• 1403/07/14 - 04:19
  • تعداد بازدید : 115
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان همزمان با هفته دامپزشکی تشریح نمود:

عملکرد اداره کل دامپزشکی استان از کنترل بیماری های دامی تا تضمین سلامت و امنیت غذایی جامعه

دکتر محمد خلیلی وند مدیر کل دامپزشکی استان کرمان به تشریح برنامه های اجرا شده این اداره کل از ابتدای سال پرداخت.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر محمد خلیلی وند  مدیر کل دامپزشکی استان کرمان  بیان داشت: ماهیت وظایف و خدمات این دستگاه، کمک به بهبود بهره وری و ارتقای تولید و کاهش ضایعات محصولات  در بخش دام، طیور، آبزیان و صنایع مرتبط،  ارتقای کیفیت بهداشتی مواد خام دامی از طریق مبارزه با بیماریهای دامی و اقدامات نظارتی و نیز کمک به ارتقای بهداشت عمومی با کنترل بیماری های قابل انتقال به انسان و تضمین سلامت و ایمنی محصولات دامی می باشد.

وی افزود: دامپزشکی بنا به وظیفه قانونی و ذاتی خود عهده دار بهداشت دام و فرآورده های خام دامی است و برای رسیدن به این هدف تمامی تلاش خود را به کارگرفته است تا با تامین سلامت دام و فرآورده های آن باعث ایمنی فرآورده های دامی و در نهایت سلامت مصرف کنندگان و ارتقای سطح بهداشت عمومی جامعه گردد.

دکتر خلیلی وند از اجرای طرح های خودکنترلی معیارهای بهداشتی فرایند تولید در کشتارگاههای  طیور و طرح ملی پایش باقیمانده ها  NRP در عسل و شیرخام در سال پیش در حوزه نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی خبر داد و گفت: انجام طرح های تشدید نظارت بهداشتی در ایام نوروز، ماه مبارک رمضان، عید قربان و نیز تاسوعا و عاشورا و همچنین عملیات های بازرسی و نظارت بهداشتی در کشتارگاه های دام و طیور(  انجام89317 عملیات بازرسی و نظارت بهداشتی دام سبک و 12129 عملیات بازرسی و نظارت بهداشتی دام دام سنگین در کشتارگاه های دام و 20 میلیون قطعه طیور کشته شده در کشتارگاه های طیور) و بیش از 45 هزار عملیات نظارت بهداشتی بر تولید، توزیع، نگهداری و عرضه فرآورده های دامی به میزان  از جمله موارد مهم اجرا شده در حوزه نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی از ابتدای سالجاری بوده است.

وی گفت: عملکرد این اداره کل در صدور پروانه های بهداشتی شامل ثبت، بررسی و صدور پروانه مسئول فنی بهداشتی، دستیارمسئول فنی بهداشتی، ثبت، بررسی و صدور پروانه بهداشتی بهره برداری خودرو، مراکز بسته بندی، کشتارگاه های طیور و ... از جمله موارد قابل تحسین این حوزه می باشد.

وی با استناد به ماده چهار آئین نامه چگونگی کنترل بهداشتی تردد، نقل و انتقال، واردات و صادرات دام زنده و فرآورده‌های خام دامی موضوع بند د ماده سه و بند ب ماده پنج قانون سازمان دامپزشکی کشور، افزود: هر نوع نقل و انتقال دام زنده، فرآورده‌های خام دامی، دارو و موارد بیولوژیک، خوراک و نهاده‌های دامی و ... مستلزم اخذ گواهی بهداشتی قرنطینه‌ای حمل از دامپزشکی می باشد.

این مقام مسئول گفت: کنترل نقل و انتقالات و جابجایی دام از طریق اقدامات بهداشتی - قرنطینه ای و با هدف پیشگیری از احتمال انتقال و جابجایی بیماری های دامی قابل انتقال بین انسان و دام با جدیت از ابتدای سال دنبال گشت بطوریکه بر تردد بیش از  40 هزار راس دام مجاز نظارت داشته ایم.

این مقام مسئول افزود: لذا بمنظور کنترل و نظارت بهداشتی بر حمل و نقل و جابجایی محموله های دام زنده و فرآورده های خام دامی  برای تعداد 12556 محموله از ابتدای سالجاری مجوز بهداشتی حمل صادر گردیده که از این تعداد 26فقره از این گواهی ها، صادرات فراورده دامی به خارج از کشور بوده است.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان از کاهش شیوع بیماری های دامی با اجرای عملیات های واکسیناسیون به میزان 8 میلیون و  هفتصد راس دام سبک و سنگین در سالجاری خبر داد و گفت: با اقدامات مراقبتی و توسعه عملیات سمپاشی علیه انگل های خارجی دام از شیوع بیماری خطرناک تب کریمه کنگو جلوگیری شده است که در این راستا دامداری های استان به میزان دو میلیون و  600 هزار ترمربع جایگاه دام و یک میلیون و 28 هزار راس دام سبک و سنگین سم پاشی شده اند.

  وی گفت: هر ساله عملیات های مایه کوبی شامل تب برفکی گاو، تب برفکی گوسفند و بز، آبله بز و گوسفند و گاو، بروسلوز گاو گوساله و بره و بزغاله و ... توسط این اداره کل انجام می شود که از ابتدای سالجاری با انجام این عملیات ها و نیز  اجرای مراقبت هدفمند بیماری های واگیر دامی و ارتقاء و بهبود سرعت شناسایی بیماری ها و برخورد کانونی موثر با آنها سبب کاهش شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام (37255 تست سل و بروسلوز و مشمشه جهت شناسایی و حذف موارد آلوده ) و کاهش کانون های بیماری های واگیردار واستراتژیک دامی شده ایم.

این مقام مسئول از برگزاری خدمات رایگان در نقاط محروم و صعب‌العبور کرمان در زمینه‌هایی همچون واکسیناسیون، درمان، تشخیص، آموزش و ترویج و مدیریت بیماری‌های دامی به میزان ....... خبر داد.

دکتر خلیلی وند از اجرای طرح ملی مراقبت فعال بیماری های اخطار کردنی ماهیان قزل آلا از ابتدای سالجاری خبر داد و گفت: در حوزه بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان از ابتدای سالجاری، مجوز ورود آبزی، ارزیابی بهداشتی مزارع استان، نمونه برداری، صدورگواهی های بهداشتی و ثبت گزارشهای بیماریهای آبزیان صورت پذیرفته است.

این مقام مسئول از اجرای طرح واکسیناسیون نیوکاسل طیور بومی( یک میلیون قطعه طیور) مقاوم به حرارت و نیز بازدید و مراقبت فعال از روستاها و واحد های اپیدمیولوژیک مجاور تالابها، زیستگاه های حیات وحش و باغات پسته به منظور پایش و مراقبت آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در حوزه بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور خبر داد و افزود: برگزاری جلسات ستاد آنفلوانزا و نیوکاسل استان، به روز رسانی سامانه GIS طیور، ممیزی مزارع مرغ گوشتی و نیز مزارع مرغ تخمگذار استان در جهت رفع نواقص مزارع و ... از اقدامات شاخص حوزه بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور استان بوده است.

دکتر خلیلی وند با اعلام جوجه ریزی 14 میلیون قطعه طیورگوشتی از ابتدای سال؛ گفت: این اداره کل در سالجاری  بر انجام واکسیناسیون آنگارا و آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در مزراع مرغ مادر و اجداد تاکید نموده است.

این مقام مسئول از انجام طرح سراسری پایش و نمونه برداری در خصوص بیماری های زنبور عسل، اجرای طرح امنیت زیستی  و رتبه بندی به مزارع پرورشی استان نیز خبر داد.

 از انجام راستی آزمایی نهاده ها، ریز مغذی های دامی، مکمل ها و داروهای دامپزشکی و  ارزیابی بالینی دارو خبر داد و گفت: بیش از 4770 مورد بازدید از مراکز بخش خصوصی شامل شرکت های پخش استانی دارو و واکسن، درمانگاهها، مراکز درمانی، داروخانه ها و آزمایشگاه های دامپزشکی و نیز بازدید و نظارت بر کارخانجات تولید دارو و مکمل (وتاک و توانمهر) توسط نیروهای این مجموعه از ابتدای سالجاری صورت گرفته است.

وی ادامه داد: ضبط 218 قلم داروی تاریخ منقضی، انجام راستی آزمایی نهاده ها، ریز مغذی های دامی، مکمل ها و داروهای دامپزشکی، ارزیابی بالینی دارو، تمدید پروانه های ساخت محصولات دارویی و مکمل و ... از جمله اقدامات شاخص اداره تشخیص و درمان از ابتدای سالجاری بوده است.

دکتر خلیلی وند اعلام کرد: انجام طرح کشوری آنفلوآنزای فوق حاد در طیور بومی  به روش سرولوژی  به تعداد  6200   نمونه، انجام پایش  استانی آنفلوآنزای فوق حاد در طیور بومی مجاور تالاب ها به روش PCR به تعداد 300 ازمایش،  انجام طرح  مطالعه آلودگی کرمی دستگاه گوارش  در دام سبک به تعداد 120 نمونه،  انجام طرح ملی کاهش سالمونلا در گله های مرغ مادر و تخم گذار به تعداد 400  ازمایش،  طرح پایش بروسلوز در در گاوداری های  تحت پوشش مراقبت فعال  به تعداد 3100 آزمایش ،  طرح پایش بیماری مشمشه به روش CFT (فیکساسیون کمپلمان)  به تعداد3100 نمونه و انجام طرح کنترل کیفی شیر خام به تعداد 108 آزمایش و انجام طرح اندازه گیری آنفلاتوکسین b1 در خوراک دام و طیور و آبزیان به تعداد108 نمونه از جمله موارد شاخصی است که در سالجاری توسط نیروهای ازمایشگاه مرجع و منطقه ای این اداره کل انجام شده است.

این مقام مسئول با اعلام برگزاری 386 کلاس آموزشی برای بهره برداران از ابتدای سالجاری، گفت: دوره های آموزشی با هدف ارتقاء سطح آگاهی و دانش جامعه هدف در سطوح مختلف با حضور تعداد کثیری از شرکت کنندگان توسط این اداره کل برگزار می گردد که  نقش گام به گام آموزش در ارتقاء دانش شرکت کنندگان دراین دوره ها می تواند در سلامتی افراد و همچنین در افزایش بهره وری کمک شایانی به جامعه هدف می کند.

 

 

 

دکتر خلیلی وند در پایان ضمن تشکر از اهتمام و تلاش جهادی و انقلابی نیروهای این مجموعه در راستای نیل به اهداف حوزه دامپزشکی و نیز منویات مقام معظم رهبری، اعلام کرد: مقام معظم رهبری( مد ظله العالی) با درایت و تیزبینی تاکید کردند که نظام جمهوری اسلامی ایران با روحیه و رویکرد انقلابی، اهداف خود را دنبال خواهد کرد و لذا ما تمامی مجموعه دامپزشکی تلاش خود را در راستای نهادینه شدن این اهداف از جمله خدمت به مردم به کار می بریم و برای این مهم از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 327625
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید