• 1394/03/03 - 12:00
  • تعداد بازدید : 333
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

ویژگی‌های مرغ و ماهی سالم چیست؟

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان رفسنجان گفت: از ویژگی های ظاهری مرغ تازه می‌توان به سفتی، قوام و رنگ طبیعی لاشه، ران به رنگ روشن مایل به قرمز و سینه روشن مایل به زرد، قرار داشتن پوست بصورت یکنواخت روی سطح بدن، خالی بودن شکم از امعاء و احشاء و عدم استشمام بوی نامطبوع، عدم وجود ذرات خارجی، و عدم وجود خونریزی، خونمردگی و ترشحات چرکی روی لاشه نام برد. " محمود مقامی" در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کویر، با بیان اینکه مرغ گوشتی در کشتارگاههای صنعتی طیور تحت نظارت نماینده دامپزشکی و ناظر ذبح شرعی کشتار می‌شود تصریح کرد: مرغ گوشتی پس از ذبح، در کیسه های نایلونی سالم دارای تاریخ تولید، انقضاء و کد ردیابی فرآورده های خام دامی بسته بندی می گردد و در دمای 0 تا 4 درجه سانتی گراد نگهداری می شود.

مقامی با بیان اینکه از شفافیت یکطرفه بسته می توان وضع ظاهری و میزان خونابه مرغ را کنترل نمود گفت: با توجه به خطر بیماریهای قابل انتقال به انسان و همچنین اجرای طرح ردیابی فرآورده‌های خام دامی در کشتارگاههای طیور شهرستان، شهروندان باید از خرید مرغ زنده و یا گوشت مرغ فاقد بسته بندی مورد تایید دامپزشکی خوداری فرمایند.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان رفسنجان گفت: از ویژگی های ظاهری مرغ تازه می‌توان به سفتی، قوام و رنگ طبیعی لاشه، ران به رنگ روشن مایل به قرمز و سینه روشن مایل به زرد، قرار داشتن پوست بصورت یکنواخت روی سطح بدن، خالی بودن شکم از امعاء و احشاء و عدم استشمام بوی نامطبوع، عدم وجود ذرات خارجی، و عدم وجود خونریزی، خونمردگی و ترشحات چرکی روی لاشه نام برد.



مقامی افزود: دیفراست(گرم نمودن) مرغهای منجمد و عرضه بصورت مرغ سرد تازه ممنوع و خلاف مقررات بهداشتی می باشد و مرغ منجمد بایستی فاقد هرگونه آثار سوختگی ناشی از انجماد (لکه‌های قهوه ای) و آلودگی‌های قارچی (لکه‌های سبزرنگ) وعدم وجود خونابه منجمد در داخل بسته بندی باشد



وی درخصوص ویژگی های ماهی سالم گفت: ماهی سالم بایستی داری ظاهر درخشنده و شفاف با جلای فلزی و عاری از مواد لزج، چشمها درخشان،شفاف، روشن و برجسته و حفره حدقه را پرکند، فلسها درخشان،براق ومحکم به پوست چسبیده، دهان معمولا بسته به استثنای ماهیانی که در آب خفه شده اند، آبششها دارای رنگ صورتی یا قرمز، مرطوب، درخشان و عاری از مواد لزج، عضلات محکم و ارتجاعی و اتصال محکم به استخوانها و مقاوم در برابر فشار انگشت، دارای بوی طبیعی ماهی و عاری از بوهای تند و آمونیاکی غیرطبیعی و حفره شکمی محکم و دارای قابلیت ارتجاعی کافی و با رنگ طبیعی باشد.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان رفسنجان گفت: همچنین ماهی منجمد فاسد دارای نواحی خشک شده روی پوست و عضله و حتی بعضی از قسمت ها بر اثر سرما سوخته، چشم گود و کدر، آبشش ها قهوه ای تیره و با بوی بد، سطح داخلی پشت گردن قهوه ای رنگ و وجود رنگ زرد در پوست و عضلات بر اثر هیدرولیز چربی و فساد می باشد.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 179338
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه