• 1397/05/10 - 12:00
  • تعداد بازدید : 270
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری دوره آموزشی بیماری اکتیما در محل اداره کل دامپزشکی استان کرمان

دوره آموزشی بیماری اکتیما در محل اداره کل دامپزشکی استان کرمان برگزار و کارشناسان دامپزشکی استان کرمان به بیان بحث و تبادل نظر پیرامون این بیماری پرداختند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر نرجس امیری کارشناس اداره بهداشت و مبارزه با بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمان و مدرس دوره مذکور در خصوص بیماری اکتیما اظهار داشت: بیماری اکتیمای واگیر یک بیماری ویروسی پوستی واگیردار و زئونوز در گوسفند و بز و برخی حیوانات اهلی و وحشی می باشد.



امیری در خصوص انتقال این بیماری بیان داشت:  بیماری از طریق تماس مستقیم یا از طریق اشیا الوده مربوط به دام الوده صورت می گیرد این ویروس می‌تواند علاوه بر گوسفندان بیمار در گوسفندانی كه از نظر كلینیكی سالم هستند نیز می تواند دیده شود.



وی علائم بالینی این بیماری را علایم اولیه پاپول، پوسچول و وزیكول‌ها هستند اعلام کرد و گفت: بر روی لب‌ها، بینی، گوش‌ها و پلك‌ها وبرخی اوقات بر روی پاها یا ناحیه پرینه پدیدار می‌شوند. ضایعات همچنین می‌تواند در دهان، خصوصاً در بره‌های جوان ایجاد شود.( ضایعات وسیع دهانی بدون ایجاد ضایعات پوستی در برخی گوزن‌های شمالی توصیف شده است).



کارشناس اداره بهداشت و مبارزه با بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمان در ادامه اذعان داشت:  عفونت‌های شدیدتر این بیماری در بزهای نژاد بوئر و دورگه بوئر گزارش شده است. در این حیوانات، بیماری شامل درماتیت پرولیفراتیو چند كانونی شدید همراه با پنومونی مزمن، آرتریت، و لنفادنوپاتی خفیف تا شدید است. بیماری در این نژاد  به مدت 3 ماه طول می‌كشد.



وی راهکارهایی را جهت درمان این بیماری توصیه نمود و گفت: با توجه به اینکه عامل این بیماری ویروس است برای آن درمان وجود ندارد. اما به منظور جلوگیری از عفونت های ثانویه میتوان از آنتی بیوتیك ها استفاده كرد در بره یا بزغاله ای كه به علت شدت جراحات نمی تواند تغذیه كند می توان با استفاده از لوله معدی شیر داد. کرایوسرجری برای ضایعات داخل دهانی بره ها میتواند استفاده شود هر چند که مقرون به صرفه نمی باشد. از طرفی شستشوی تاولها با محلول سرکه و نمک یک درمان تجربی است که از پیشرفت و شدت بیماری می کاهد.   



امیری رخداد بیماری را عمدتاً در ماه های گرم  و سرد اعلام کرد و به دامداران توصیه کرد با توجه به عمر طولانی ویروس در جایگاه ها و پوسته های كنده شده از زخم ها، دوری از جایگاه ها و مراتع آلوده، نظافت و ضدعفونی جایگاه ها قبل از ورود گله سالم به این قبیل جایگاه ها، دوری و جدا نگه داشتن گله های سالم از گله های آلوده و رعایت ضوابط بهداشتی از اهمیت خاصی در پیشگیری از بیماری برخوردار هستند.




  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 58157
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه