• 1398/12/06 - 07:18
  • تعداد بازدید : 454
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان در پاسخ به «فردای‌کرمان»:

تاکنون موردی از انتقال کرونا از حیوان به انسان مشاهده نشده است

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان به مردم توصیه کرد که فعلا از خرید پرنده‌ی زنده از پرنده‌فروشی‌هایی که در برخی اماکن است خودداری کنند.

دکتر حسین رشیدی در گفت‌وگو با فردای‌کرمان درباره‌ی احتمال انتقال بیماری کرونا از طریق حیوانات خانگی بیان کرد: «خوشبختانه در کشور تاکنون گزارشی از این‌که بیماری کرونا از طریق حیوانات به انسان منتقل شود نداشتیم اما در خصوص نگهداری حیوانات در خانه‌ با توجه به مخاطراتی که از طریق بیماری‌های انگلی یا هاری وجود دارد توصیه می‌کنیم حتما سلامتی حیواناتی که در خانه‌ها نگهداری می‌شوند زیر نظر یک دکتر دامپزشک به‌صورت دوره‌ای کنترل شود و داروهای ضدانگلی و واکسن‌های مورد نیاز را دریافت کنند».
وی افزود: «در حال حاضر با توجه به این‌که مشکل کرونا در کشور وجود دارد بهتر است تماس با حیوانات به‌طور کلی مراقبت شده باشد».
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان درباره‌ی تماس و نزدیکی با حیوانات بلاصاحب و خطر بروز بیماری از طریق آن‌ها نیز توضیح داد: «فارغ از بحث کرونا، به‌طور کلی کسانی که با حیوانات سروکار دارند باید حتما مراقبت‌های لازم را داشته باشند زیرا محیط نگهداری حیوانات می‌تواند آلوده باشد و حتی ممکن است حیوانی هار باشد».
وی با اشاره به نگرانی مردم درباره‌ی واردات ماهی قرمز از چین، گفت: «از زمانی که بحث بیماری کرونا در چین مطرح شده هیچ موجود زنده‌ای از این کشور به ایران وارد نشده است».
رشیدی اضافه کرد: «ماهی‌هایی که برای شب عید در داخل کشور تولید می‌شود تحت نظارت است و در این زمینه تدابیری اندیشیده می‌شود و نگرانی از این نظر وجود ندارد».
وی همچنین درباره‌ی مصرف گوشت شتر و امکان ابتلا به بیماری کرونا از طریق مصرف این نوع گوشت، توضیح داد: «چند سال قبل نوعی بیماری کرونا به نام مِرس شیوع پیدا کرده بود که در بعضی از کشورهای عربی چند مورد مشاهده شد و آن زمان گفتند که احتمال دارد این بیماری از طریق شتر به انسان منتقل بشود و به همین دلیل از آن زمان یک آزمایش روی شترها انجام می‌شود».
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان ادامه داد: «تمام شترهایی که به قصد کشتار در کشور جابه‌جا می‌شوند یک آزمایش مِرس روی آن‌ها انجام می‌شود و خوشبختانه موردی مشاهده نشده است».
وی بیان کرد: «مصرف گوشت شترهایی که زیر نظر دامپزشکی در کشتارگاه‌های استان کشتار می‌شوند نگرانی وجود ندارد و گوشت آن‌ها سالم است».
رشیدی گفت: «به همه‌ی همشهریان توصیه می‌کنیم تمام انواع گوشت‌هایی که مصرف می‌کنند باید حتما به‌طور کامل پخته شود».
وی توصیه کرد: «همچنین باید تخته و چاقویی که در خانه با آن گوشت را خُرد می‌کنند با تخته و چاقوی سبزیجات متفاوت باشد».
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان با بیان این‌که خوردن شیر شتر را توصیه نمی‌کنیم، افزود: «شیر شتر جوشیده نمی‌شود و معمولا به‌صورت خام مصرف می‌کنند و بیماری‌هایی مانند تب مالت نیز از این طریق می‌تواند منتقل شود».
وی درباره‌ی فروش پرندگان در حاشیه‌ی قدمگاه و نگرانی شهروندان گفت: «جمع‌آوری این موارد در حیطه‌ی وظایف شهرداری است».
رشیدی اضافه کرد: «ما بارها اعلام کردیم فروش پرنده‌ی زنده در سطح شهر ممنوع است و مخاطراتی دارد زیرا مرغی که در کشتارگاه‌ها کشته می‌شود قبل و بعد از کشتار تحت نظارت دامپزشکی است اما هیچ نظارتی روی این پرنده‌ها وجود ندارد و ممکن است از استان‌هایی بیایند که آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را دارند».
وی خاطرنشان کرد: «به مردم در این شرایط توصیه می‌کنیم از خرید پرنده‌ی زنده از پرنده‌فروشی‌هایی که در برخی اماکن است خودداری کنند».
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: «ما به شهرداری هم اعلام کردیم و چون در حیطه‌ی وظایف شهرداری است باید با این موارد برخورد کنند

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 249778
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه