• 1401/03/07 - 07:52
  • تعداد بازدید : 377
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

هشدار رئیس اداره دامپزشکی شهرستان انار در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ( CCHF )

دکتر کامران شفائی رئیس اداره دامپزشکی شهرستان انار گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از نوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام می باشد و بر لزوم رعایت موازین بهداشتی جهت پیشگیری از ابتلاء به این بیماری تأکید می گردد. آلودگی با این ویروس در دامها، بیماری بالینی ایجاد نمی کند و دام به ظاهر کاملا سالم است اما ممکن است با انتقال ویروس به انسان باعث بیماری و حتی مرگ بیمار شود. ایجاد خونریزی در بافتهای بدن یکی از نشانه های بیماری در انسان است که در مراحل آخر بیماری اتفاق می افتد و به همین دلیل ممکن است به مرگ بیمار منجر شود. در ضمن وی اشاره کرد که تاکنون هیچ موردی مبنی بر ابتلاء به این بیماری در شهرستان گزارش نشده است.

00:00
00:00
دانلود

وی افزود: دامداران، کارکنان کشتارگاهها، قصابان، سلاخان، دامپزشکان و زنان خانه دار و … از جمله افرادی هستند که در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند. این بیماری معمولا از طریق گزش کنه و یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام آلوده به افراد دیگر منتقل می شود. عدم رعایت بهداشت فردی در کشتارگاه و کشتار غیر بهداشتی و قاچاق دام یکی از مخاطرات جدی انتقال بیماری به انسان بویژه در قصابان، سلاخان و کارکنان کشتارگاههای دام می باشد. افرادی که به نوعی با دام سر و کار دارند متأسفانه به علت عدم آگاهی، این کنه ها را از بدن دام جدا کرده و له می کنند و از طریق گزش توسط کنه و یا وجود زخم یا جراحتی در دست فرد، بیماری به سرعت انتقال می یابد.

وی همچنین تماس با بافت گوشت آلوده را از دیگر راههای انتقال این بیماری عنوان کرد و گفت در صورتیکه کارکنان کشتارگاهها، قصابان و خانم های خانه دار با بافت گوشت آلوده در تماس باشند این بیماری به راحتی به این افراد منتقل می شود.

وی دیگر راههای پیشگیری و کنترل بیماری را جلوگیری از نقل و انتقال و کشتار دامهای قاچاق با اقدامات قرنطینه ای و نظارتی دامپزشکی، رعایت نکات ایمنی هنگام حمل و نقل و کشتار دام، استفاده از دستکش هنگام خرد کردن گوشت می باشد را عنوان کرد.

کامران شفائی بیان داشت : دامهای کشتار شده در کشتارگاه دام  بلافاصله به قسمت پیش سردکن منتقل شده و به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۰ تا ۴ درجه سانتیگراد نگهداری شده و در طی این مدت به دلیل جمود نعشی و کاهش ph لاشه در صورت وجود عامل بیماری در داخل لاشه به راحتی از بین می رود و سپس توسط خودروی مخصوص حمل گوشت به مراکز عرضه منتقل می گردد.

وی در ادامه از شهروندان محترم درخواست کرد که با تهیه گوشت مورد نیاز خود از فروشگاههای معتبر و مورد تأئید دامپزشکی و همچنین دقت کافی به وجود لیبل با درج تاریخ ذبح و انقضاء که دارای تأئیدیه مهر و سلامت دامپزشکی می باشد، از ابتلاء به این بیماری پیشگیری کنند. ضمن اینکه از ذبح دام در منازل خود جدا خودداری کرده و حتما در محل کشتارگاه دام با حضور بازرسی بهداشتی دامپزشکی دام خود را کشتار و بعد از طی دوره پیش سرد مصرف نمایند.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان انار در ادامه یاداوری کرد : با سمپاشی دامداری ها از ازدیاد کنه ها که مهمترین عامل انتقال دهنده این بیماری می باشند جلوگیری بعمل می آید. کارگران، قصابان، سلاخان و دامپزشکان در حین کار در کشتارگاه باید به کلاه، دستکش، چکمه، عینک، روپوش یا لباس کار مخصوص و مناسب و سایر لوازم حفاظت شخصی مجهز باشند.

در پایان دکتر کامران شفائی گفت: در صورت مشاهده هر گونه تخلف و کشتار غیرمجاز و خارج از محل کشتارگاه دام یا گوشت بدون مهر و لیبل و مشکوک در مراکز عرضه سریعا به واحد نظارت اداره دامپزشکی شهرستان انار با شماره تماس های۳۴۳۸۷۸۶۰و ۳۴۳۸۶۶۹۵ اطلاع دهند تا از طریق مراجع قانونی و قضائی با متخلفین برخورد گردد.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان انار
  • کد خبر : 286572
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه