مدیر کل دامپزشکی استان کرمان همزمان با روز جهانی شیر عنوان نمود:
تضمین سلامت شیر تولیدی استان توسط دامپزشکی
اول ژوئن ( 11 خرداد) توسط سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) وابسته به سازمان ملل روز جهانی شیر، اعلام شده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان گفت: با توجه به اهمیت شیر و فرآورده های آن در تغذیه و تامین سلامت انسان در این روز فرصتی پیش میآید که فعالیتهای مرتبط با صنایع شیر مورد توجه مردم قرار گیرد و بر آگاهی آنها در مورد شیر بعنوان بخشی از یک جیره متوازن روزانه تاکید گردد.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان اعلام کرد: در مراکز جمعآوری شیر خام، کارخانجات لبنی و سایر صنایع وابسته استان در چارچوب ضوابط بهداشتی دامپزشکی و با حضور مسئولان فنی بهداشتی دامپزشکی، کنترلهای تخصصی بهداشتی اعم از نمونه برداری و آزمایشهای لازم بمنظور تضمین سلامت شیر خام انجام میشود.
وی با بیان انجام طرح ارتقای کیفیت بهداشتی شیر خام در استان، گفت: با اجرای طرح ملی ارتقاء کیفیت بهداشتی شیر خام در استان باعث افزایش سطح کیفیت شیر و محصولات لبنی شده ایم که این طرح از نظارت بر تولید خوراک دام و پایش سموم قارچی مثل آفلاتوکسین و فلزات سنگین مثل سرب در خوراک دام آغاز و شامل تغذیه و نگه داری صحیح حیوان، مراقبت از عفونت پستان دام طی دوره شیر واری و بهداشت وسایل شیر دوشی، حمل و نقل در مراکز عرضه و فرآوری شیری می باشد.
مدیر کل دامپزشکی استان تصریح کرد: افزایش کیفیت شیر خام سبب کاهش مخاطرات بیولوژیکی، شیمیایی و افزایش تولید شیر خام و کاهش موارد بیماریهای مشترک قابل انتقال به انسان میشود.
وی با اعلام اینکه دامپزشکی وظیفه کنترل بهداشت دام و فرآورده های خام دامی را به عهده دارد، در خصوص اقدامات بهداشتی دامپزشکی درمورد این فراورده بیان داشت: در آزمایشگاه این اداره کل، آزمایشهای متعدد تضمین کیفیت بر روی شیر خام انجام میشود بطوری که در سال پیش، بیش از 3300 تست حلقه شیر(MRT) جهت بررسی سلامت شیر خام از نظر بیماری مشترک تب مالت، بیش از 210 مورد کشت میکروبی بمنظور سنجش بارمیکروبی شیر و نیز 1600 مورد آزمایشات آنالیز شیمی بر روی شیرخام شامل آزمایش های آفلاتوکسین، هیپوکلریت، اسیدیته، جوش شیرین، نمک، آب اضافه و ...، انجام شده است.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان در رابطه با اقدامات این اداره کل بر نظارت بهداشتی بر این ماده ارزشمند غذایی، افزود: در سال پیش اداره کل دامپزشکی استان کرمان بر بیش از 215 محموله بهداشتی حمل شیرخام به میزان بیش از پنج تن شیرخام که به مقصد استان صادر شده است، نظارت بهداشتی داشته است، همچنین 300 محموله بهداشتی شیر خام به میزان بیش از سه تن شیرخام از مبدا استان به سایر استان ها صادر شده است که نظارت های بهداشتی دامپزشکی را در بر داشته است.
دکتر رشیدی با بیان اینکه برنامههای بهداشتی سلامت شیر و فرآورده لبنی در تمامی سطوح از جمله مدیریت بهداشت گاوداریها، مدیریت بهداشت در مراکز جمعآوری شیر و مدیریت بهداشت در کارخانجات شیر و لبنیات به طور مستمر انجام میشود، افزود: نظارت بر مراحل ذکرشده به صورت دائم و مستمر توسط نیروهای این اداره کل در حال انجام میباشد.
وی با تاکید بر اهمیت بهداشت و سلامت شیر بعنوان یک ماده مغذی طبیعی، گفت: شیر از نظر تامین عناصر غذایی مورد نیاز بدن، غنی ترین ماده غذایی طبیعی بهشمار میرود و تنها فراورده ای است که از آن صدها محصول تولید می شود و هیچ جایگزین دیگری نمی توان برای آن یافت.
دکتر رشیدی اظهار داشت: شیر حاوی پروتئینهای با ارزش، لیپیدهای سالم، کربوهیدراتها، مواد معدنی (کلسیم، روی، منیزیم، فسفر، ید، آهن، پتاسیم)، ویتامینها (فولات، ویتامین A ، ویتامین D، ریبوفلاوین، ویتامین 12 B ) و بعبارتی تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن میباشد.
دکتر رشیدی در پایان از تمام هم استانی ها درخواست نمود تا شیر و فرآورده لبنی از مراکز فروش مجاز و تحت نظارت ادارات دامپزشکی تهیه نمایند.
نظر دهید