• 1400/08/12 - 08:47
  • تعداد بازدید : 978
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه‌های بهداشتی برای مرغداران بمنظور پیشگیری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان دکتر محمد مهدی یزدانپناه رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم درباره احتمال بروز شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان هشدار داد و به ذکر توصیه‌های بهداشتی برای مرغداران پرداخت.

وی گفت: با توجه به در پیش بودن فصل سرما و لزوم اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از بروز و انتشار بیماری مشترک آنفلوآنزای  فوق حاد پرندگان، توصیه‌های بهداشتی را مرغداران استان انجام دهند.

دکتر یزدانپناه گفت: مرغداران برای پیشگیری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به هر طریق ممکن از ارتباط پرندگان داخل سالن مرغداری و دان و آب مصرفی آن‌ها با پرندگان وحشی و آزاد پرواز و نیز سایر حیوانات جلوگیری کنند.

وی در این رابطه افزود: مرغداران باید طیور خود را از مناطقی که عمدتا به وسیله پرندگان مهاجر مورد استفاده قرار می‌گیرند، دور نگه دارند و هیچ نوع امکاناتی را که جذب‌کننده پرندگان مهاجر و وحشی باشد، از قبیل استخرهای ذخیره آب، ریخت و پاش دان و رها ساختن کود در محوطه در فارم خود استفاده نکنند.

دکتر یزدانپناه اعلام کرد: ضروری است مرغداران از ورود پرندگان جدید به مزرعه پرورش با سابقه بیماری نامشخص و بدون پرونده بهداشتی خودداری کنند و از خرید جوجه یک‌روزه، پولت، دان و سایر نهاده‌های طیور از سایر استان‌ها بدون اخذ مجوز از این اداره کل پرهیز نمایند.

وی در این رابطه افزود: مرغداران بمنظور جلوگیری از انتقال ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به مرغداری از هر گونه رفت و آمد غیر ضروری جلوگیری کرده و سیستم ضد عفونی تجهیزات و فارم خود را همیشه کارا و به روز نگهدارند.

دکتر یزدانپناه اعلام کرد: تعویض کفش و لباس برای پرسنل و بازدید کنندگان هنگام ورود به مزرعه و سالن‌های مرغداری احتمال انتقال مکانیکی ویروس آنفلوانزا را به حداقل می‌رساند.

دکتر یزدانپناه اعلام کرد: مرغداران برای کنترل بیماری آنفلوآنزای پرندگان از ورود خودرو‌های حمل تخم مرغ به داخل مرغداری اکیداً خودداری کنید و تخم مرغ‌های تولیدی را با رعایت اصول قرنطینه در درب مرغداری تحویل دهند.

وی ادامه داد: تولیدکنندگان به منظور به حداقل رساندن خسارات احتمالی مربوط به بیماری آنفلوآنزای پرندگان، گله خریداری شده را حتماً بیمه کنند.

دکتر یزدانپناه گفت: رها کردن تلفات در فضای بیرون سالن (اعم از داخل مرغداری و یا خارج آن) به نحوی که در دسترس پرندگان وحشی و سایر حیوانات قرار گیرد سبب انتشار گسترده آنفلوآنزای پرندگان می‌شود و لذا دقت کنند تا سیستم امحاء مناسب و بر اساس موازین بهداشتی را برای کود و لاشه‌های پرندگان مرده در فارم خود به کار بگیرند.

رئیس اداره بهداشت و مبارزه با بیماری‌های طیور دامپزشکی کرمان افزود: مرغداران باید هرگونه بیماری و تلفات را سریعا به مقامات رسمی دامپزشکی گزارش دهند که سامانه پیام کوتاه ۳۰۰۰23۱۵۱۲ آماده دریافت گزارش‌های مرغداران و تمامی دامپزشکان شاغل در این واحدها می باشد.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 278544
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید