• 1398/02/17 - 06:55
  • تعداد بازدید : 506
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان اعلام کرد:

انجام300 موردآزمایش ردیابی و پایش آنتی بیوتیک در گوشت مرغ استان کرمان

امروزه مصرف فراورده های غذایی با منشا دامی که ممکن است حاوی باقی مانده آنتی بیوتیک باشد، نگرانی های زیادی برای مصرف کنندگان ایجاد کرده است از این رو اهمیت نقش دامپزشکی در تضمین سلامت غذایی بیش از پیش آشکار می گردد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر صدیقه کاظمی نیا معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان با بیان اینکه انتی بیوتیک ها و داروهای ضد میکروبی ابزار ضروری جهت محافظت از بهداشت و رفاه دام هستند و در رضایتمندی تقاضای فرآیند جهانی رو به رشد برای غذای سالم با منشا دامی مانند شیر، گوشت، تخم مرغ و ماهی دخیل می باشند، افزود: امروزه به دلیل استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک ها و رعایت نکردن مدت زمان عدم مصرف آنها، مقاومت میکروبی نگرانی جدی جهت بهداشت و سلامت دام و انسان ایجاد نموده است.

وی در خصوص مخاطرات باقی مانده آنتی بیوتیکی چنین گفت: از مهم ترین مخاطرات باقی مانده آنتی بیوتیکی در مواد غذایی بروز مقاومت دارویی در برابر باکتری های پاتوژن در بدن مصرف کنندگان می باشد، ضمن اینکه ایجاد واکنش های آلرژیک ( از بثورات خفیف گرفته تا شوک آنافیلاکتیک منجر به مرگ)، از بین بردن فلور میکروبی روده، ناهنجاری های مادرزادی ، برخی بیماری ها و ایجاد مشکلات در تولید فراورده های تخمیری از دیگر عوارض ناشی از آن می باشد.

این مقام مسئول در تعریف مقاومت میکروبی چنین گفت: مقاومت میکروبی توانایی ارگانیزم برای تکثیر یا زنده ماندن در برابر مقدار معین و افزایش میزان یک داروی ضد میکروبی می باشد، ضمن اینکه  مقاومت میکروبی پدیده طبیعی سازگارشونده ای است که در انسان بازتابی از مقاومت میکروبی در دام می باشد.

دکتر کاظمی نیا از پیامد های مقاومت میکروبی در دامپزشکی به  بروز این مقاومت در عوامل بیماری زای مشترک بین انسان ودام، عوامل مولد بیماری های دامی و کاهش اثربخشی درمان ها اشاره کرد و افزود: پایش و بررسی آنتی بیوتیک ها و داروهای ضد میکروبی مهم از جمله راهکارهایی است که جهت مقابله با این چالش وجود دارد.  

وی با بیان اینکه در سال گذشته 300 مورد آزمایش ردیابی و پایش آنتی بیوتیک در گوشت مرغ، از طیور پیش از کشتار در کشتارگاه های طیور استان توسط آزمایشگاه مرجع و منطقه ای اداره کل دامپزشکی استان صورت پذیرفته، بیان کرد:خوشبختانه تعداد موارد مثبت آزمایشات بنحو چشمگیری کاهش یافته است.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان تصریح کرد: درج کد رهگیری 12 رقمی  بر روی کلیه محصولات مرغ بسته بندی کشتار روز در کشتارگاه صورت می پذیرد که با ارسال پیامک این کد به سامانه 30008903 امکان ردیابی محموله و اطلاعات مزرعه پرورش همچون نام مرغدار، محل پرورش، تعداد مرغ پرورشی وجود دارد لذا پس از آزمایشات مربوطه و شناسایی موارد مثبت، اخطارهای قانونی به مرغداران خاطی داده شده و محدودیت هایی جهت جوجه ریزی آنها اعمال خواهد شد.

این مقام مسئول در پایان اظهار امیدواری کرد که با استمرار این طرح و اطلاع رسانی و آموزش تولید کنندگان، شاهد ارتقا بیش از پیش در این زمینه و به حداقل رساندن باقی مانده دارویی در گوشت مرغ تولیدی استان باشیم.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 129363
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه