• 1398/08/06 - 10:38
  • تعداد بازدید : 360
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمان عنوان نمود:

پایان واکسیناسیون بروسلوز دام سبک در استان

تب مالت، تب مواج، بیماری هزار چهره یا بروسلوز به عنوان یکی از مهمترین و شایع‌ترین بیماری های مشترک انسان و دام محسوب می شود که می تواند از طریق تماس با دام آلوده، شیر و لبنیات خام آلوده سرایت کند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر محمد مهدی یزدانپناه رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمان از پایان عملیات واکسیناسیون جمعیت دام سبک استان علیه بیماری تب مالت (بروسلوز) به صورت کاملاً رایگان خبر داد.

وی بیان داشت: یکی از مهمترین اقدامات دامپزشکی اجرای واکسیناسیون علیه بیماری بروسلوز یا تب مالت می‌باشد که خوشبختانه استان کرمان در این زمینه عملکرد خوبی داشته است که درصد تحقق بیش از 100درصدی مایه کوبی دام های سبک موید این مطلب است.

وی اعلام کرد: اجرای واکسیناسیون بروسلوز دام سبک با بکارگیری توان بخش دولتی و همکاری بخش خصوصی، از ابتدای سال آغاز شد و تا پایان مهرماه ادامه داشت که در این مدت بیش از 620 هزار راس بره و بزغاله با واکسن FDREV1  علیه این بیماری  به صورت کاملاً رایگان واکسینه شدند.

این مقام مسوول افزود: برنامه‌ریزی مایه‌کوبی دا‌م‌های اهلی در دامداری‌ها و روستاها هر ساله توسط سازمان دامپزشکی کشور تدوین و به همه استان‌ها ابلاغ می‌شود که با تامین واکسن مورد نیاز استان ها توسط سازمان دامپزشکی کشور این عملیات واکسیناسیون در استان به اجرا در می آید.

وی از مهم‌ترین علایم بیماری تب مالت در دام ها را سقط جنین عنوان کرد و افزود: از آنجا که یکی از راه های انتقال این بیماری به انسان تماس با جفت و جنین سقط شده دام مبتلا (ترشحات سقطی) می باشد بنابراین لازم است دامداران با رعایت نکات بهداشتی و همچنین استفاده از لباس کار مناسب از ابتلا به این بیماری خود را مصون کنند.

وی در مورد راه های انتقال بیماری به انسان افزود: مصرف‌ شیرخام‌ و فرآورده‌های‌ لبنی‌ آلوده‌، گوشت و مغز استخوان نیمه پخته، ‌تماس‌ مستقیم‌ با بافت های‌ حیوان‌ آلوده‌ نظیر خون‌، گوشت، ترشحات‌ رحمی‌ و ترشحات‌ مخاطی، انتقال‌ تنفسی‌ از عوامل انتقال دهنده این بیماری به انسان می باشد.

این مقام مسئول در ادامه افزود: فرو رفتن‌ سر سوزن‌ سرنگ ‌حاوی‌ واکسن‌های‌ حیوانی‌ به‌ دست‌ انسان در دامپزشکی و آزمایشگاه ها و انتقال شخص به شخص از طریق اهدای عضو یا خون از راه های دیگر انتقال بیماری هستند.

دکتر یزدانپناه در پایان به شهروندان توصیه نمود که با توجه به احتمال انتقال تب مالت از طریق فرآورده های لبنی محلی آلوده، شهروندان از فراورده های لبنی پاستوریزه استفاده نموده و از مصرف شیرخام و سایر فراورده های لبنی غیرپاستوریزه مانند خامه، سر شیر، آغوز، بستنی و پنیر نرم تازه خودداری کنند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 245373
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه