بهداشت دام، مانع ابتلا بیماری های مشترک دام و انسان
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان گفت: بهداشت مناسب از مهمترین راههای پیشگیری از بیماریهای دامی و مشترک بین انسان و دام است.
زین الدینی با اشاره به اینکه دامپزشکی در جهت تامین سلامت جامعه انسانی و دامی گستردهترین و عمیقترین اثرات را دارد گفت: یکی از راههای پیشگیری از بروز بیماریهای دامی و مشترک بین انسان و دام رعایت بهداشت و مدیریت صحیح در دامداری هااست.
وی با اشاره به اینکه بهداشت نامناسب در واحدهای دامداری میتواند علاوه بر زیانهای بهداشتی سبب بروز خسارات اقتصادی فراوانی به سرمایههای دامی شود افزود: یکی از اقدامات کنترلی دامپزشکی انجام واکسیناسیون به موقع دامها علیه بیماریهایی مانند تب برفکی، آبله، بروسلوز، طاعون نشخوارکنندگان، سایر بیماریهای دامی و مراقبت و پایش بیماریهایی مثل بروسلوز و سل میباشد.
زین الدینی با اشاره به اینکه میزان آگاهی دامداران از شیوههای مدیریتی و پیشگیری از بیماریهای دامی میتواند نقش به سزایی به منظور جلوگیری از وقوع بیماریهای دامی و مشترک بین انسان و دام دارد، عنوان کرد: شبکه دامپزشکی همواره با برگزاری کلاسهای آموزشی در مناطق مختلف روستایی و عشایری و انجام آموزشهای چهره به چهره به دامداران در هنگام انجام عملیاتهای واکسیناسیون در جهت افزایش آگاهی دامداران تلاش میکنند.
وی با بیان اینکه مایه کوبی و ایمن سازی دامها اولین اقدام برای پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای دامی است، افزود: علاوه بر واکسیناسیون و سم پاشی جایگاههای دام، خرید دام از مناطق عاری از بیماری، قرنطینه و ضدعفونی واحد آلوده با ضدعفونی کنندههای مناسب، رعایت توصیههای کارشناسان دامپزشکی، جلوگیری از خود درمانی توسط دامدار و رعایت اصول بهداشتی در دامداریها و حمل نقل دامها با مجوز بهداشتی قرنطینهای از مهمترین راههای پیشگیری از بروز بیماریهای دامی است.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان گفت: امیدواریم با اقدامات جهادی و همکاری سایر نهادها و دامداران در پیشبرد اهداف سازمانی و پیشگیری از بیماریهای دامی و مشترک بین انسان و دام موثر واقع شویم.
نظر دهید