مدیر کل دامپزشکی استان کرمان اعلام داشت:
تشریح دستاوردهای اداره کل دامپزشکی استان کرمان در سال جهش تولید
دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان، به تشریح برنامه های اجرا شده این اداره کل در سال جهش تولید پرداخت.
.jpg)
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان بیان داشت: ماهیت وظایف و خدمات این دستگاه، کمک به بهبود بهره وری و ارتقای تولید و کاهش ضایعات محصولات در بخش دام، طیور، آبزیان و صنایع مرتبط، ارتقای کیفیت بهداشتی مواد خام دامی از طریق مبارزه با بیماریهای دامی و اقدامات نظارتی و نیز کمک به ارتقای بهداشت عمومی با کنترل بیماری های قابل انتقال به انسان و تضمین سلامت و ایمنی محصولات دامی می باشد.
دکتر رشیدی گفت: در پی شیوع ویروس کرونا در سالجاری، این اداره کل بعنوان یکی از ارگان های نظارتی با ابلاغ و نظارت بر اجرای فاصله گذاری اجتماعی هوشمند ویروس کرونا در مراکز تهیه و توزیع، حمل و نقل و فروش مواد خوردنی ، آشامیدنی آرایشی و بهداشتی(مراکز عرضه فراورده های خام دامی و ...) و نیز مراکز بهداشتی و درمانی( درمانگاه ها و مراکز مایه کوبی، داروخانه های دامپزشکی و ...) بمنظور پیش گیری از این بیماری گام های موثر برداشت.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان از پیگیری های لازم برای تأمین به موقع نهاده های مورد نیاز استان مثل دارو، واکسن و نظارت بر توزیع مناسب آنها توسط نیروهای این اداره کل خبر داد و اظهار کرد: انجام فعال و مستمر عملیات رصد و پایش دارو، مواد بیولوژیک و نهاده های خام دامی با توسعه سامانه های نظارت بر توزیع اقلام مذکور، نظارت برمراکز تولید، توزیع و عرضه محصولات ذکرشده، سهمیه بندی اقلام کم تولید شده بین واحدهای مربوط و جمع بندی نیازهای ماهیانه شهرستان ها و اعلام به سازمان متبوع به صورت دقیق و به جد توسط نیروهای این اداره کل انجام گردید.
وی از اجرای دقیق برنامه زمان بندی عملیات های مبارزه با بیماری ها بر اساس الویت ها و کانون های بیماری و نیز انجام عملیات ایمن سازی هدفمند دام های استان بمنظور نیل به شعار جهش تولید خبر داد و گفت: کنترل و پیشگیری از بروز و وقوع بیماری همیشه مقدم بر درمان بوده است و از خسارات و تلفات ناشی از رخداد بیماری به شدت میکاهد که از جمله موثرترین اقدامات این اداره کل در این خصوص میتوان به مراقبت و کنترل بیماری های مشترک و واگیردامی با اجرای عملیات های واکسیناسیون و نیز سم پاشی نواحی پرخطر و سابقه دار علیه انگل های خارجی اشاره کرد.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان اذعان داشت: در راستای اثربخشی بیشتر عملیات های مبارزه با بیماری ها، مطالعات اپیدمیولوژیکی برای بررسی میزان شیوع و بروز و اثرات بیماریهای واگیردار از جمله تب برفکی، شاربن علامتی و شاربن انجام گرفت بطوریکه تیم مطالعات اپیدمیولوژیک و آنالیز خطر دراستان جهت بررسی همه جانبه و علمی موارد ذکر شده و نیز رخداد بیماری ها و مخاطرات بهداشتی در این اداره کل با حضور کارشناسان زبده و اصحاب صاحب نظر علمی تشکیل گردید.
وی با اعلام انجام اقدامات ویژه در خصوص حمایت از جمعیت دامی و برنامه های تولیدات عشایر در سال جاری، بیان داشت: ارائه خدمات بهداشتی دامپزشکی از جمله واکسیناسیون رایگان دام و طیور عشایر استان در اولویت برنامه های این اداره کل بود.
این مقام مسئول از ارتقای کیفیت عملیات های نظارت بر بهداشت و سلامت فرآورده های دامی خبر داد و گفت: برای رسیدن به این هدف اصلاح فرایندهای تولید، توسعه سامانه های نرم افزاری نظارتی، نظارت بر کاهش ضایعات در زنجیره تولید محصولات دامی و در نهایت بازنگری، اصلاح و روزآمد نمودن مفاد اسناد امنیت غذایی اداره کل دامپزشکی استان صورت گرفت.
وی افزود: طرح های ارتقای بهداشتی گوشت مرغ و ارتقای کیفی و بهداشتی تخم مرغ در سالجاری تکمیل گردید و وضعیت بهداشتی سردخانه های نگهداری فراورده های خام دامی استان بررسی و ممیزی آنها صورت گرفت.
دکتر رشیدی اعلام کرد: همچنین طرح های مختلف نظارتی از جمله طرح نمونه برداری شیر از تمامی دامداری ها و مراکز عرضه شیر استان بمنظور پایش میکروبی و تقلبات و سموم و ... صورت گرفت.
وی از ارتقای وضعیت بهداشتی و ممیزی سردخانه های نگهداری فراورده های خام دامی استان در سالجاری خبر داد و بیان کرد: در راستای ساماندهی و نظام مند نمودن کارخانجات و انبارهای خوراک دام، طیور و آبزیان استان کمیته های استانی و شهرستانی تشکیل و نظارت های لازم بر این مراکز انجام شد.
وی از واکسیناسیون بیش از یک میلیون و هفتصد هزار قطعه طیور بومی استان بر علیه بیماری نیوکاسل خبر داد و اظهار داشت: در سالجاری با اهتمام این اداره کل، ممیزی واحدهای مرغداری و پیگیری رفع نواقص بهداشتی آنها در جهت افزایش امنیت زیستی واحدهای مرغداری و پیشگیری از بروز بیماری های خطرناک پرندگان مانند آنفولانزا فوق حاد پرندگان صورت پذیرفت که خوشبختانه امسال همانند سالهای گذشته، استان کرمان عاری از بیماری آنفولانزا فوق حاد پرندگان بود.
دکتر رشیدی دراینباره افزود: بازدید و مراقبت فعال از روستاها و واحد های اپیدمیولوژیک مجاور تالابها، زیستگاه های حیات وحش و باغات پسته (نقاط پر خطر) برای پیش گیری از بیماری آنفولانزا فوق حاد پرندگان همواره در دستور کار این اداره کل بوده است.
دکتر رشیدی بر تشدید نظارت های قرنطینه ای دامپزشکی تاکید نمود و اعلام کرد: از جمله وظایف خطیر دامپزشکی نظارت بر نقل و انتقال دام زنده و فرآورد های خام دامی می باشد که با اخذ مجوز حمل بهداشتی دامپزشکی این امر امکان پذیر است.
این مقام مسئول گفت: کنترل نقل و انتقالات و جابجایی دام از طریق اقدامات بهداشتی - قرنطینه ای و با هدف پیشگیری از احتمال انتقال و جابجایی بیماری های دامی قابل انتقال بین انسان و دام با جدیت در این سال دنبال گشت بطوریکه در این سال بر تردد بیش از 200هزار راس دام مجاز نظارت داشته ایم.
وی بیان کرد: در سالجاری با نظارت بر پستهای قرنطینه دامی و صدور بیش از 16 هزار گواهی حمل دام و فراورده های خام دامی در راستای تامین سلامت غذایی جامعه گام های بلند برداشته ایم.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان با اعلام راه اندازی تست تشخیص مشمشه در آزمایشگاه مرجع و مرکز تشخیص اداره کل دامپزشکی استان کرمان، گفت: در راستای مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام، از ابتدای سالجاری بیش از 1500 راس اسب توسط کارشناسان این مجموعه تست مشمشه شده اند.
دکتر رشیدی در پایان اعلام کرد: دامپزشکی بنا به وظیفه قانونی ذاتی خود عهده دار بهداشت دام وفرآورده های خام دامی است و برای رسیدن به این هدف تمامی تلاش خود را به کارگرفته است تا با تامین سلامت دام و فرآورده های آن باعث ایمنی فرآورده های دامی و درنهایت سلامت مصرف کنندگان و ارتقاء سطح بهداشت عمومی جامعه شود، ضمن اینکه نیروهای این مجموعه در راستای نیل به این اهداف و نیز منویات مقام معظمرهبریحرکت با عزمی راسخ را ادامه خواهند داد.
نظر دهید