• 1397/05/08 - 12:00
  • تعداد بازدید : 286
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد كشاورزي استان كرمان:

پرورش شتر خشك‌سالی را به فرصت تبدیل می‌كند

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: با توجه به ویژگی‌های خاص شتر، در شرایط کنونی استان، پرورش این حیوان اقتصادی است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، به نقل از کرمان‌شهرآن‌لاین، معاون بهبود تولیدات دامی این سازمان گفت: در استان كرمان شهرستان‌های زرند، راور، رودبار، ریگان و فهرج از قطب‌های پرورش شتر هستند اما این قطب‌ها كاملا سنتی و برپایه‌ی عادت مردم در پرورش این دام شكل گرفته‌اند و برنامه‌ی منسجم و دقیقی برای توسعه‌ی این صنعت در این شهرستانها وجود ندارد.



علی باقری با بیان این که جمعیت شتر دنیا را حدود ۲۷ میلیون نفر و جمعیت شتر کشور در حال حاضر حدود ۱۵۰ هزار نفر برآورد می‌شود، افزود: از این جمعیت حدود ۱۸ هزار تن شیر و نزدیک به ۱۳ هزار تن گوشت تولید می‌شود.



معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد كشاورزی استان كرمان افزود: از جمعیت ۱۵۰ هزار نفری شتر کشور، ۹۹ درصد شتر تک‌کوهانه هستند، ضمن این که جمعیت کوچکی از شترهای دوکوهانه در مناطق شمال استان نظیر شهرستان راور از این حیوانات باقی مانده است.



وی افزود: شتر به علوفه‌ی بسیار كم، آب محدود، عرصه‌ی وسیع بیابانی نیاز دارد، در مقابل بیماری‌ها و همچنین اختلاف دما بسیار مقاوم است و از تمام اعضای این حیوان نیز می‌توان بهره‌ی اقتصادی برد.



باقری در ادامه خاطر نشان کرد: محدودیت آب و علوفه به مشكل اصلی دامداران تبدیل شده است و قاچاق دام و واردات بی‌رویه و گسترش برخی بیمارها نیز هر روز از ارزش اقتصادی پرورش دام می كاهد.



وی افزود: با انجام تمهیداتی نظیر هویت‌گذاری دام وتشدید مبارزه با قاچاق، واکسیناسیون و ... تا حدی زیادی از این مشکلات کاسته شده است اما با محدودیت علوفه که به دلیل کاهش نزولات جوی است دراستان كرمان می‌توان با تغییر دیدگاه در كنار پرورش دام‌های سبك و سنگین پرورش شتر را نیز با جدیت بیش‌تر دنبال کرد. 


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 59904
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه