• 1403/06/27 - 06:08
  • تعداد بازدید : 125
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
یادداشت؛ دکتر محمد خلیلی وند، مدیر کل دامپزشکی استان کرمان:

هدف‌گذاری جهت انجام فعالیت‌های دامپزشکی امری ضروری است

وظیفه مدیران در ادارات اساساً سازماندهی منابع و نظارت بر آنها برای رسیدن به اهداف آن مجموعه است، اما با حجم کاری بالا و تنوعی که در فعالیت‌های روزانه ادارات مختلف وجود دارد، غیر ممکن است که یک نفر بتواند تمامی فعالیت‌ها را به تنهایی مدیریت کند، به همین علت است که عنوان شغلی مدیریت در سازمان‌ها مختص یک نفر نیست و تعداد زیادی مدیر(مدیران ارشد، مدیران میانی و مدیران عملیاتی) در هر سازمان وجود دارد که این مدیران در کنار هم و با سلسله مراتب خاصی فعالیت می‌کنند.

هدف‌گذاری جهت انجام فعالیت‌ها و تغییرات تاثیرگذار در یک مجموعه توسط مدیران امری مهم است زیرا با استفاده از یک رویکرد هدف‌گذاری سازنده، می‌توان در مسیر رسیدن به آنچه که می خواهید، گام‌های استوار و موثر برداشت و در عین حال کارکنان را با انگیزه و پاسخگو نگه داشت.

اما امروزه تعیین عناوین و افق های پر طمطراق در مجموعه‌ها به موضوعی متداول تبدیل شده است که عموما نیز مشکلات چندانی از دولت و مردم مرتفع نمی‌نماید.

چشم‌انداز سازمان‌ها دستیابی به تعالی و ارتقا در موضوعات حرفه‌ای است اما در عمل نتایج برجسته‌ای بدلیل پراکنده‌کاری و عدم تمرکز بر اولویت‌ها در یک بازه زمانی مشخص حاصل نمی‌شود، در این راستا می‌توان گفت که موفقیت مستلزم انتخاب هدف‌های دقیق، مشخص و متوازن می‌باشد و وقتی همه موضوعات همزمان و بدون در نظر داشتن اهمیت آنها مهم پنداشته شوند در واقع هیچ‌کدام مهم و با اولویت نخواهند بود( اگر همه چیز مهم باشد در واقع می‌توان گفت انگار هیچ چیز مهم نیست).

 از این رو جهت انجام خدمات و فعالیت‌های هدفمند در حوزه فنی و اداری دامپزشکی در کنار انجام وظایف جاری و همچنین پیگیری کارشناسی اهداف اولویت‌دار از سوی دفاتر اداره کل دامپزشکی، شایسته است هر کدام از ادارات ستادی استان ضمن انجام سایر وظایف جاری با مسئولیت مستقیم رییس اداره، نسبت به تعیین پروژه‌های هدفمند به همراه تعریف مدت زمان و ریز فعالیت‌های مورد نیاز بصورت ماهیانه اقدام نمایند.

از آنجا که اهداف به فعالیت‌ها جهت می‌دهند، به کارکنان انگیزه می‌دهند، مسئولیت‌پذیری را تقویت می‌کنند و باعث بهبود عملکرد کارکنان و رفع موانع کارکنان می شوند لذا کارکنان باید از اهداف و برنامه هایی که برای رسیدن به آنها کار می‌کنند، جانبداری کنند و خود را متعهد به دستیابی به آنها کنند.

ضمن اینکه با هماهنگی معاونت مربوط طی جلسات اختصاصی اقدام به ارائه و بیان راهکارها، چالش‌ها و برنامه‌های زمینه ‌ساز در راستای تسریع و تحقق آنها نمایند.

بعنوان مثال در حوزه بهداشت و مدیریت بیمارهای دامی «کنترل بیماری هاری» با توجه به در پیش بودن فصل سرما می‌تواند بعنوان یک پروژه هدفمند در نواحی پرخطر و دارای سابقه بیماری تعریف گردد به این ترتیب وظایف ستادی و شهرستانی مرتبط مشخص و مورد پیگیری قرار می گیرد.

 بدیهی است در پایان بازه زمانی مربوط،  مسئول اداره مورد نظر نسبت به تهیه گزارش و ارائه نتایج طرح مربوط در دفتر مدیر کل اقدام می‌نماید و در پایان سال بعنوان اقدامات شاخص در حوزه آن واحد فنی، ارزیابی، جمع‌بندی و بعنوان اقدامات شاخص در جهت رسیدن به اهداف عالی به سازمان دامپزشکی کشور ارائه می‌گردد.

هر یک از ادارات در ابتدا با نشست‌های داخلی و همفکری کارشناسی نسبت به بررسی کلیه اهداف سازمانی، وظائف و اولیت‌های مهم‌تر در اداره مربوطه اقدام و با امتیازدهی مناسب و در نظر گرفتن اهمیت موضوعات مختلف عمل می نمایند.

 در وهله دوم ضمن هماهنگی و نشست با معاونت (فنی یا اداری ) مربوط نسبت به نهائی نمودن هدف اصلی با مدت زمان لازم، بررسی میزان تخصیص منابع، تجهیزات و چگونگی انجام تمهیدات لازم مبادرت نمایند. لازم است در این زمینه شرح کاملی از علت/علل اهمیت موضوع در سطح استان، اقدامات و بدنبال آن وظائف هر یک از همکاران ستادی و شهرستانی در خصوص هدف مربوطه کاملا مکتوب و مشخص باشد تا به صورت یک گزارش مستند به سازمان دامپزشکی کشور، سایر دستگاه‌های ذیربط و به خصوص مجموعه‌های مدیریتی و نظارتی استان قابل ارائه باشد.

بدیهی است این گونه اقدامات و جلسات بایستی در سطح کارشناسی به صورت مستمر( هفتگی یا گاهی روزانه) انجام پذیرد و قاعدتاً هر یک از اولویت‌ها و اهداف در فواصل زمانی، برهه‌های مختلف و بسته به شرایط تغییر خواهد کرد که مجدداً بایستی در اولویت‌بندی مسائل تجدید نظر و لحاظ گردد.

تمامی مدیران و کارشناسان ادارت فنی و ستادی با مشارکت فعال در این خصوص ضمن ایجاد انگیزه جهت همکاران شهرستان‌ها به جمع‌بندی مطلوب و هدف محور از وظایف و خدمات حیطه تخصصی خود دست می یابند.

در انتها باید گفت امید است این‌گونه اقدامات در جهت پیشبرد اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی و سازمان دامپزشکی کشور با ارتقای بهره‌وری و راندمان کاری در بخش‌های تخصصی هر چند قدمی کوچک اما ثمربخش باشد و موجبات ارتقاء امنیت غذائی و شرایط بهداشتی جامعه را شاهد باشیم.

دکتر محمد خلیلی وند -  مدیر کل دامپزشکی استان کرمان

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 325029
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه