجراء دستورالعمل های فنی و اجرایی بهداشتی و قرنطینه ای و امنیت زیستی در کارخانه های تولید خوراک دام
29- اجراء دستورالعمل های فنی و اجرایی برنامه های ملی کنترل باقیمانده های ( دارو ، هورمون ها ، سموم و آفت کش ها ، فلزات سنگین ، متابولیت های قارچی، رادیونوکلیندها، و ..... ) در فرآورده های دامی
30- اجراء دستورالعمل های فنی و اجرایی برنامه های ملی کنترل باقیمانده های ( دارو ، هورمون ها ، سموم و آفت کش ها ، فلزات سنگین ، متابولیت های قارچی، رادیونوکلیندها، و ..... ) در فرآورده های دامی
31- اجراء دستورالعمل های فنی و اجرایی و نظارت براعمال ضوابط بهداشتی و قرنطینه ای و امنیت زیستی در کشتارگاهها و کارخانه های تولید و فرآوری محصولات دامی
32- مطالعه، سیاستگذاری، برنامه ریزی و پیگیری توسعه کمی و کیفی شبکه های مختلف آزمایشگاهی تشخیص و کنترل کیفی دامپزشکی
33- همکاری و مشارکت با مراجع بین المللی نظیر WHO.OIE.FAO و ... در چارچوب سیاست های سازمان دامپزشکیکشوردراجرایبرنامه های مراقبت ومبارزه بابیماریهای دامی درسطوح ملی،منطقه ای وبینالمللی
34- اجراء برنامه های کنترل توزیع مواد بیولوژیکی و دارویی
35- اجراء برنامه های استراتژیک تولید، ورود، صدور و توزیع انواع دارو، سرم، ضدعفونی کننده ها، سموم و مواد بیولوژیک و مواد اولیه آنها که به نحوی از انحاء مورد مصرف دامپزشکی میباشد
36- اجراء دستورالعمل ها، ضوابط و استانداردهای تولید، واردات و توزیع وسایل و لوازم فنی، دارو ها، واکسن ها، سرمها، مواد بیولوژیک، سموم و مواد ضدعفونی کننده مورد مصرف دامپزشکی
37- توسعه بخش درمان ، تشخیص وکنترل کیفی دارو ، واکسن و مواد بیولوژیکی
38- توسعه پوشش بهداشتی دام در برابر بیماریهای دام، طیور، آبزیان
39- مطالعه، سیاست گذاری، برنامه ریزی و تدوین ضوابط و مقررات رفاه دام در کشتارگاه ها، اماکن دامی و سیستم حمل و نقل دام
40- مطالعه، ایجاد بانک اطلاعاتی، تجزیه و تحلیل داده ها و ارائه گزارش درارتباط با اصول ارزیابیخطر، اثربخشی و کیفیت فراورده های خام دامی و خوراک دام، دارو و فراورده های بیولوژیک، منابع ژنتیکی دام و موجودات تراریخته براساس آخرین یافته های مراکز معتبر علمی پژوهشی در جهان
41- مطالعه کتابخانه ای و میدانی، انجام ارزیابیخطر و ارائه گزارش در خصوص فراورده های خام دامی و خوراک دام، دارو و فراورده های بیولوژیک، منابع ژنتیکی دام و موجودات تراریخته در تمامی مراحل تولید ، بسته بندی، نگهداری ، توزیع و عرضه
42- مرجع ذیصلاح برای تهیه مواد مرجع (Reference Material) ، تهیه استاندارد ملی در زمینه سوش های میکروبی ، کنترل مثبت و منفی ، آنتی ژن ، آنتی بادی و همچنین استانداردهای داروئی و فرآورده های بیولوژیک برای استفاده در مرکز و سایر آزمایشگاههای دامپزشکی
43- مطالعه، سیاستگذاری ، برنامه ریزی و پیگیری برنامه ملی اعتبار بخشی آزمایشگاه های بخش دولتی و غیر دولتی دامپزشکی
44- مطالعه ،نظارت، سیاستگذاری، ارزیابی، اظهار نظر، ممیزی، تدوین ضوابط و دستورالعمل، تعیین و اعلام استراتژی تولید، واردات، صادرات، نگهداری، توزیع، پخش، فروش، رها سازی و ثبت انواع موجودات ژنتیکی زنده تغییر شکل یافته حاصل از فناوری زیستی جدید و حفاظت از ذخائر ژنتیکی و بانک ژن و نظایر آن که به نحوی از انحاء مورد مصرف دامپزشکی می باشد
45- سیاست گذاری، برنامه ریزی، نظارت و استقرار سامانه های GMP, HACCP در واحدهای تولیدی، توزیعی، عرضه و خدمات مرتبط با دامپزشکی
46- سیاستگذاری ، برنامه ریزی و پیگیری تامین و توسعه کمی وکیفی شاغلین بخش غیر دولتی دامپزشکی در شهرستان ها و مناطق کمتر توسعه یافته
47- برنامه ریزی برای توسعه همکاری و مشارکت با تشکل های تولیدی، صنفی، مردم نهاد، بخش خصوصی و تعاونی ها
سیاستگذاری و برنامه ریزی به منظور تجهیز، پشتیبانی و استفاده بهینه از سخت افزار و نرم افزار مورد نیاز
الزامات برنامه (حقوقی، ساختاری، فرایندی)
1- اصلاح و رفع خلاء های قانونی مرتبط با تاکید بر حمایت از حقوق مصرف کننده بر اساس مسئولیت محض تولید کننده
2- تصویب قانون الزام به رعایت مقررات و اصول بهینه تولید، نگهداری، توزیع، عرضه و خدمات بهداشتی
3- افزایش نسبت نیروهای متخصص شاغل در سازمان به کل نیروهای شاغل افزایش تعداد نیروهای شاغل در سازمان
افزایش سرانه آموزش های شغلی و مهارتی کارکنان سازمان
افزایش سرانه آموزش های شغلی و مهارت های حرف دامپزشکی غیر دولتی"
4- افزایش میزان مشارکت و مسئولیت پذیری تشکل های تولیدی و خدماتی مرتبط با دامپزشکی در سیاستگذاری، برنامه ریزی و ارائه خدمات
5- ایجاد و توسعه ساختارهای مدیریت دامپزشکی در تشکل های تولیدی و خدماتی مرتبط با دامپزشکی
6- افزایش میزان سرمایه گذاری خارجی در طرح های خدماتی و تولیدی مرتبط با دامپزشکی
افزایش میزان اعزام نیروهای کار حرف دامپزشکی به خارج از کشور
افزایش تعداد مراکز تولیدی مرتبط با دامپزشکی دارای گواهی بهداشتی (IR وEC) منطبق بر ضوابط و مقررات بین المللی در تجارت یا صادرات "
7- افزایش سطح رفاه در کشتارگاه های دام و طیور
افزایش سطح رفاه در جایگاه های دام
افزایش سطح رفاه در سیستم حمل و نقل دام "
8- افزایش نسبت واحدهای داری مجوز بهداشتی به کل واحدهای موجود
نظر دهید