• 1398/04/13 - 07:18
  • تعداد بازدید : 520
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
پیام دکتر رشیدی به مناسبت 13 تیر، روز جهانی مبارزه با بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان :

دامپزشکان سربازان خط مقدم مبارزه با بیماریهای مشترک

13 تیر ماه به عنوان روز جهانی مبارزه با بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان نامگذاری شده است، زئونوزها ، از جمله بیماری هایی است که به طور طبیعی بین حیوانات مهره دار و انسان قابل انتقال اند، بنابراین جدی گرفتن آنها با دانستن راه های انتقال و پیشگیری از آن برای حفظ و ارتقاء سلامت جامعه ضروری می باشد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان ضمن گرامیداشت 13 تیر ماه روز جهانی مبارزه با بیماری های مشترک اظهار داشت: دامپزشکان سربازان خط مقدم مبارزه با بیماریهای مشترک اند و این روز فرصت گرانبهایی برای بازخوانی نقش دامپزشکان در حوزه بهداشت عمومی می باشد.

وی بیان داشت : در حال حاضر خطر ابتلا به زئونوزها ، نگرانی های زیادی را به وجود آورده است به طوریکه از بین   1709عامل عفونی شناخته شده در انسان، تعداد 832 مورد یعنی حدود  49درصد آنها زئونوزها بوده و از 156عامل نوپدید 73 درصد مشترک بین انسان و دام مشترک می باشد .

این مقام مسئول از مهمترین بیماری های مشتركی که میان انسان و حیوان وجود دارد به تب خونریزی دهنده كریمه كنگو ، تب مالت، سالك، هاری، مشمشه ، سیاه زخم( شاربن ) ، كیست هیداتیك ، آنفولانزا و سل اشاره کرد.

دکتر رشیدی گفت : راه های انتقال بیماری های زئونوز بسیار متنوع می باشد من جمله استفاده از منابع غذایی آلوده ، تماس بین انسان و حیوانات و تماس با حیوانات دست آموز و وحشی از راه های انتقال زئونوز هامی باشد.

وی بیان کرد: در تقسیم بندی این بیماریهای ها یک دسته بیماریهای اندمیک یا بیماریهای بومی هستند که در کشورهای درگیر به صورت مستمر وجود دارند مثل بیماریهای بروسلوز یا تب مالت و یک گروه دیگر از بیماریها، اگزوتیک می باشند که گاه ظهور پیدا می کنند مثل بیماریهای تب خونریزی دهنده کریمه کنگو.

 وی درخصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بیان داشت: با شروع فصل تابستان و افزایش فعالیت کنه ها، در معرض خطر این بیماری قرار داریم و کسانی که در کشتارگاهها و دامداری ها فعالیت می کنند حتما لوازم ایمنی جهت پیش گیری از این بیماری را داشته باشند، ضمن اینکه  مجهز کردن کلیه کشتارگاه های استان به پیش سرد کن سبب کاهش مخاطرات این بیماری در استان شده است.

وی در خصوص بیماری تب مالت یا بروسلوز یا  بیماری هزار چهره اعلام نمود : شهروندان باید توجه داشته باشند حتما فراورده  های پاستوریزه را تهیه نمایند و دامداران نیز حتما نکات بهداشتی را رعایت کنند و به خصوص با دامی که سقط جنین داشته است با احتیاط برخورد نمایند زیرا سقط جنین  یکی از علائم بیماری تب مالت است.

وی در خصوص بیماری هاری اعلام کرد: کسانی که در منزل سگ نگه داری می کنند و یا سگ نگهبان و گله دارند حتما حیوان خود را هر شش ماه یکبار واکسینه نمایند و اگر فردی توسط این حیوان گزیده شد حتما بایستی به مراکز بهداشتی مراجعه کند و می بایست در پنج نوبت واکسن دریافت کند ولی متاسفانه اگر بیماری هاری در فردی شروع شود دیگر هیچ درمانی ندارد.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 134125
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه