نظارت اداره دامپزشکی بم بر ذبح بهداشتی دام در ایام محرم
نظارت بهداشتی بر ذبح دام، تهیه و توزیع فرآورده های خام دامی در ایام محرم بویژه تاسوعا و عاشورای حسینی (ع) در شهرستان بم تشدید می شود.
مسعود اسدی پور رئیس اداره دامپزشکی شهرستان بم عنوان کرد: نیروهای دامپزشکی بم در قالب 5 اکیپ نظارتی و بازرسی شرعی و بهداشتی دامپزشکی اعم از یک اکیپ ثابت در محل اداره دامپزشکی و 3 اکیپ سیار در سطح شهرستان بم و یک اکیپ ناظر بهداشتی در کشتارگاه صنعتی دام بم آماده پذیرش دامهای نذری جهت نظارت بر ذبح آنها با رعایت اصول فنی، بهداشتی و شرعی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی در دو شیفت کاری صبح و عصر می باشند.
وی بیان کرد: برخی افراد برای ادای نذر خود در ماه محرم اقدام به قربانی دام در معابر عمومی و برخی اماکن مذهبی در ایام تاسوعا و عاشورا میکنند که این اقدام به دلیل خطر انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام و بیماری کرونا تهدید جدی علیه بهداشت عمومی جامعه است
اسدی پور افزود: به منظور جلوگیری از انتقال بیماریهای مشترک از جمله تب خونریزی دهنده کریمه– کنگو (CCHF) از دام به انسان باید گوشت استحصالی بهمدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری شده و از کشتار دامهایی که دارای نشانههای ظاهری غیرطبیعی، آلودگیهای انگلی خارجی و قارچی و نیز تبدار هستند جلوگیری شود.
وی اظهار داشت: کشتارگاه صنعتی دام بم از ساعت 7 صبح تا 13 در ایام محرم با رعایت شیوه نامههای بهداشتی ابلاغی دانشگاه علوم پزشکی ، ستاد ملی و استانی کرونا و آمادگی لازم برای کشتار دام قربانی انجام شده است.
این مقام مسؤل در پایان گفت: ستاد اجرایی نظارت بر ذبح دامهای قربانی مستقر در اداره دامپزشکی شهرستان بم با شماره تماس 44213744 آماده ارائه هرگونه راهنمایی و پاسخگویی به سوالات شهروندان است.
نظر دهید