توصیه های بهداشتی شبکه دامپزشکی شهرستان کوهبنان به مناسبت عید سعید قربان
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کوهبنان ضمن عرض تبریک به مناسبت فرارسیدن عید قربان، با اشاره به بجا آوردن رسم قربانی توسط شهروندان در این روز، گفت: به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان به ویژه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) باید توصیههای بهداشتی برای ذبح دام های قربانی مورد توجه جدی قرارگیرد.

به گزارش از روابط عمومی اداره دامپزشکی کوهبنان ، دکتر امیرحسین همتی رئیس اداره دامپزشکی کوهبنان، با بیان اینکه دام زنده را از میادین عرضه مجاز و تحت نظارت سازمان دامپزشکی خریداری کنید، گفت: توصیه اکید این است که از خرید دام زنده و یا گوشتهایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه میشوند، خودداری شود.
وی با تاکید بر اینکه ذبح دام صرفا باید در کشتارگاه و تحت نظارت شبکه دامپزشکی انجام شود، افزود: به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنید. همچنین افرادی که به ذبح دام مشغول هستند باید از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح دام ضدعفونی کرده و همچنین خونابه هابه طریق بهداشتی دفع شود.
رییس دامپزشکی کوهبنان یادآور شد: به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنید. گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد در یخچال نگهداری شود.
همتی اظهار داشت: جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۲۴ ساعت نگهداری در دمای ۴ درجه سانتی گراد مصرف شود. افرادی که گوشت خرد میکنند به خصوص زنان خانه دار حتما از دستکش استفاده کنند. از سوی دیگر از مصرف گوشت و جگر نیم پز باید اجتناب شود.
وی در پایان با بیان اینکه از دستکاری، کندن و له کردن کنههای موجود بر روی بدن دام اکیدا خودداری شود، گفت: از شهروندان میخواهیم در صورت مشاهده هرگونه تخلف در مورد ذبح غیر بهداشتی دام در سطح شهر را به شماره تماس ۰۳۴۳۳۴۹۴۴۰۱ شبکه دامپزشکی شهرستان کوهبنان اطلاع دهند.
نظر دهید