مدیر کل دامپزشکی استان کرمان به مناسبت 16 اکتبر، روز جهانی غذا اعلام کرد:
تامین سبد مواد غذایی سالم از مهم ترین دستاوردهای دامپزشکان می باشد
سالروز جهانی غذا مقارن شانزدهم اکتبر است که به افتخار تأسیس سازمان فائو در سال ۱۹۴۵ نامگذاری شده است و این روز در سراسر جهان گرامی داشته میشود که در سال جاری، مصادف با 24 مهرماه می باشد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان ضمن اعلام روز جهانی غذا بیان داشت: دامپزشکان به عنوان حافظان سلامت غذایی، علاوه بر انجام اقدامات مراقبتی، پیشگیری، کنترلی و درمانی برای حفظ سرمایه های دامی، نقش موثری در بهداشت عمومی و تضمین سلامت و کیفیت فراورده های خام دامی دارند.
وی افزود: پیشگیری، مبارزه و درمان بیماریهای دامی در جهت حفظ و ارتقای سلامت جمعیت دامی و برقراری امنیت غذایی به ویژه تأمین سبد مواد غذایی و فرآوردههای پروتئینی با منشأ دامی ایمن و سالم و همچنین پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام که به حدود ۸۰۰ نوع بیماری میرسد، از مهمترین دستاوردهای دامپزشکان می باشد.
این مقام مسئول با بیان اینکه حضور دامپزشکان در عرصه های مختلف جامعه متضمن برقراری امنیت غذایی و سلامت آحاد افراد جامعه است، بیان کرد: از مهمترین اقدامات بهداشتی هر جامعه، تأمین مواد غذایی سالم و متناسب و ایمن سازی غذا از بیماری هاست که نقش تعیین کننده ای در بهداشت فردی و اجتماعی و سلامت جامعه دارد که با نظارت های بهداشتی و تلاش بی وقفه دامپزشکان، فرآورده های خام دامی سالم عرضه و مصرف می شوند.
دکتر رشیدی افزود: علاوه بر دامپزشکان، گروههای حرفه ای مختلف برای اطمینان از سلامت غذا و دستیابی به آن در سراسر زنجیره غذایی فعالیت می نمایند که شامل متخصصان سلامت انسان، میکروبیولوژیست ها، سم شناس ها و ... می باشند می توان گفت حلقه های یک زنجیر هستند.
این مقام مسئول ادامه داد: نامگذاری این روز می تواند اهمیت موضوع مشارکت بخش های مختلف در قالب چهارچوب سلامت واحد را نشان دهند.
وی افزود: غذا از نیازهای اساسی انسان و بلکه تمام موجودات زنده است و نقش مهم آن، انکار ناشدنی است که درکنار نوع استفاده و چگونگی بهره گیری از مواد غذایی، رعایت بهداشت در مصرف و نگهداری غذا نیز اهمیت خاصی دارد.
این مقام مسئول با اعلام اینکه مسأله غذا یک موضوع بسیار حساس و راهبردی است، گفت: اگر از زنجیره تولید تا توزیع مواد غذایی به خوبی مراقبت شود میتوان جامعهای سالم داشت.
دکتر رشیدی در این رابطه تصریح کرد: امنیت غذایی زمانی حاصل می شود که تمام مردم در همه اوقات به غذای مغذی و سالم و کافی برای زندگی فعال و سالم دسترسی داشته باشند اما ضایعات بالای محصولات کشاورزی و امراض دامی دو معضلی است که تامین غذای کافی و امنیت غذایی را برای کشورهای جهان به ویژه کشورهای درحال توسعه با مشکل مواجه ساخته است.
وی افزود: در صورت عدم حفاظت دامپزشکی، بدون شک بخشی از سلامت جامعه به خطر خواهد افتاد زیرا دامپزشکی با کنترل بهداشتی که شامل بازرسی و اقدامات بمنظور پیشگیری و مبارزه با امراض دامی و بیماریهای مشترک بین انسان و دام می باشد، نقش حیاتی در تامینامنیت غذایی ایفا می کند.
دکتر رشیدی اظهار کرد: در روز جهانی غذا سازمان های بین المللی، به منظور برقراری روابط در زمینه کشاورزی و زمینه سازی برای جلوگیری از فقر و گرسنگی و نابودی محیط زیست تلاش می کنند.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان در خصوص اهداف نامگذاری این روز گفت: روز جهانی غذا اهداف تشویق و تحریک ملتها، سران دولت ها، مراکز بین المللی و نهاد های غیر دولتی به افزایش تولید محصولات کشاورزی برای پایان دادن به گرسنگی، تشویق به برقراری ارتباط کشورهای در حال توسعه برای همکاریهای اقتصادی و کشاورزی و حمایت های متقابل فنی برای افزایش محصول، تشویق روستائیان و خصوصا زنان به مشارکت در تصمیم گیری هایی که شرایط زندگیشان را بهبود میبخشد، افزایش اگاهی عمومی ملل و توجه دادن انها به مسئله گرسنگی در جهان، تشویق انتقال تکنولوژی به جهان در حال توسعه و بجوش اوردن همت و مسئولیت بین المللی و ملی برای جنگ علیه گرسنگی، سوتغذیه و فقر و جلب توجه به تولید و توسعه کشاورزی پایدار را دنبال میکند.
وی گفت: امیدوارم در این روز و روزهایی که مرتبط با حوزه غذا به عنوان یک رکن حیات بشر بعد از آب و هواست، شاهد باشیم که هم در کمیت و هم در کیفیت تامین غذا، اهداف وزارت جهاد کشاورزی بهعنوان متولی تامین غذا محقق گردد.
دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان در پایان، از خدمات ارزشمند و شایسته فرهیختگان دامپزشک صمیمانه تشکر نمودو اعلام کرد: برای تمام همکاران گرامی آرزوی سلامتی و توفیق روز افزون دارم.
نظر دهید