• 1398/03/19 - 11:23
  • تعداد بازدید : 381
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان بیان داشت :

15000 مورد نظارت بهداشتی از مراکز تولید، توزیع، نگهداری و عرضه فرآورده های خام دامی

در راستای اجرای دستورالعمل های سازمان دامپزشکی، اداره کل دامپزشکی استان کرمان با کنترل و نظارت بر فرآورده ‌های خام دامی از ابتدای تولید تا زمان مصرف، گام موثر در تامین سلامت افراد جامعه از طریق تضمین غذای سالم و ارتقا بهداشت عمومی نموده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان گفت:  در دو ماه ابتدایی سال جاری، تیم های بازرسی دامپزشکی در 15000 مورد بازدید و نظارت بهداشتی از مراکز تولید، توزیع، نگهداری و عرضه فرآورده های خام دامی،  6286  کیلوگرم مواد غیر بهداشتی را از سطح استان کشف، جمع آوری و از چرخه مصرف انسانی حذف نمودند.

دکتر رشیدی با بیان اینکه این فرآورده خام دامی ناسالم از چندین واحد متخلف ضبط شده است، افزود: این فراورده ها شامل گوشت قرمز،گوشت طیور و آبزیان، تخم مرغ و ... بوده است.

وی گفت : در این مدت طی عملیات بازرسی و نظارت بهداشتی در كشتارگاه های دام 2228 کیلوگرم لاشه گوسفند و بز و گاو و شتر و شترمرغ ضبط و معدوم سازی شد.

این مقام مسئول ادامه داد: این مقدار فراورده غیر بهداشتی از کشتارگاه های دام طی نظارت بر ذبح 19970راس گوسفند و بره، 7387 راس بزو بزغاله، 1939راس گاو وگوساله، 559 نفر شتر و 30 قطعه شتر مرغ صورت پذیرفته است.

وی بیان کرد: در این مدت عملیات بازرسی و نظارت بهداشتی در كشتارگاه های طیور طبق روال قبل انجام شده که با نظارت از  3381579 قطعه طیور كشتار شده در کشتارگاه های طیور استان،16012 قطعه لاشه به دلیل بیماری و لاغری و ... ضبط گردیده است.

این مقام مسئول با اعلام اینکه 29 مورد از مراکز متخلف به مراجع قضایی معرفی شده اند، افزود: اداره کل دامپزشکی استان همواره با نظارت های مستمر خود با افرادی که سلامت غذایی شهروندان را به خطر می اندازند، به طور جد برخورد می کند، ضمن اینکه امیدواریم با تشدید این اقدامات کنترلی، شاهد کمترین تخلفات در سطح استان باشیم.

دکتر رشیدی اظهارکرد: از ابتدای سالجاری، 98 مورد نمونه برداری از فراورده های خام دامی صورت پذیرفته است که موارد غیر قابل مصرف انسانی معدوم شده اند.

وی با اشاره به تعدد مراکز تولید و عرضه فرآورده های خام دامی در سطح استان، افزود : تمامی مراکز تحت نظارت این اداره کل از كیفیت و استاندارد‌های لازم برخوردار بوده و مردم می‌ توانند با اطمینان خاطر مواد پروتئینی خود را از این مراكز تهیه نمایند.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان تصریح کرد : هم اکنون 17کشتارگاه دام و 12 کشتارگاه طیور با نظارت اداره کل دامپزشکی در استان کرمان فعالیت دارند.

دکتر رشیدی در پایان بیان داشت : با توجه به شروع فصل گرما و افزایش احتمال شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ، با عنایت به مجهز کردن تمام کشتارگاه های دام به پیش سردکن در جهت پیشگیری از این بیماری ، اگر مردم توصیه های بهداشتی دامپزشكی را رعایت نمایند و از گوشت هایی كه دارای مهر دامپزشكی هستند خریداری نمایند، موردی از این بیماری را در استان نخواهیم داشت، ضمن اینکه این اداره کل طرح سم پاشی دام و جایگاه دام را جهت جلوگیری از شیوع این بیماری شروع نموده است.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 133324
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه