• 1404/03/13 - 10:10
  • تعداد بازدید : 28
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه های رئیس دامپزشکی سیرجان در آستانه فرا رسیدن عید قربان

به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی سیرجان ،دکتر محمدرضا صادقی پور رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سیرجان در آستانه فرا رسیدن عید قربان، درباره ذبح دام‌های آلوده در شرایط غیر بهداشتی و خطر شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام هشدار داد.

محمدرضا صادقی پور افزود: توجه به توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی در مراسم عید سعید قربان، می‌تواند تأثیر زیادی در جلوگیری از انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و دام (تب کریمه کنگو،تب مالت و…) داشته باشد

وی گفت: ضمن تشکر از همکاری شهرداری و نیروی انتظامی سیرجان و سایر ارگان های ذیربط ، به منظورپیشگیری از بیماری های مشترک اقدامات صورت گرفته به شرح ذیل اعلام می‌گردد؛

 طی هماهنگی با شهرداری سیرجان ، کشتارگاه‌ صنعتی دام با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در روز عیدسعید قربان از ساعت ۶ صبح الی ۱۴ فعال و آماده خدمت رسانی رایگان می‌باشند لذا توصیه می شود دام قربانی خود در کشتارگاه، زیر نظر مسئول بهداشتی و به صورت کاملا رایگان ذبح نمایند.

 طی هماهنگی با نیروی انتظامی مقرر گردید بدلیل نظارت متمرکز از عرضه دام خارج از اماکن تعیین شده جلوگیری بعمل آید.

 طی هماهنگی با سازمان مشاغل شهری شهرداری سیرجان،اماکن عرضه بهداشتی دام زنده ویژه روز عید سعید قربان در سطح شهر به شرح ذیل در نظرگرفته شده و به همشهریان محترم توصیه می شود دام زنده خود را صرفا از این محل ها که تایید سلامت دام را دارند خریداری و در کشتارگاه ذبح نمایند:  میدان دام شماره ۱_ جنب شهرک صنعتی شماره یک ، مکان عرضه دام شماره ۲ _ بلوار ابن سینا بعد از پمپ گاز ، مکان عرضه دام شماره ۳_ بلوار نماز_ بلوار بهشت زهرا قدیم ، مکان عرضه دام شماره ۴_ بلوار امام رضا(ع) جنب نیروی دریایی ، مکان عرضه دام شماره ۵_ بلوار ولایت

صادقی پور گفت: شبکه دامپزشکی سیرجان در روز عید سعید قربان با ۳ اکیپ سیار ،۵ اکیپ ثابت، ۸ نفر دامپزشک ، ۱۰ نفر بازرس بهداشتی گوشت به همراه ناظر شرعی آماده خدمت رسانی به همشهریان عزیز است و ذبح دام در منازل و معابر به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود، چرا که این اقدام می‌تواند منجر به آلودگی محیط و افزایش شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام شود.ضمنا توصیه می گردد با توجه به شروع فصل گرما و فعالیت کنه ها جهت جلوگیری از درگیری به بیماری تب کریمه کنگو در صورت وجود کنه روی بدن دام اکیدا توصیه می گردد از تماس با آن خودداری گردد.

وی در ادامه اضافه کرد: در صورت ضرورت کشتار در منازل با رعایت اصول بهداشتی شامل استفاده از دستکش، ماسک و چکمه و بدون تماس مستقیم دست با خون و لاشه دام انجام پذیرد .

وی بیان کرد: به‌‌ هیچ‌وجه گوشت، جگر، قلوه و دل تازه به صورت خام، نیم‌پز و یا کبابی نباید استفاده شود زیرا در کباب کردن، حرارت به مغز آنها نمی‌رسد و لذا انگل ها و میکروب‌های احتمالی موجود از بین نرفته و ممکن است، برای مصرف‌کننده خطرآفرین باشد چرا که در صورت وجود میکروب‌ها در گوشت (که ممکن است حتی از منظر افراد متخصص هم مخفی بماند) بعد از ۲۴ ساعت نگهداری داخل یخچال معمولی (نه فریزر) غیرفعال می‌شود لذا قبل از مصرف جهت اطمینان کامل از سلامت آن حتماً به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری شود ضمناً شهروندان جهت پاسخ گویی می‌توانند با شماره تلفن ۴۲۲۰۳۴۳۶ در تماس باشند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان سیرجان
  • کد خبر : 340021
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید