• 1397/02/08 - 12:00
  • تعداد بازدید : 251
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به منظور پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو

سم پاشی محل های نگهداری دام به صورت رایگان آغاز شده است

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان : از انجام امور لازم برای کنترل بیماری تب کریمه کنگو در استان خبر داد و اظهار داشت: اکیپ های دامپزشکی برای سم پاشی دامداری ها به صورت رایگان سازماندهی شده اند و از روستاییان و دامدارها می خواهیم در این زمینه همکاری لازم را انجام دهند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی افزوده است که این بیماری در دامها موجب مرگ و میر نمی شود و علامتهای سطحی همچون سرمای خوردگی دارد اما کنه ای که از خون این دامها تغذیه می کند می تواند بیماری را به انسان منتقل کند و موجب شیوع بیماری شود.



وی تصریح کرد: بیماری با رعایت نکات ابتدایی قابل پیگیری است و بیمار باید بلافاصله در مراحل نخست بیماری به مراکز درمانی مراجعه و تحت درمان قرار گیرد و در این صورت بیماری قابل درمان خواهد بود.



بیماری با رعایت نکات ابتدایی قابل پیگیری است و بیمار باید بلافاصله در مراحل نخست بیماری به مراکز درمانی مراجعه و تحت درمان قرار گیرد و در این صورت فرد مبتلا قابل درمان خواهد بود



رشیدی افزود: با افزایش گرمای هوا و بروز خشکسالی و عدم بارش باران شاهد افزایش کنه در جمعیت دامی هستیم که باید در سال جاری با حساسیت بیشتر در خصوص کنترل بیماری تب کریمه کنگو اقدام کنیم.



وی هشدار داد که دامداران و مردم باید از خرید و فروش دامهای قاچاق و فاقد مدارک بهداشتی به شدت خودداری کنند و کشتار دام نیز در مراکز دارای مجوز و مورد تایید دامپزشکی انجام شود.



وی آموزش به مردم را برای پیشگیری و جلوگیری از شیوع بسیار جدی عنوان کرد.



وی زمان اوج گیری این بیماری را در فصل گرما دانست و افزود: سم پاشی مراکز نگهداری دامها برای کنترل جمعیت کنه ها بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: بعد از نیش کنه سه روز و بعد از تماس انسان با نسوج، خون یا ترشحات حیوان تاشش روز بعد علائم بروز می کند و درنهایت به خونریزی شدید منجر می شود که همین عامل نیز دلیل مرگ بیمار می شود.



وی بهترین راه مقابله با بیماری را پیشگیری دانست و افزود: مردم عادی که با گوشت سرکار دارند نیز در معرض بیماری هستند به همین دلیل بعد از تهیه گوشت از مراکز مجاز دامپزشکی باید گوشت به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری می شود و پس از آن باید با دست کش نسبت به بسته بندی گوشت اقدام شود و به شدت از تماس مستقیم با هر نوع گوشت خودداری شود.



دکتر رشیدی افزود: قصابها و افرادی که در زمینه کشتار دام اشتغال دارند نیز باید از دستکش، ماسک و عینک استفاده کنند و به صورت جدی از له کردن و کشتن کنه بر روی بدن خود خودداری کنند.


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 61383
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه