مدیر کل دامپزشکی استان کرمان:
انجام آزمون بیماری های زنبور عسل توسط دامپزشکی/ ضرورت اجرای موارد بهداشتی در زنبورستانها
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان گفت: انجام کلیه آزمون های تشخیص بیماری در زنبور از جمله انگل های نوزما و واروا در کمترین زمان در آزمایشگاه های دامپزشکی استان امکان پذیر است.

وی با اعلام اینکه در هشت شهرستان استان در مجموع بیش از 150 زنبورستان و بیش از 26000 کندو وجود دارد، اعلام کرد: یک برنامه مراقبت مناسب می تواند از گسترش بیماری ها در زنبورستان های استان جلوگیری کند و مراقبت در کندوهایی که قبلا آلودگی داشته اند، اهمیت بیشتری دارد.
دکتر رشیدی اظهارکرد: با توجه به اهمیت بهداشت زنبورستانها، مراقبت از کندوها، سلامت و بهداشت زنبوران، عدم استفاده خود سرانه از آنتی بیوتیکها و دیگر داروها در مبارزه با آفات و بیماریها، نحوه برداشت عسل و ... و رعایت هشدارهای اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم به زنبورداران توصیه میشود.
وی با اعلام اینکه همه ساله زنبورداران جهت بهرهگیری از شهد گلها، کندوهای خود را در فصول مناسب در اطراف باغات و زمینهای کشاورزی مستقر مینمایند، افزود: این امر علاوه بر تولید عسل، سبب گرده افشانی و افزایش کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی میگردد.
دکتر رشیدی به بیان توصیه های کارشناسی جهت مدیریت زنبورستانها پرداخت و گفت: به زنبورداران توصیه می گردد جهت پیشگیری و کاهش خسارات ناشی از سم پاشی های زمین های کشاورزی پیش از استقرار در محل زنبورستان، هماهنگیهای لازم را با مالکین زمینهای کشاورزی جهت اطلاع رسانی در خصوص زمان سم پاشی ( حداقل 10 روز قبل) انجام دهند، ضمن اینکه در صورت بروز مسمومیت، اقداماتی که به ترتیب اولویت می بایست انجام دهند شامل گزارش تلفات در اسرع وقت به اداره دامپزشکی شهرستان، دور کردن زنبورستان بلافاصله تا شعاع شش کیلومتر از منطقه سم پاشی، همچنین تغذیه کلنی ها توسط شربت شکر یک به یک ( یا رقیق تر ) می باشد.
وی گفت: با توجه به اینکه استرس ناشی از سم پاشی میتواند موجب بروز بیماری نوزما شود، بهتر است به شربت شکر با نسبت یک تا دو درصد سرکه سیب هم اضافه شود.
این مقام مسئول به زنبورداران برای کنترل کنه واروآ اعلام کرد: اگر زنبورستان آنها به کنه واروا آلوده است آن را جدی گرفته و برای حفظ جمعیت فعال زنبورها از گسترش آن پیشگیری کنند.
وی در این رابطه تله گذاری، حذف اولین قاب تخم، معرفی لاروهای جوان، حبس ملکه، گرما درمانی را از روش های غیردارویی برای کنترل این انگل عنوان کرد.
دکتر رشیدی با اعلام اینکه زنبورداران لازم است بازدیدها و سوابق عملیات انجام شده در زنبورستان را برای خود ثبت نمایند، بیان کرد: زنبورداران با شرکت در کلاسهای آموزشی دامپزشکی از تهدیدات بهداشتی آگاهی یابند، ضمن اینکه در صورت شک به بیماری جدید آن را بلافاصله به اداره دامپزشکی گزارش نمایند.
وی در پایان با تاکید بر ضرورت اجرای موارد بهداشتی در زنبورستانها، گفت: درخواستی که از زنبورداران داریم این است که صنعت زنبورداری را با نادیده گرفتن بهداشت زنبورستان در معرض خطر قرار ندهند.
نظر دهید