تشدید نظارت دامپزشکی بر کشتار بهداشتی دام در ایام تاسوعا و عاشورا
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر صدیقه کاظمی نیا سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان بیان داشت: با عنایت به ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام، اداره کل دامپزشکی استان به منظور حفظ سلامت گوشت دامهای قربانی و به تبع آن سلامت مصرف کنندگان و تامین بهداشت عمومی اقدام به اجرای طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی ویژه این ایام می نماید.
این مقام مسوول گفت: این اداره کل با هماهنگی با کلیه دستگاههای مربوطه از جمله فرمانداری، شهرداری، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان های استان، ناظرین شرعی، ائمه جمعه و جماعات، اعضاء جلسه بهداشت و مرکز بهداشت شهرستان، کمیته امداد حضرت امام (ره)، بهزیستی، هیات امناء و متولیان بقاع متبرکه و ... اقدامات لازم در این ایام را به بهترین نحوه ممکن و فراگیرتر از سنوات گذشته اجرایی خواهد نمود.
وی گفت: اکیپهای ثابت و سیار بهداشتی دامپزشکی در سطح مرکز استان و سطح شهرستانها به این منظور ساماندهی شده است.
این مقام مسئول از حضور 62 اکیپ ثابت و سیار نظارتی بهداشتی در این ایام در استان خبر داد و اظهار کرد: تعداد پرسنل عملیاتی 29 نفر دکتر دامپزشک، 57 نفر بازرسین بهداشتی به همراه 15 نفر از ناظرین شرعی می باشند.
دکتر کاظمی نیا با اعلام اینکه اولویت کشتار دام های قربانی در محل کشتارگاههای دام می باشد از آمادگی لازم کشتارگاه های دام استان برای پذیرش دام های قربانی و نیز پیش بینی خودرو سردخانه دار برای حمل لاشه های دام های قربانی خبر داد.
وی افزود: پرسنل فنی دامپزشکی اعم از دکتران دامپزشک، کارشناسان، کاردان ها و تکنیسین های دامپزشکی و بهداشت گوشت به همراه ناظرین شرعی در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی از ساعت 7 الی 14 در قالب اکیپ های ثابت و سیار فعالیت می نمایند.
دکتر کاظمی نیا از مجهز نمودن پرسنل مزبور به وسایل لازم جهت بازرسی بهداشتی گوشت خبر داد و بیان داشت: در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی، اکیپ های نظارت بهداشتی دامپزشکی بصورت سیار در سطح شهرستان های استان حضور داشته و در صورت لزوم اقدام به بازرسی لاشه های قربانی می نمایند.
این مقام مسوول در این رابطه بیان داشت: اکیپ های سیار در سطح شهرستانهای استان علاوه بر نظارت و ارائه خدمات بهداشتی بر لاشه های کشتاری به هدایت افراد غیر مطلع ( افرادی که به عرضه و کشتار دام زنده در سطح شهر نموده اند) به کشتارگاههای دام خواهند پرداخت.
دکتر کاظمی نیا اعلام کرد: عرضه لاشه دام قربانی به متقاضیان با نصب لیبل لاشه دام قربانی صورت می گیرد و قصابی ها و مراکز مجاز عرضه فرآورده های پروتئینی از عموم مردم، برای کشتار دام در کشتارگاه های استان سفارش می گیرند، ضمن اینکه درج توصیه های بهداشتی لازم (از جمله لزوم مصرف لاشه 24 ساعت پس از نگهداری در یخچال) بر روی لیبل صورت می گیرد.
این مقام مسوول از حضور کشیک ثابت در شبکه های دامپزشکی استان بمنظور پاسخگویی تلفنی و نیز هماهنگ کننده بین شهروندان و اکیپ های عمل کننده در سطح شهر خبر داد و بیان کرد: روسای 16 شبکه دامپزشکی استان، بر حسن اجرای تشدید نظارت بهداشتی و شرعی بر دام های کشتاری نظارت مستمر دارند.
دکتر کاظمی نیا اعلام کرد: با توجه به اینکه همه ساله بخش قابل توجهی از مردم تمایل به تهیه و ذبح دام و اهدای نذورات قربانی به مراکز تحت پوشش بهزیستی، کمیته امداد و برخی از اماکن مذهبی را دارند، به متولیان و متصدیان این مراکز در خصوص عدم دریافت و ذبح دام زنده و دریافت نذورات به صورت وجه نقد و یا لاشه قربانی کشتار شده در کشتارگاه توصیه شده است.
وی بر لزوم آگاهی شهروندان از خطر بیماریهای مشترک دام و انسان بخصوص (تب کریمه کنگو، بروسلوز، کیست هیداتید و ... ) تاکید کرده و افزود: رعایت نکات بهداشتی در هنگام ذبح بسیار حائز اهمیت است و افراد در صورت رعایت نکردن موارد بهداشتی در هنگام ذبح ممکن است به بیماری های خطرناک مشترک مبتلا شوند و لازم است مصرف گوشت دام های قربانی پس از طی جمود نعشی انجام گیرد.
دکتر کاظمی نیا در پایان با اعلام شماره تلفن 1512 در سطح استان کرمان، از شهروندان محترم تقاضا نمود در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی در حوزه دامپزشکی مراتب را سریعاً گزارش نمایند تا با متخلفین برابر ضوابط، برخورد قانونی صورت پذیرد.
نظر دهید