شهروندان شهرستان گنبکی حیوان گزیدگی جدی تلقی شود.
سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان گنبکی اظهار کرد: اصلیترین راه سرایت بیماری هاری گازگرفتگی حیوان یا پنجه کشیدن حیوانات به خصوص سگ و گربه(سایرحیوانات ناقل:گرگ،روباه،شغال،موش خرما،خفاش)است.
وی همچنین بیان کرد: هاری میتواند از طریق تماس با پوست زخمی و خراشیده منتقل شود که ویروس وارد شده در محل زخم، خود را به پایانههای عصبی رسانده سپس به مغز رفته و ممکن است بین چند هفته تا چند سال طول بکشد تا علائم بیماری نمایان گردد.
دکتر ملکوتی در ادامه گفت: به منظور جلوگیری از افزایش تعداد سگهای ولگرد، از غذا دادن به آنها خودداری شود؛ چرا که علاوه بر ازدیاد جمعیت آنها، این کار سبب میشود سگهای ولگرد از حاشیه به داخل شهر کشانده شود و سبب افزایش بیماری گردد.
وی بیان کرد:این بیماری در حیوانات با ریزش بزاق،بی اشتهایی،بی قراری،تغییر رفتار(هاری خاموش و فلجی و یا به صورت خشمگین و تهاجمی)خودش را نشان می دهد و از آنجایی که حیوان هار به صورت دیوانه وار به هر موجودی حمله میکند مردم بایستی حصار خانه و دامداری ها را کامل نمایند تا از ورود حیوانات ناقل جلوگیری نمایند و در صورتی که حیوانی با علائم مشکوک به هاری تلف گردید بایستی لاشه آن دفن بهداشتی گردد.
دکتر مهرنوش ملکوتی در پایان از شهروندان خواست در صورت هرگونه گزش توسط حیوانات بلافاصله محل زخم را ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با آب و صابون شست و شو، بعد از ضدعفونی با الکل یا بتادین سریعاً به مراکز بهداشتی و درمانی برای دریافت سرم و واکسن ضد هاری مراجعه کنند.
نظر دهید