شهروندان گوشت قرمز را از مراکز مورد تایید دامپزشکی خریداری کنند
مسعود اسدی پور رییس دامپزشکی شهرستان بم گفت: شهروندان به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری خطرناک تب کریمه کنگو بخصوص در آستانه عید قربان، گوشت قرمز مورد نیاز را از مراکز تحت نظارت و مورد تایید دامپزشکی خریداری کرده و به وجود مهر دامپزشکی بر روی لاشهها دقت کنند.
وی افزود:کشتار غیرمجاز و خارج از کشتارگاه بدون رعایت پوشش ایمنی و فروش گوشت آن یکی از نقاط حساس و خطرناک در انتقال این بیماری است و احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو با توجه به فرا رسیدن فصل گرما وجود دارد و لازم است شهروندان در این زمینه تدابیر لازم را بکار گیرند.
با توجه به اینکه این بیماری به وسیله کنه به انسان منتقل میشود، این بیماری به جز تب مختصر و گذرا اغلب هیچ علایمی در دامها ندارد بلکه ویروس بیماری در خون و بافتهای بدن حیوان مبتلا وجود دارد که در این مواقع انجام کارهایی چون شاخ بری، پشم چینی، کشتار دامهای آلوده و تماس افراد با خون و سایر بافتهای آلوده دامها ممکن است سبب انتقال بیماری شود.
گزش کنه، له کردن کنه با دست، تماس با خون و ترشحات خونی و گوشت آلوده نیز از راههای انتقال بیماری است.
لازم به ذکر است که از راههای کنترل و پیشگیری این بیماری میتوان به سمپاشی دام و اماکن دامی، تجهیز کشتارگاههای دام به سردخانه نگهداری گوشت و رعایت بهداشت فردی به هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی انجام شود
اسدی پورافزود:یکی از بهترین روش های جلوگیری از انتقال این بیماری علاوه بر رعایت بهداشت فردی، نگهداری لاشه دام پس از کشتار حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه است.
نظر دهید