مدیر کل دامپزشکی استان کرمان همزمان با روز جهانی زنبور عسل اعلام کرد:
زنبورداران کرمانی توصیه های کارشناسی دامپزشکی راجدی بگیرند
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر محمد خلیلی وند مدیر کل دامپزشکی استان کرمان گفت: روز جهانی زنبور عسل (World Bee Day) مصادف با روز ۲۰ مه میلادی برابر با 30 اردیبهشت سالجاری می باشد که در این روز آنتون جانشا، پیشگام زنبورداری متولد شد.

وی هدف از این نامگذاری را شناخت نقش زنبورها و سایر گرده افشانها در اکوسیستم اعلام کرد و افزود: نقش زنبور عسل و تاثیرات مهم گرده افشانی زنبور عسل در توسعه پایدار کشاورزی بسیار مهم بوده که سبب تامین غذای بشر می گردد. و با اعلام اینکه مبارزه با بیماریهای زنبور عسل و جلوگیری از وارد آمدن خسارت به زنبورداران همواره یکی از اهداف دامپزشکی بوده است، گفت: دامپزشکی با برنامه های مراقبت ویژه از گسترش بیماری در زنبورستان ها جلوگیری می نماید و در این راستا برنامه های دقیق پایش، مراقبت و نظارت در زنبورستانهای شهرستان توسط کارشناسان دامپزشکی انجام می شود.
دکتر خلیلی وند به زنبورداران توصیه کرد برای پیشگیری از بیماریها و افزایش تولید، مجموعهای از اقدامات بهداشتی را در زنبورستانهای خود اجرا کنندو زنبورداران ضمن استفاده از موم کافی و سالم در کندوها، در مواقعی که زنبورها به لحاظ کمبود مواد غذایی تحت فشار هستند، از بچه گیری بی مورد خودداری کنند.
و با تاکید بر خودداری از نقل و انتقال بی مورد و غیرضروری کندوها و استفاده نادرست از آنتی بیوتیکها بیان داشت: آنتی بیوتیکها باید تنها در موارد درمان مورد استفاده قرار گیرند و هیچ فایده ای برای پیشگیری از بیماریها نخواهند داشت . ایشان همچنین در پایان اعلام کرد: همکاری و تعامل بیشتر بین زنبورداران و اداره دامپزشکی نقش مهمی در شناسایی و مبارزه با آفات و بیماری های زنبورعسل و همچنین حفظ جایگاه مناسب تولید کنندگان این حوزه دارد، لذا گزارش سریع هرگونه تلفات در کندو توسط بهره برداران و مشاوره و بهره گیری از متخصصین دامپزشکی میتواند اسیب ها و خسارتهای وارده به زنبورستان ها را کاهش دهد.
دکتر حلیمه شمس الدین مسئول واحد مبارزه با بیماری های زنبور عسل هم از پایان یافتن طرح نمونه برداری و پایش بیماریهای زنبور عسل در استان در سال 1404 خبر داد و گفت: این طرح با هدف بررسی و شناسایی میزان آلودگی زنبورستانهای استان به بیماریهای انگلی مانند واروا، آکاراپیس و نوزما و بیماریهای میکروبی مانند لوک آمریکایی و اروپایی و همچنین شناسایی باقیمانده سموم در گیاهان اطراف زنبورستان اجرا شد.
نظر دهید