هشدار دامپزشکی شهرستان بم در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
مسعود اسدی پور رئیس شبکه دامپزشکی در خصوص بیماری تب کریمه کنگو به همشهریان محترم هشدار داد و گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از مهمترین بیماریهای قابل انتقال از دام به انسان بویژه در فصول گرم سال (اواخر فروردین تا اواخر شهریور) که زمان اوج تکثیر کنه ها می باشد، است .
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، اسدی پور به مهمترین راههای انتقال بیماری اشاره نمود و افزود: بیماری از طریق گزش کنه آلوده ، کشتار غیر مجاز دام و تماس مستقیم با دام آلوده و یا خون و مایعات بدن دام آلوده می تواند به انسان منتقل شود و از جمله افرادی که بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری می باشند دامپزشکان، قصابان و کارکنان کشتارگاه های دام، دامدارن و ... هستند.
مسعود اسدی پور اظهار داشت: در شهرستان بم با توجه به اقدامات سمپاشی در مناطق مختلف عشایری و روستایی که توسط اکیپ های سیار شبکه دامپزشکی انجام گرفته است و انجام سمپاشی توسط خود دامداران شهرستان و نیز اجرای طرح پیش سرد در کشتارگاه دام این شهرستان، خوشبختانه تاکنون مواردی از آلودگی به این بیماری گزارش نشده است.
اسدی پور در بیان راهکارهای کنترل و پیشگیری از بیماری عنوان کرد: در کنترل بیماری بایستی محل نگهداری دام از محل زندگی افراد جدا باشد، سمپاشی بدن دامها و جایگاه نگهداری آنها بطور دوره ای و منظم انجام شود، از کشتار غیر مجاز دام جلوگیری شود و لاشه دام کشتار شده پس از کشتار باید به مدت 24 ساعت در دمای یخچال (صفر تا 4 درجه سانتی گراد) نگهداری شود.
این مقام مسؤل در پایان از همشهریان درخواست نمود که گوشت خود را از مراکز معتبر عرضه فراورده های خام دامی تهیه کنند و حتما به وجود مهر و برچسب معتبر دامپزشکی دقت نمایند و در صورت مشاهده موارد غیر بهداشتی موارد را جهت پیگیری به شبکه دامپزشکی شهرستان بم به شماره تلفن 44213744 گزارش دهند.
نظر دهید