كرمان سرزمینی مساعد برای پرورش شترمرغ
کرمان - ایرنا - اقلیم گرم و خشک استان کرمان این سرزمین پهناور را برای پرورش شترمرغ از نظر اقتصادی مساعد و مناسب کرده است و می طلبد که مسوولان امر نگاه ویژه و اقتصادی به این صنعت پرسود داشته باشند.

به گزارش ایرنا، پرورش شترمرغ در اقلیم استان كرمان به دلیل قابل استفاده بودن همه اعضای بدن این موجود فرصتی مناسب برای اشتغالزایی و تولید است.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد كشاورزی كرمان، گفت: استان كرمان از نظر شرایط آب و هوایی گزینه خوبی برای اشتغالزایی در امر پرورش شترمرغ است.
ˈمحمدعلی اسماعیليˈ، روز یكشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اقلیم استان كرمان با زیستگاه اصلی این حیوان كه آفریقای جنوبی است همخوانی دارد و به دلیل دارا بودن آب و هوایی خشك به بسیاری از بیماری ها دچار نمی شوند زیرا در محیط گرم و خشك بیماری تكثیر نمی شود.
وی گفت : صنعت پرورش شترمرغ این قابلیت را دارد كه سال های آینده به نقطه مطلوب برسد و بعنوان یك صنعت پرسود، آینده بسیار خوب و درخشانی را رقم بزند.
اسماعیلی، اظهار كرد: بطور میانگین یك شترمرغ حدود 120 كیلوگرم وزن دارد كه تنها 30 كیلوگرم از وزن این حیوان به گوشت اختصاص دارد و بقیه لاشه آن را پوست، پر، چربی و استخوان تشكیل می دهد كه می توان از آن ها در عرصه تجارت فراوری كرد.
وی با اشاره به اینكه هر قطعه پوست یك شترمرغ ارزشی بیش از هزار دلار دارد، افزود: شترمرغ بزرگ ترین پرنده موجود در جهان است و تمام اندام های این حیوان دارای ارزش اقتصادی بالا است.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد كشاورزی كرمان، با بیان اینكه پرورش شترمرغ دیر زمانی نیست كه در كشور آغاز شده است، گفت: اگر بتوانیم در این استان حركتی صنعتی با مطالعات اولیه، طرح پرورش شتر مرغ را پیش بگیریم بطور قطع بسیاری از بیكاران جذب كار می شوند و رونق منطقه را شاهد خواهیم بود.
وی با بیان اینكه با تولید و توسعه شترمرغ می توان علاوه بر پاسخگویی به نیاز كشور، در زمنیه صادرات آن نیز اقدام كرد، افزود: بر اساس مطالعات انجام شده میزان ارزآوری، سودآوری و اشتغالزایی این صنعت بالا است و در مقطع حساس كنونی كه كشور با انواع تحریم ها مواجه است و آمار جمعیت جوان بیكار در كشور نیز بالا است، پرورش شترمرغ می تواند به صنعت و شكوفایی این بخش كمك كند.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد كشاورزی استان كرمان، از بهره برداری سه واحد پرورش شترمرغ در شهرستان های رفسنجان، كرمان و كوهبنان در خرداد سال آینده خبر داد.
وی گفت: با صادر شدن مجوز پرورش برای صاحبان این واحدها، تسهیلات بانكی نیز در مجموع به میزان 19 میلیارد ریال به آنها واگذار خواهد شد.
وی تصریح كرد: برای راه اندازی واحد پرورش شترمرغ 300 قطعه ای در كرمان 12 میلیارد ریال، در رفسنجان شش میلیارد ریال برای پرورش 150 قطعه شترمرغ و در كوهبنان یك میلیارد ریال برای پرورش 50 قطعه شترمرغ تسهیلات اعطا شده است.
اسماعیلی، با اشاره به اینكه با بهره برداری از این سه واحد، تعداد واحدهای پرورش شترمرغ در استان كرمان به هفت واحد خواهد رسید، افزود: همچنین هفت واحد دیگر نیز در مراحل دریافت مجوز از جهاد كشاورزی استان كرمان قرار دارند.
وی اضافه كرد: در استان كرمان، چهار واحد پرورش شترمرغ با 300 مولد و 180 شترمرغ پرورشی وجود دارد.
اسماعیلی، افزود: پرورش شترمرغ در استان كرمان از سال 82 آغاز شده است كه با تولید و توسعه این 14 واحد با ظرفیت 1260 قطعه، تعداد شاغلین در این عرصه به 30 نفر خواهد رسید.
رییس شبكه دامپزشكی شهرستان رفسنجان، نیز گفت: فسفر بالای گوشت شترمرغ و همچنین مقاومت شترمرغ در مقابل بسیاری از بیماری ها از مهمترین مزایای گوشت شترمرغ است.
ˈمحمود مقاميˈ، افزود: گوشت شتر مرغ حاوی عناصر آهن و ویتامین E است كه می تواند بهترین گزینه برای تامین آهن افراد ضعیف و دارای بیماری كم خونی باشد.
به گفته وی این گوشت كلسترول كمی نسبت به گوشت های دیگر دارد.
وی تصریح كرد: نمایشگاهی شامل آثار تزئینی از تخم شترمرغ در روز های اخیر در تهران بر پاشده بود تا مردم با آثار هنری خلق شده از تخم پرنده شترمرغ آشنا شوند و این صنعت رونق گیرد.
وی افزود: در این نمایشگاه آثاری همچون، ظروف سفالی، چراغ خواب، قندان، آباژور و كاسه های تزئینی از تخم شترمرغ تهیه شده بود.
مقامی افزود: از پوست و ساق پای این حیوان نیز در تهیه انواع لباس ها، پوتین ، كیف و كفش های گران قیمت مورد استفاده قرار می گیرد.
وی همچنین گفت: در كشور آمریكا برای درمان برخی بیماران از مفاصل و مردمك چشم این حیوان به بیماران پیوند می زنند.
رییس شبكه دامپزشكی شهرستان رفسنجان، افزود: مدیریت صحیح گله شترمرغ اهمیت فراوانی در رشد آنها دارد.
وی افزود: اگر عضوی از این حیوان دچار شكستگی شود حتما باید از رده خارج و كشته شود.
محمود مقامی، گفت: در جیره غذایی این حیوان باید از مواد غذایی حاوی فسفر و كلسیم استفاده كرد.
وی افزود: بر اثر كمبود این مواد اندام ها رشد نمی كنند و در معرض شكستگی قرار می گیرند.
وی ادامه داد: محیط پرورش این حیوان باید خشك و بدون آلودگی ویروسی و قارچی باشد.
مقامی، پرورش شترمرغ در منطقه را كاری نو عنوان كرد و افزود: با توسعه و راه اندازی صنایع جنبی این حیوان شامل تولید گوشت سالم، فرآوری پوست و پر و دیگر اجزاء این حیوان هم ارزآوری و هم اشتغالزایی می شود.
یك واحد پرورش شتر مرغ در رفسنجان هشت سال قبل به بهره برداری رسیده است.
ˈمهدی آقامحمدحسنيˈ، سرمایه گذار واحد پرورش شترمرغ در رفسنجان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، انگیزه خود از احداث و پرورش شترمرغ، را اجرای طرح و شغل جدید در رفسنجان بیان كرد و گفت: هشت سال قبل در زمینی كه داشتیم، با صرف هزینه ای بیش از شش میلیارد ریال، واحد پرورش شترمرغ را ایجاد كردم.
وی افزود: با خریداری 100 قطعه شترمرغ هفت روزه از تهران تصمیم گرفتم، آنها را بزرگ كرده و تبدیل به مولد و با تولید جوجه شترمرغ این صنعت را گسترش دهیم.
آقامحمد حسنی، با اشاره به اینكه یك شترمرغ هفت روزه پس از هشت ماه حدود 110 كیلوگرم وزن پیدا می كند و قابل كشتار است، افزود: یك شترمرغ پس از هفت سال تبدیل به مولد می شود كه می توان از این راه نیز به كسب درآمد پرداخت.
وی تصریح كرد: در حال حاضر این واحد پس از هفت سال یكصد جوجه شترمرغ تولید كرده است.
آقامحمدحسنی، گفت: از رفسنجان جوجه های تولید شده به اصفهان، شیراز و یزد ارسال می شود.
وی با بیان اینكه این واحد تازه به بهره برداری رسیده است، گفت: قصد داریم از گوشت، پوست و پر و دیگر اعضاء این حیوان به درآمدزایی دست یابیم و این صنعت را توسعه ببخشیم.
نظر دهید