• 1397/12/25 - 07:55
  • تعداد بازدید : 391
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان:

خرید ماهی قرمز تنها از مراکز معتبر صورت پذیرد

مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان ضمن ارائه توصیه های بهداشتی در مورد خرید و نگه داری ماهی قرمز از شهروندان محترم درخواست نمود ماهی قرمز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی خریداری نمایند .

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان ، دکتر جواد نگارستانی ضمن تبریک فرا رسیدن عید نوروز به همه هم استانیهای عزیز بیان داشت : حتی المقدور از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردان به دلیل امکان نگهداری ماهی در شرایط بهداشتی نامناسب خودداری نمایند.

وی در ادامه گفت: اکیپهای نظارتی دامپزشکی در این ایام بصورت مستمر در سطح شهر کرمان در حال فعالیت می باشند و بر تمامی فروشگاههای عرضه ماهی قرمز نظارت دارند و با متخلفان برخورد قاطعانه می نمایند.

مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان گفت: برای انتخاب ماهی قرمز لازم است که یک ماهی قرمز دارای تحرک مناسب ، پولک های سالم و فاقد هرگونه ضایعه از قبیل زخم و... باشد و باله های شنای ماهی نیز باید قائم و دم آن کشیده باشد و از تحرک لازم نیز برخوردار باشد ضمن اینکه بدن ماهی سالم بدون هیچ گونه برآمدگی و چشم های ماهی بیرون زدگی و یا تورفتگی ندارد .

وی در ادامه علائم بیماری در ماهی قرمز را وجود لكه های پنبه مانند دراطراف دهان یا سطح بدن ، بدن رنگ پریده و لكه لكه شده ، وجود باله‌های خورده و ساییده شده  و وجود زخم یا لكه‌های سفید متمایل به خاكستری یا قرمز روی سطح بدن و کندگی فلس و حرکت غیر عادی اعلام نمود.

نگارستانی تصریح کرد: اگر از آب شرب شهری برای نگه داری ماهی قرمز استفاده می شود باید جهت کلرزدایی، آب مورد استفاده را ۲۴ ساعت در هوای آزاد قرارداده تا کلر موجود در آب از بین برود ضمن اینکه برای مراقبت و افزایش طول عمر ماهی های قرمز عید نوروز انها را در تنگ بزرگ و مناسب (جهت تبادل اکسیژن با محیط) نگهداری نمایند.

این مقام مسئول بیان داشت: اگرچه یکی از سنت های دیرینه ما ایرانیان به هنگام آغاز فصل بهار قرار دادن ماهی قرمز در سفره هفت سین است، اما مردم باید بدانند عدم رعایت نکات بهداشتی و تماس مستقیم با این آبزی می‌تواند، سلامت آنها را تهدید نموده و حتی سبب بروز بیماری هایی در آنان از جمله بروز انواع آلرژی و ... گردد لذا شستشوی کامل دست‌ها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهی ضروری است.

نگارستانی در پایان اظهار داشت: همشهریان ماهی قرمز را در پایان نوروز در فضاهای بسته ای که توسط شهرداری بدین منظور تعبیه شده است آزاد نمایند و از رهاسازی ماهی قرمز دررودخانه ها و آب های آزاد بدلیل بر هم زدن اکوسیستم طبیعی منطقه خودداری نمایند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 7672
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه