• 1397/02/03 - 12:00
  • تعداد بازدید : 344
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس شبکه دامپزشکی بافت خبر داد

مایه‌کوبی بیش از 160000 دام سبک علیه بیماری تب برفکی در بافت

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بافت گفت: طرح‌ واکسیناسیون ضربتی تب برفکی در دام‌های سبک، از ابتدای بهمن ماه آغاز و پیش بینی می‌شود که تا پایان فاز مذکور بیش از ۱۶۰ هزار گوسفند و بز، علیه این بیماری واکسینه شوند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، پویا امجدی اظهار داشت: طرح‌ واکسیناسیون ضربتی تب برفکی در دام‌های سبک که به صورت رایگان در قالب بخش دولتی در حال اجرا است، از ابتدای بهمن ماه آغاز و پیش بینی می‌شود که تا پایان فاز مذکور بیش از  ۱۶۰ هزار گوسفند و بز، علیه این بیماری واکسینه شوند.



رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بافت اضافه کرد: این طرح با مشارکت بخش دولتی انجام می‌شود و پیش بینی می‌شود با پوشش کامل مایه‌کوبی بیش از ۱۶۰  هزار دام سبک واکسینه شوند که تا امروز ۷۰ هزار دام واکسینه شده‌اند.



وی از راه‌های انتقال این بیماری گفت و تاکید کرد:  بیماری تب برفکی از طریق تنفس و حشرات، دام‌ها را بیمار می‌کند، از ابتدای سال جاری دام‌های سبک و سنگین در شهرستان بافت علیه بیماری تب برفکی واکسینه و مایه‌کوبی می‌شوند.



امجدی  ابراز کرد: تب برفکی نوعی بیماری ویروسی و به‌شدت واگیردار است که خیلی زود منتشر می‌شود و به دلیل شیوع گسترده تب برفکی، واکسیناسیون دام‌ها به‌تنهایی نمی‌تواند برای کنترل و پیشگیری از این بیماری مؤثر باشد، بنابراین باید مقررات و ضوابط بهداشتی و قرنطینه‌ای نیز رعایت شود و دامداران از خرید و فروش بدون مجوز دام خودداری کنند.



وی علائم بیماری تب برفکی را زخم در دهان، زبان، پستان و سم حیوان عنوان کرد و گفت: در حال حاضر این بیماری بیش از 500 هزار دام را در  شهرستان  تهدید می‌کند که باید تمهیدات لازم در دستور کار دامداران قرار گیرد.



رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بافت با اشاره به این‌که تب برفکی به دلیل سرایت آسان می‌تواند خسارت شدیدی به صنعت دامپروری شهرستان وارد کند، خاطرنشان‌کرد: خوشبختانه در شهرستان بافت با واکسیناسیون به موقع  و رعایت ضوابط بهداشتی و قرنطینه‌ای وکنترل شدید تردد دام این بیماری تحت کنترل قرار گرفته است.



وی تاکید کرد: از تمامی دامداران به‌ویژه صاحبان واحدهای پرورشی گوسفند، دامداران و عشایر  درخواست می‌شود با توجه به شرایط قید شده، در مقطع زمانی فعلی نسبت به تحت پوشش قرار دادن جمعیت دامی واحدهای خود با استفاده از واکسن موجود اقدام نمایند.



وی با بیان اینکه از جابه‌جایی و انتقال بدون مجوزهای حمل بهداشتی دامپزشکی باید خودداری شود، ابراز داشت: دامداران باید تعامل لازم را با اکیپ‌های دامپزشکی برای انجام عملیات مایه‌کوبی و سایر خدمات دامپزشکی داشته باشند.




  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 58784
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید