مدیرکل دامپزشکی استان کرمان مطرح نمود:
مبارزه با زئونوزها ،دغدغه اصلی دامپزشکی
13 تیر ماه به عنوان روز جهانی مبارزه با بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان نامگذاری شده است، زئونوزها (بیماری های مشترک)، از جمله بیماری هایی است که بین حیوانات مهره دار و انسان قابل انتقال اند، بنابراین جدی گرفتن آنها با دانستن راه های انتقال و پیشگیری از آن ها ضروری می باشد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیرکل دامپزشکی استان کرمان، در نشستی که به مناسبت این روز درمحل اداره کل دامپزشکی استان کرمان برگزار شد بیان داشت : یکی از دغدغه های اصلی دامپزشکی مبارزه با زئونوزها می باشد و از آنجا که ماموریت اصلی دامپزشکی مبارزه با بیماری های مشترک می باشد لذا جایگاه و نقش دامپزشکی، در خط مقدم پیش گیری و مبارزه با بیماری های مشترک می باشد.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان اظهارداشت: فعالیت های متفاوتی در مجموعه دامپزشکی صورت می پذیرد که در خدمت اهداف بزرگتر می باشد و این روز بهانه ای برای بازنگری در اهداف دامپزشکی می باشد.
وی بیان داشت: هدف از فعالیت های دامپزشکی، مبارزه با بیماری های مشترک و دامی و تامین بهداشت مواد غذایی می باشد بعنوان نمونه بیماری های دامی اگر شیوع یابد سلامت غذایی را به مخاطره می اندازد و نیروهای دامپزشکی با دانستن این مطلب که در حال انجام چه رسالت بزرگی می باشند با مطلوب انجام دادن وظائف خود و ارائه طرح جدید، کمک شایانی به سلامت جامعه انجام می دهند.
وی افزود : سلامت جامعه رکنی از توسعه می باشد که در صورت عدم وجود، آسایش و رفاه شهروندان به مخاطره افتاده و این در گرو فعالیت های دامپزشکی می باشد و همکاران با مدنظر قرار دادن آن و انجام دادن کار خود با دیدگاه وسیع، منظرگاه و هدف عالی را فراموش نکنند و سعی بر کاهش میزان شیوع و تعدد کانون های بیماری در سطح استان با استفاده از ابزارهای مختلف نمایند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: از آنجا که بحث پیش گیری مقدم بر درمان است و هر هزینه ای که در پیش گیری صورت پذیرد چندین برابر در کاهش هزینه های درمان تاثیر گذاشته است لذا رویکرد این اداره کل، تلاش در جهت پیش گیری از بیماری ها می باشد.
این مقام مسئول تصریح کرد: بیماری های مشترک به دو گروه کلاسیک و نوپدید و بازپدیدتقسیم بندی می گردند که بیماری های کلاسیک شامل سل گاوی، تب مالت، شاربن و ... بوده که که از قدیم وجود داشته و هنوز ریشه کن نشده اند و تحت کنترل می باشند، در حالی که بیماری های نوپدید و بازپدید همچون آنفلوانزا با منشا های مختلف ظهور پیدا می کنند وتحت عنوان بیماری های اضطراری مطرح هستند.
دکتررشیدی در ادامه در خصوص بیماری مشترک تب مالت بیان داشت : انجام کنترل هدفمند این بیماری با انجام تست MRT در کلیه شهرستان های استان از تمام مراکز عرضه و جمع اوری شیر،کارخانجات شیر و نیز تانکر های حمل شیر در کاهش این بیماری بسیار موثر بوده است.
وی افزود : بیماری مشترک هاری، به صورت اندمیک در کشور وجود دارد و دغدغه اصلی و جدی در بحث این بیماری وجود سگ های ولگرد می باشد.
وی در پایان بر نظارت دقیق بر انجام فعالیت های بخش خصوصی به صورت شایسته توسط همکاران تاکید نموده و از ورود همکاران بخش اداری بر بخش فنی و اعلام نظر های مفید استقبال نمود.
نظر دهید