• 1394/04/22 - 12:00
  • تعداد بازدید : 187
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

در قالب طرح اردوهای جهادی عملیات فنی و بهداشتی دامپزشکی در بم اجرا شد

رئیس شبکه دامپزشکی بم از اجرای عملیات فنی و بهداشتی دامپزشکی در قالب طرح اردوهای جهادی در این شهرستان خبر داد.

مسعود اسدی‌پور امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بم اظهار داشت: امروزه دامپزشکی نقش مهم و برجسته‌ای در ارتقای شاخص‌های بهداشتی جامعه و مبارزه با بیماری‌های دامی به منظور حفظ و صیانت از سرمایه دامی کشور دارد و مناطق روستایی و عشایری با توجه به وابستگی امرار و معاش مردم این مناطق به دام از اهمیت به‌سزایی برخوردار هستند.


رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بم بیان کرد: شبکه دامپزشکی این شهرستان در سال جاری همگام با دیگر نهادها و دستگاه‌های ذیربط در قالب طرح جهادی و به منظور خدمت به دامداران و عشایر مناطق صعب‌العبور و کوهستانی اقدام به انجام عملیات بهداشتی مورد نظر کرد.


اسدی‌پور تصریح کرد: طی انجام این طرح اکیپ عملیاتی دامپزشکی در قالب نیروهای کارشناس، کمک کارشناس و کاردان با مشارکت بسیج دانشجویی شهرستان در روستاهای دربر، جزین، توکل‌آباد و دریجان اقدام به بیماریابی و ویزیت دام‌های بیمار پرداختند.


وی عنوان کرد: همچنین یک اکیپ عملیاتی نیز به منظور مبارزه با انگل‌های خارجی دام اقدام به سمپاشی دام و اماکن دامی کرد و در دامداری‌های پرخطر برای جلوگیری از بیماری‌های عفونی، ضدعفونی محل دامداری انجام گرفت.


رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بم اضافه کرد: از دیگر فعالیت اکیپ‌های دامپزشکی انجام واکسیناسیون‌های دامی از جمله تب برفکی، آبله، PPR و بروسلوز بود که از ابتدای سال جاری در مناطق فوق انجام شده است.


اسدی‌پور گفت: با همت کارشناسان این شبکه و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان دامداران و عشایر مناطق ذکر شده مبنی بر راه‌اندازی دامداری‌های واحد اصول دامپروری و بهسازی و نوسازی اماکن دامی ارشاد شدند.


مرگ و میر ابتلا به بیماری تب کریمه‌کنگو به 30 درصد می‌رسد


رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بم اظهار داشت: با توجه به اهمیت پیشگیری از بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و دام از دامداران و همشهریان درخواست می‌شود در کنترل و پیشگیری از بیماری‌های دامی اهتمام لازم را داشته باشند.


وی افزود: یکی از مهم‌ترین این بیماری‌ها تب خونریزی‌دهنده کریمه‌کنگو است که در فصل گرما با توجه به شرایط مناسب برای تکامل و تکثیر کنه‌ها مراقبت از این بیماری اهمیت دارد.


رئیس شبکه دامپزشکی بم بیان داشت: تب خونریزی‌دهنده کریمه‌کنگو یک بیماری حاد ویروسی و قابل انتقال از حیوان به انسان است که فرد به دنبال تماس با دام، خون و ترشحات لاشه دام آلوده، گزش کنه و تماس با خون و ترشحات و نمونه‌های بافتی بیمار آلوده مبتلا می‌شود.


وی خاطرنشان کرد: این بیماری در دام علامتی ندارد، اما در انسان در مراحل اولیه با علائمی مشابه سرماخوردگی و در مراحل پیشرفته با خونریزی داخلی، خونریزی لثه، ادرار خونی و… در صورت عدم اقدام به درمان به‌موقع با مرگ همراه است که میزان مرگ و میر بر اثر ابتلا به بیماری به 30 درصد می‌رسد.


اسدی‌پور تصریح کرد: ذبح دام حتما باید در کشتارگاه صورت گیرد نه در مکان‌های دیگر و رعایت نکات بهداشتی هنگام ذبح مانند پوشیدن لباس مناسب، دستکش و چکمه ضروری است‌.


این مقام مسئول عنوان کرد: علائم این بیماری در انسان تب و لرز‌، سردرد شدید‌، درد عضلانی‌، خونریزی در مخاط و زیر جلد‌، وجود خون در ادرار و مدفوع، استفراغ خونی و خونریزی از بینی و لثه است.


وی ادامه داد: نگهداری لاشه حداقل به مدت 24 ساعت پس از استحصال در اتاق سرد در کشتارگاه مورد تاکید این سازمان است و همچنین گوشت خریداری شده باید به مدت حداقل 24 ساعت در یخچال در دمای صفر تا چهار درجه سانتی‌گراد، نگهداری و سپس مصرف شود.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 177935
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید