کشتارگاه های کرمان به پیش سرد کن مجهز شده اند
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان با تاکید بر تامین امنیت غذایی توسط این سازمان گفت: کشتارگاه های استان مجهز به پیشرد کن هستند و لاشه دام های ذبح شده برای جلوگیری از انتقال بیماری ها به مدت 24 ساعت در این مکان نگهداری می شوند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکترحسین رشیدی افزود: امنیت غذایی دسترسی مردم به غذای سالم و کافی در همه زمان ها است لذا باید برای این مهم غذا به اندازه کافی تولید و سلامتش تضمین شود.
وی تصریح کرد: اقدامی که دامپزشکی در مرحله نخست حفظ امنیت غذایی در جامعه انجام می دهد حفظ و حراست از سرمایه دامی استان است.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: سرمایه گذاری خوبی در زمینه پرورش دام و طیور در این استان انجام شده و بخش قابل توجهی از غذای مردم با گوشت مرغ ، تخم مرغ ،گوشت قرمز و آبزیان تامین می شود.
وی افزود: حیوانات پرورشی در معرض بیماری های واگیردار قرار دارند و ممکن است علاوه بر بیماری دامی، مشکلات اقتصادی و بیماری های انسانی را نیز موجب شوند.
به گفته رشیدی اداره کل دامپزشکی برنامه هایی چون رصد، واکسیناسیون و مراقبت های بهداشتی و قرنطینه ای را در راستای تامین امنیت غذایی این استان انجام می دهد.
وی تصریح کرد: اگر این اقدامات انجام نشود دام ها به دلیل بیماری های واگیردار تلف می شوند و علاوه بر ایجاد خطر در فعالیت های اقتصادی موجب بروز بیماری های مشترک بین انسان و دام می شود.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان تاکید کرد: دامپزشکی در تامین سلامت مواد غذایی با منشا دامی نقش مهمی دارد لذا گوشت قرمز، سفید و لبنیات از نظر بیماری های مشترک بین انسان و دام که می تواند برای انسان مخاطره آمیز باشد مورد پایش قرار می گیرد.
رشیدی گفت: دامپزشکی از مزرعه تا آشپزخانه بر روی سلامت مواد غذایی با منشا دامی نظارت دارد و با اعمال نظارت های بهداشتی در واقع سلامت این محصولات را تضمین می کند.
وی بیان کرد: نظارت دامپزشکی از نظارت بر خوراک دام آغاز و تا درمان های مجاز دام، نظارت بر دوره پرهیز دارویی تا باقی مانده سموم در گوشت کشتار شده ادامه دارد.
رشیدی ادامه داد: اداره کل دامپزشکی استان کرمان در این راستا اقدام به تدوین سند امنیت غذایی کرده و ما هر سال بر اجرای مفاد این سند نظارت داریم و محصولات غذایی که به دست مردم می رسد کد رهگیری دارند و بدین ترتیب مشخص می شود محصولات از کدام دامداری یا کشتارگاه به مراکز عرضه رسیده اند.
وی با اشاره به انجام آزمایشات پایش باقی مانده دارویی و آنتی بیوتیک در گوشت مرغ در کرمان تصریح کرد: لاشه های کشتار شده در کشتارگاه ها لیبل گذاری شده و مهمور به مهر دامپزشکی است.
رشیدی اظهار داشت: اقدامات مشابهی در مورد تامین سلامت شیر خام نیز توسط دامپزشکی انجام می شود که نمونه گیری از شیر از نظر عوامل و بار میکروبی و تقلب ها و غیره از آن جمله است.
وی تاکید کرد: در راستای علمیاتی کردن اسناد امنیت غذایی اقدامات زیادی از جمله تشدید نظارت های بهداشتی، نمونه گیری دوره ای از محصولات خام دامی و اصلاح مراکز تولید مواد غذایی در استان کرمان انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: حمل گوشت و سایر فراورده های خام دامی نیز مورد نظارت کارشناسان خبره این اداره کل است لذا گوشت با کانتینرهای مناسب سردخانه دار به مراکز فروش ارسال و مورد بازبینی مرتب قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه اقدامات دامپزشکی با هزینه اندک افزایش بهره وری و خودکفایی در کشور را به همراه دارد گفت: اقدامات درمانی دامپزشکی امنیت غذایی را تضمین می کند.
رشیدی با بیان اینکه رسانه ها نقش موثری در اطلاع رسانی اقدامات انجام شده در حوزه دامپزشکی به مردم دارند افزود: بسیاری از این اقدامات بدون حضور رسانه ها به نتیجه نمی رسد.
وی ادامه داد: زیرا مطبوعات را به عنوان رکن چهارم دموکراسی می شناسیم و قبول داریم نقش رسانه ها در تنویر افکار عمومی ارزنده است.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان تصریح کرد: دامپزشکی در بخش های امنیت غذایی نقش مهمی برعهده دارد و اقدامات این نهاد در تولید و توسعه پایدار نقش مهمی برعهده دارد.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: اقدامات دامپزشکی هزینه های زیادی را از دوش بهداشت و درمان بر می دارد و به سلامت جامعه کمک می کند و هر چند کار اصلی دامپزشکی واکسیناسیون و پیشگیری از بیمارها است اما این نهاد در راستای رصد و اقدام سریع و بموقع بیماری های دامی در مناطق مختلف اقدامات قابل توجهی را انجام می دهد.
رشیدی افزود: دامپزشکی در سیستم پدافند غیرعامل نیز با عملکرد سریع خود نقش مهمی دارد و اتفاقات بموقع رصد،اعلام و پیگیری می شود و داروهایی که در اختیار دامداران قرار می گیرد کاملا تحت نظر این نهاد است و کارشناسان دامپزشکی مراقبت می کنند باقی مانده داروها در فرآورده های دامی وجود نداشته باشد.
رشیدی گفت: کرمان تنها استانی است که باقی مانده دارو در گوشت مرغ را پایش می کند و مرغی که اکنون توزیع می شود از به لحاظ باقی مانده آنتی بیوتیک مورد آزمایش قرار می گیرد.
وی افزود: کمیته های فنی با نوآوری که دامپزشکی رویکرد ها و برنامه های عملیاتی را مطابق آخرین استانداردهای دنیا تعریف کرده تا بهره وری ارتقا یابد که با این شیوه بسیاری از بیماری های مشترک انسان و دام مانند تب مالت، تحت کنترل درآمده است.
رشیدی به مهار نسبی تب مالت در استان کرمان اشاره و تصریح کرد: این بیماری در برخی از شهرستان های استان طی سالهای گذشته 170 مورد در 100 هزار نفر جمعیت بود در حالی که در سال جاری این تعداد به 25 نفر کاهش یافته است.
رشیدی تاکید کرد: یکی از موفقیت های چشمگیر دامپزشکی کرمان کنترل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است که این بیماری طی سالهای گذشته تلفات و هزینه های بسیاری را بر جا گذاشت به طوری که 27 میلیون قطعه پرنده در کشور سال گذشته معدوم شد در حالی در استان با انجام اقدامات مراقبتی تاکنون این بیماری شایع نشده است.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان افزود: سال قبل بیش از 6 هزار مورد کار آزمایشگاهی و مراقبتی در راستای کنترل اوضاع در زمینه جلوگیری از بروز بیماری فوق حاد پرندگان در این استان انجام شد .
نظر دهید