احتمال افزایش ابتلا به بیماری تب مالت به دلیل مصرف فراوردههای لبنی غیر پاستوریزه
دکتر زینلی پور رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سیرجان با بیان این که بیماری تب مالت یا بروسلوز بیماری مشترک بین انسان و دام است بیان داشته که این بیماری از لحاظ اقتصادی و بهداشتی از اهمیت بالایی برخوردار است و در تمام فصول سال وجود دارد اما در فصل بهار و پاییز به دلیل زایش و شیردهی دامها مخاطرات انسانی آن بیشتر میشود.
وی در ادامه افزود : راههای انتقال این بیماری مختلف است از جمله استنشاق هوای آلوده دامداریها، تماس مستقیم با خون، اسپرم یا جنین حیوانات آلوده و ترشحات زایمانی؛ اما مهمترین راه انتقال تب مالت استفاده از محصولات لبنی سنتی خام و غیر پاستوریزه است چرا که میکروب بیماری ممکن است در شیر حیوانات آلوده، بستنی، کره و پنیرهای غیر پاستوریزه وجود داشته باشد و در صورت مصرف این محصولات به انسان منتقل شود.
از جمله اقدامات کنترلی برای پیشگیری از تب مالت واکسیناسیون دامها، تست سرمی رزبنگال، کشتار دامهای مبتلا به تب مالت در کشتارگاه دام، پایش از طریق آزمایش شیر، آموزش دامداران و اقدامات کنترلی و بهداشتی در دامداریهای سنتی و صنعتی است.
وی تصریح کرد: واکسیناسیون به موقع دامها، ایجاد محل زندگی سالم برای آنها، نورگیری مناسب اصطبل، ضدعفونی کردن محل زایمان دام، جداسازی دامهای سقط کرده، دفن بهداشتی جنین سقط شده در عمق دو متری از زمین و ارائه گزارش دامهای سقط شده از دیگر نکات مهم در امر پیشگیری از ابتلا به تب مالت است.
نظر دهید