• 1400/09/29 - 07:51
  • تعداد بازدید : 435
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اجرای طرح پایش و مراقبت آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در شهرستان نرماشیر

دکتر زارع پور رئیس اداره دامپزشکی شهرستان نرماشیر با بیان اینکه بیماری آنفولانزا یک بیماری ویروسی است که به سرعت تکثیر می یابد و در عین خطرناک بودن می تواند برای انسان هم کشنده باشد گفت: باتوجه به فصل مهاجرت پرندگان بطور منظم بازدیدهای میدانی توسط کارشناسان این شبکه صورت می گیرد.

دکتر زارع پور عنوان کرد: بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان طیف وسیعی از پرندگان و انسان‌ها را درگیر ‌می‌کند و ضمن تهدید سلامت جامعه، منجر به بروز خسارت های اقتصادی فراوان می‌شو د. این بیماری در پرندگان به سرعت باعث همه‌گیری در میان آنها می‌شود و با کاهش دما احتمال شیوع بیماری های ویروسی طیور به شدت بالا رفته و با توجه به ماندگاری بیشتر ویروس، احتمال انتقال آن از نقطه‌ای به نقطه دیگر افزایش می یابد لذا رعایت مسائل قرنطینه‌ای و امنیت زیستی از سوی مرغداران دارای اهمیت بسیار بالا در کنترل و پیشگیری از بیماری است.
وی افزود: آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با علائمی همچون  افزایش تلفات، بی حالی شدید، پژمردگی و دور هم جمع شدن گله، سیاه شدن و خونریزی تاج، ریش و ساق پا، افت ناگهانی و شدید تولید تخم مرغ روزانه، علائم تنفسی حاد و کاهش شدید مصرف دان خود را نشان می دهد و می‌تواند از راه‌های مختلف، مزارع پرورش طیور گوشتی و تخم گذار را آلوده کند.
دکتر زارع پور تصریح  نمود: پیشگیری بهترین راه مبارزه با بیماری است لذا واکسیناسیون یک اصل مهم در کنترل بیماری می باشد و البته لازمه ی آن کنترل مراکز تولید و نگهداری پرندگان و مرغداری ها است که بایستی بطور جدی مدنظر قرار گیرد برای این منظور طرح تشدید نظارت بر مرغداری های شهرستان با هدف مقابله با بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان انجام می گردد.
رئیس  دامپزشکی نرماشیر در ادامه در مورد اقدامات انجام گرفته جهت کنترل و پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در شهرستان گفت:  در حال حاضر بازدید و مراقبت فعال و غیرفعال از مرغداری‌های صنعتی، طیور روستایی، مراکز عرضه پرندگان، زیستگاه‌های پرندگان مهاجر و مناطق پر خطر پرورش طیور در حال انجام است که همکاران ما با مراجعه به واحدهای مذکور در موارد لزوم اقدام به نمونه برداری می کنند و نمونه ها در آزمایشگاه مرجع اداره کل دامپزشکی استان کرمان مورد آزمایش قرار می گیرند که تاکنون موردی از این بیماری در طیور صنعتی و بومی گزارش نشده است.
وی در پایان افزود : ترویج آگاهی گروههای در معرض خطر و هوشیاری و مسؤلیت پذیری دارندگان طیور و عموم جامعه می تواند در افزایش و ارتقای امنیت زیستی بسیار مؤثر می باشد. لذا کنترل ورودی مرغداری و انجام ضدعفونی وسایلی که بنا به ضرورت وارد مزرعه می‌شوند، خودداری از ترددهای غیر ضروری افراد و وسایل نقلیه به محل نگهداری طیور، توجه به دریافت گواهی سلامت و مجوز بهداشتی از دامپزشک محل در هنگام خرید جوجه یک روزه و نیزاستفاده به موقع از واکسن ها از عوامل تأثیرگذار در پیشگیری از بیماری می باشند و از این رو از مرغداران و همشهریان خواست در صورت مشاهده هر گونه علائم و تلفات بالا با شماره 4427700-034 تماس حاصل نمایند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان نرماشیر
  • کد خبر : 280045
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه