توصیههای بهداشتی به خریداران ماهی تازه و منجمد
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سیرجان گفت: به منظور ایجاد اطمینان از سلامت گوشت ماهی و میگوی موجود در سطح فروشگاههای عرضه فرآورده های خام دامی ، لازم است شهروندان نکاتی را هنگام خرید در نظر داشته باشند.
وی افزود: ماهی از جمله فرآوردههای آبزی است که در صورت تخلیه نشدن محتویات شکم، خطر آلودگی، فسادپذیری و نهایتا مسمومیت غذایی را در بردارد و لازم است تا همه مراحل صید، حمل و نقل، عرضه، فرآوری و بستهبندی گوشت ماهی نیز تحت نظارت کارشناسان دامپزشکی انجام شود.
زینلی پور تصریح کرد: عرضه ماهی منجمد بصورت تازهی دیفراست شده (از انجماد خارجشده) غیرمجاز است و دامپزشکی با این موضوع که یکی از مصادیق بارز تهدید علیه بهداشت عمومی است، برخورد میکند.
وی اظهار داشت: ماهی تازه باید در دمای صفر تا ۴+ درجه سانتیگراد در یخچال همراه با پودر یخ و ماهی منجمد در دمای -۱۸ درجه سانتیگراد نگهداری و عرضه شود و هرگونه عرضه خارج از این شرایط نیز ممنوع است.
دکتر علیرضا زینلی پور با اشاره به اینکه شهروندان با حساسیت بیشتر بویژه در فصل تابستان گوشت ماهی را از مراکز عرضه معتبر و تحت نظارت شبکه دامپزشکی تهیه و از خرید ماهی از دستفروشان و فروشندگان بیهویت خودداری نمایند ، افزود: ماهی منجمد بستهبندی شده نیز لازم است با تاریخ تولید، انقضا و سایر مشخصات مربوط به واحد بستهبندی تولید و عرضه شود.
وی گفت : شهروندان در صورت مشاهده هرگونه علائم غیرطبیعی پس از مصرف ماهی حتما به پزشک یا مراکز درمانی مراجعه کرده و تحت هیچ شرایطی برای این بیماری خود درمانی نکنید.
زینلی پور در مورد ویژگی های ماهی تازه گفت: ماهی تازه دارای پوستی درخشنده، شفاف و براق بوده و فلسها (پولک) محکم به بدن چسبیده و بدن سخت و قابل ارتجاع است و چشمها محدب، قرنیههایی روشن و برجسته ، مردمکهایی زلال و شفاف دارد و فاقد هرگونه بوی تند و زننده است.
وی در پایان از همشهریان خواست: در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی فرآورده های خام دامی موارد را به شماره تلفن 42205036 گزارش کنند.
نظر دهید