• 1397/12/09 - 07:43
  • تعداد بازدید : 490
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان عنوان نمود:

کاهش بیماری تب مالت دامی در استان

تب مالت، تب مواج، بیماری هزار چهره یا بروسلوز به عنوان یکی از مهمترین و شایع‌ترین بیماری های مشترک انسان و دام محسوب می شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان،دکتر صدیقه کاظمی نیا معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان اعلام داشت: انجام مرتب طرح های واکسیناسیون دامی در راستای کنترل و پیشگیری از ابتلای دام های استان به این بیماری سبب کاهش این بیماری در استان شده است.

دکتر کاظمی نیا اذعان داشت: در سال جاری تاکنون 824 هزار راس دام علیه این بیماری مایه کوبی شده اندکه مایه کوبی دام های سبک 100درصد و دام های سنگین نیز 89 درصد محقق شده است .

این مقام مسئول با اشاره به انجام بیش از 32 هزار تست تشخیص بیماری بروسلوز در جمعیت دام سبک و سنگین استان از امکان آزمایش های متعدد تشخیص این بیماری از جمله آزمایشات سرولوژی و .. در آزمایشگاه مرجع و مرکز تشخیص منطقه ای جنوب شرق خبر داد.

وی جمعیت دامی استان کرمان را حدود 4 میلیون و 604 هزار راس دام سبک (گوسفند و بز) و 90 هزار راس دام سنگین (گاو و گوساله) اعلام نموده

و بیان داشت: روش های ورود میکروب به بدن حیوان متفاوت است و یکی از راه های ورود میکروب عامل بروز تب‌مالت به بدن حیوان از طریق دستگاه گوارش می باشد.

وی در مورد راه های انتقال بیماری به انسان چنین گفت:مصرف‌ شیرخام‌ و فرآورده‌های‌ لبنی‌ آلوده‌، گوشت و مغز استخوان نیمه پخته، ‌تماس‌ مستقیم‌ با بافت های‌ حیوان‌ آلوده‌ نظیر خون‌، گوشت، ترشحات‌ رحمی‌ و ترشحات‌ مخاطی، انتقال‌ تنفسی‌ از طریق‌ افشانه‌های‌ موجود در هوای‌ آغل‌ و اصطبل‌ آلوده‌ یا آزمایشگاه‌ را از عوامل انتقال دهنده این بیماری به انسان دانست.

این مقام مسئول در ادامه افزود: فرو رفتن‌ سر سوزن‌ سرنگ ‌حاوی‌ واکسن‌های‌ حیوانی‌ به‌ دست‌ انسان در دامپزشکی ها و آزمایشگاه ها و انتقال شخص به شخص از طریق اهداء عضو با خون از راه های دیگر انتقال بیماری هستند.

وی با اعلام اینکه تمام کشتارگاههای استان به پیش سردکن مجهز شده اند افزود: پیش سردکن باعث تغییرات مناسب بیوشیمیایی در گوشت،رسیدن به تردی مناسب و پیشگیری از بیماری هایی همچون تب مالت، تب کریمه کنگو و ...می گردد.

دکتر کاظمی نیا از مهم‌ترین علائم بیماری تب مالت در دام ها را سقط جنین عنوان کرد.

وی در مورد گروه های در معرض خطر تب مالت اذعان داشت: مصرف کنندگان فراورده های لبنی غیر پاستوریزه، کشاورزان، دامداران، چوپانان، قصابان، دامپزشکان و کارگران کشتارگاه ها و کارخانه های بسته بندی گوشت، افرادی هستند که به دنبال تماس با بافت آلوده، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری قرار دارند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان با توجه به احتمال انتقال تب مالت از طریق فرآورده های لبنی محلی آلوده، بر استفاده شهروندان از فراورده های لبنی پاستوریزه تاکید کردو توصیه نمود که از مصرف شیرخام و سایر فراورده های لبنی غیرپاستوریزه مانند خامه، سر شیر، آغوز و بستنی، پنیر نرم تازه خودداری کنند و شیر های محلی و غیر پاستوریزه را به مدت 3-2 دقیقه بجوشانند.

دکتر کاظمی نیا در مورد راههای پیش گیری این بیماری اظهار کرد :عدم مصرف شیر دامی که تازه سقط جنین کرده و به ابتلا به این بیماری مشکوک است، شستن ظروف مخصوص دوشیدن شیر، جوشاندن شیر به مدت 3-2 دقیقه ، اجتناب از مصرف فراورده لبنی  غیر پاستوریزه، مایه کوبی دام‌ها علیه این بیماری و ضد عفونی کردن اصطبل های آلوده و خونابه ها با ضد عفونی کننده های خانگی و رعایت کامل اصول بهداشتی در دامداری‌ها  از مهمترین راه های پیشگیری از این بیماری است.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 6914
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه