• 1397/01/06 - 12:00
  • تعداد بازدید : 1367
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

جنگ، خون و مرگ؛ سرگذشت تلخ خروس های جنگی/ گاوهایی که برای سرگرمی مجانین جان می دهند

خالی کردن هیجانات انسان های خودخواه بر روی حیوانات بیگناه در مناطقی از کشور زیر سایه خلاء های قانونی هنوز ادامه دارد.

جنگ نمایشی حیوانات همواره از قرون گذشته در کشورها و جوامع مختلف مطرح بوده و به تدریج با گذشت زمان و با افزایش آگاهی مردم نسبت به مسائل زیست محیطی و حقوق حیوانات روند نزولی پیدا کرده است.مردم ایران نیز در طول حیات تاریخی، اجتماعی و فرهنگی، بازی و نمایش هایی را ابداع کرده اند که در ادوار مختلف و با گذر زمان و تغییر شرایط اجتماعی و اقتصادی، دستخوش تغییر شده اند.



وقتی اسم مسابقات گاوبازی به میان می آید، اذهان ناخودآگاه به سمت برگزاری مسابقات گاوبازی در کشورهای اروپایی و آمریکای لاتین از جمله اسپانیا می رود، مسابقاتی که افراد برای سرگرمی و شرط بندی دست به برگزاری آن می زنند.





با این وجود کمتر کسی از مردم ایران از برگزاری مسابقات گاوبازی در داخل کشور با خبر است، مسابقاتی که در سال به صورت دوره ای برگزار می شود این مسابقات در ایران با نام جنگ ورزا شناخته شده و بیشتر در استان های شمالی از جمله گیلان و مازندران برگزار می شود.



در قرون گذشته از جمله در عهد سلاطین صفوی و قاجار نیز برگزاری “ورزا جنگ” در شهرهای مختلف از جمله آمل مازندران و لاهیجان گیلان متداول بود اما در همان دوران ها نیز برخی از سلاطین و پادشاهان برگزاری این مسابقات را ممنوع می کردند.



پس از تشکیل جمهوری اسلامی نیز برگزاری ورزا جنگ از سوی مسئولان کشورمان ممنوع اعلام شد، اما مانند ادوار قبلی این مسابقات  به صورت غیر علنی و مخفیانه در شهرهای شمالی برگزار شده و تاکنون نیز ادامه دارد.



در شرایط کنونی ورزا جنگ در بسیاری از شهرهای گیلان از جمله اطراف و روستاهای رشت، تالش و شرق گیلان برگزار می شود طبق رسوم محلی، ورزا جنگ بیشتر در فصل های پاییز، زمستان و در نوروز و همچنین اواخر تابستان برگزار می شود.



کوچکی نژاد: هنوز شاهد برگزاری نبرد خونین گاوها در استان گیلان هستیم





مسابقه دهندگان، گاوهای جنگی (ورزای جنگی) را از میان گوساله های نر انتخاب کرده و آن ها را برای برگزاری مسابقات آماده می کنند پیش از آغاز مسابقات صاحب گاو، شاخ های آن را به وسیله چاقو تیز می کند تا زمان درگیری، ضربات سخت تر و زخم های بیشتری را روی حریف وارد کند.جبار کوچکی نژاد  نایب رییس فراکسیون حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار مجلس در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با انتقاد از اینکه هنوز شاهد برگزاری نبرد خونین گاوها در استان گیلان هستیم، تصریح کرد: متاسفانه جنگ خروس ها و گاوها در نقاطی از  کشور وجود داشته و هنوز بر نیفتاده است در واقع برخی به این موضوع به عنوان سرگرمی نگاه می کنند در حالی که حیوان آزاری از نظر شرعی حرام بوده و مذموم شناخته می شود.



بر اساس اصول این مسابقات، گاوهای جنگی بین سن ۲/۵ تا ۳ سالگی آماده حضور در ورزای جنگ را پیدا می کنند و این به تشخیص صاحب گاو است تا وی را در مسابقات شرکت دهد یا خیر.





در این میان تیز بودن شاخص گاوها بسیار دارای اهمیت است، زیرا اگر شاخ های گاوجنگی تیز نباشد، امکان عدم بروز جنگ و درگیری میان دو گاو بسیار زیاد خواهد بود، بنابر این پیش از آغاز مسابقات، شاخ گاوها به خوبی تیز می شود تا با یک ضربه، بدن حریف زخمی شود، این مسئله موجب تحریک حریف شده و در نهایت جنگ خونینی میان دو گاو صورت می گیرد، که این جنگ به زخمی شدن، کور شدن و گاهی اوقات به تلف شدن گاو می انجامد.



درویش: لایحه مقابله با حیوان آزاری در شبکه دیوان سالاری دولت، قوه قضائیه و مجلس گیر کرده است



محمد درویش،  مدیر کل دفتر آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، از برگزاری مسابقات خونین حیوانات در برخی مناطق کشور انتقاد می کند و می گوید: محیط زیست چندین سال است به دنبال تدوین و تعیین تکلیف لایحه مقابله با حیوان آزاری برای ارائه به مجلس است اما متاسفانه این لایحه در شبکه دیوان سالاری دولت، قوه قضائیه و مجلس گیر کرده و میان آنها پاسکاری شده و هنوز به نتیجه نرسیده است.





هیچ قانونی در کشور برای مقابله با حیوان آزاری وجود ندارد



وی با بیان اینکه ۱۱ هزار قانون در کشور وجود دارد، افزود: کشور فرانسه با عمر ۲۰۰ سال قانونگذاری تنها ۲ هزار قانون دارد اما ایران بیش از ۵ برابر این کشور قانون دارد اما متاسفانه هیچ قانونی برای مقابله با حیوان آزاری نداریم و این موضوع واقعا شگفت آور است.



درویش می افزاید: کشوری که در تعداد قوانین جزو ۵ کشور اول دنیا است در تصویب قانون برای مقابله با حیوان آزاری مقاومت می کند و حاصل این بی توجهی افزایش حیوان آزاری و برگزاری مسابقات خونین حیوانات در برخی مناطق است.



مدیر کل دفتر آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح می کند حاصل و ثمره وجود خلاء قوانین در این زمینه انتشار تصاویر و فیلم هایی از حیوان آزاری در شبکه های اجتماعی و همچنین برگزاری مسابقات خونین حیوان ها است که با این اقدام آبروی مردم، نظام و فرهنگ چند هزار ساله کشور زیر سوال می رود.



نیروی انتظامی با ورود به چنین مسابقاتی پایان دهد



در رابطه کوچکی نژاد نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی می افزاید: بارها در این رابطه تذکر داده ایم اما به نتیجه نرسیده است؛ از نیروی انتظامی درخواست می کنیم به این موضوع ورود و یک بار برای همیشه به چنین مسابقاتی پایان دهد.



هر چند کوچکی نژاد بر ورود نیروی انتظامی به چنین مسابقاتی تاکید دارد اما محمد درویش بر این باور است که به دلیل نبود قوانین مناسب در زمینه حیوان آزاری ورود نیروی انتظامی به مسابقات خونین گاوها مثمرثمر نخواهد بود زیرا قانونی وجود ندارد که با استناد به آن بتوان عاملان حیوان آزاری و برگزارکنندکان چنین مسابقاتی را مجازات کرد.



لزوم رفع ریشه ای معضل حیوان آزاری در کشور/ درخواست از دولت و محیط زیست برای ارائه لایحه مقابله با حیوان آزاری به مجلس



نایب رییس فراکسیون محیط زیست مجلس با تاکید بر لزوم رفع ریشه ای معضل حیوان آزاری در کشور و درخواست از دولت و سازمان حفاظت محیط زیست برای ارائه لایحه مقابله با حیوان آزاری به مجلس می گوید: بر اساس قانون، سازمان حفاظت محیط زیست متولی حمایت و حفاظت از حیات وحش است اما گونه های اهلی مانند سگ و گربه متولی مشخصی ندارند و به دلیل خلاء های قانونی و از سویی ضعف فرهنگ  در برخی موارد شاهد آزار و اذیت حیوانات ولگرد و اهلی در کشور هستیم.



ضرورت برخورد جدی با عاملان حیوان آزاری



وی  با تاکید بر لزوم برخورد جدی با عاملان حیوان آزاری، می افزاید: حیوانات مانند انسان ها حق حیات دارند و نباید آنها را مورد اذیت و آزار قرار داد و به حقوق آنها تعدی کرد در برخی موارد حیوان آزاری ها به دلیل خلاء های قانونی و در برخی موارد نیز به دلیل مشکلات فرهنگی است که به صورت جدی می طلبد حیوان آزاری جرم انگاری شود البته در کنار جرم انگاری و تعیین مجازات ها نیاز است فرهنگ سازی مناسب نیز در دستور کار قرار گیرد البته فرهنگ سازی و آموزش کودکان نقش بسزائی در پیشگیری از حیوان آزاری در بزرگسالی  داشته و در واقع پرهیز از حیوان آزاری باید در کودکی نهادینه شود.



رفع خلاء های قانونی مهمترین راهکار جلوگیری از برگزاری مسابقات حیوانات و حیوان آزاری



درویش نیز مهمترین راهکار جلوگیری از برگزاری مسابقات حیوانات و حیوان آزاری ها را رفع خلاء های قانونی می داند و می گوید: متاسفانه در زمینه حیوان آزاری هنوز در کشور قانونی وجود ندارد در این رابطه نیاز است خلاء های قانونی رفع و در کنار این موضوع فرهنگ سازی از سوی رسانه ها و آموزش دانش آموزان در مدارس نیز در دستور کار قرار گیرد؛ باید قانونی وجود داشته باشد تا متخلفانی که بر برگزاری چنین مسابقاتی اصرار می کنند به مجازات برسند.



جنگ، خون و مرگ؛ سرگذشت تلخ خروس های جنگی





علاوه بر جنگ ورزاها، جنگ خروس ها در ایران و کشورهای همسایه مانند افغانستان و پاکستان در حال برگزاری است در این رابطه خروس بازی مراحل مختلفی دارد که برای تربیت یک خروس جنگی، برخی نژادهای خروس انتخاب می شود و آن را پس از سر از تخم درآوردن با شیوه های خاص تربیت کرده و در موارد بسیار با جنگ های کوتاه آنها را با جنگ آشنا می کنند.



انگلیس اولین کشوری که به نگهداری از خروس جنگی اقدام کرده است



انگلیس اولین کشوری که به نگهداری از خروس جنگی اقدام کرده استتغییراتی در اندام خروس مانند کشیدن سیخک پای خروس و یا بریدن تاج برای آماده سازی برای جنگ به وجود می آورند در ایران معروف ترین نوع خروس جنگی خروس لاری است و طرفداران زیادی بین خروس بازان دارد.



گفته شده اولین کشوری که به نگهداری خروس جنگی اقدام کرده انگلیس بوده ودر تربیت آن قبرس ویونان جز اولین‌ها بوده‌اند عشق به خروس و خروس‌بازی همین جا خاتمه نیافته بلکه درکشورهایی مثل مالزی و تایلند هم خروس بازی رسم دیرینه دارد.



قدمت خروس بازی در چین به ۳۲۰ سال قبل بر‌می‌گردد و در کشور فرانسه خروس نماد غیرت وشهامت ودلاوری و سنبل کشور فرانسه است البته رسم پرورش خروس هم در ایران از شهر اردبیل شروع شده و بعد از آن به شهرهای مشهد ومیاندوآب‌، تبریز، تهران، گیلان، بوشهر و زنجان رسیده است.



قدمت خروس بازی در چین به ۳۲۰ سال قبل بر‌می‌گردد



قدمت پرورش خروس درزنجان به ۲۰۰ سال قبل بر می‌گردد شنیده‌ ها حاکی از آن است که بهترین خروس جنگی در زنجان ۱۷ میدان زده (جنگیده) است.



در حالی هنوز شاهد برگزاری چنین مسابقات خونین و تاسف باری هستیم که حفظ محیط زیست در سایر کشورها نهادینه شده و قوانینی برای حفاظت از حیات وحش و حیوانات اهلی تصویب شده است.



انتظار می رود دولت و قوه قضائیه هر چه سریع تر نسبت به پیگیری و تعیین تکلیف لایحه مقابله با حیوان آزاری اقدام کنند تا انسان های خودخواه هیجانات ناسالم خود را زیر سایه خلاء های قانونی بر روی حیوانات بی دفاع و بی گناه خالی نکن


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 58535
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه