در جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان زرند مطرح شد:
آماده باش زرندی ها برای مقابله با آنفلوآنزای پرندگان
فرماندار زرند بر لزوم همکاری و تلاش مضاعف مسئولین شهرستان در مبارزه با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تاکید کرد.
سید رضا حسینی نژاد در جلسه ستاد مدیریت بحران زرند با اشاره به فرا رسیدن فصل سرما و گزارشاتی از موارد بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در برخی کشورهای همسایه، گفت: ضرورت دارد اعضای ستاد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان شهرستان در اجرای مصوبات ستاد با هماهنگی شبکه دامپزشکی شهرستان به وظایف خود با دقت بیشتری عمل کنند.
او با بیان اینکه ویروسها با گذشت زمان و جهش ژنتیکی میتوانند رفتار متفاوت تری نسبت به گذشته از خود بروزدهند، از مردم و تولید کنند گان طیور خواست حتما توصیههای شبکه دامپزشکی و نهادهای متولی را جدی بگیرند.
فرماندار زرند تصریح کرد: امیدواریم با جدیت در کار و قطع زنجیره بیماری سهمی در پیشگیری از این بیماری ایفا کنیم.
حسن لطفعلی پور رئیس اداره دامپزشکی شهرستان نیز ضمن اشاره به مخاطرات بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان گفت: بیماری آنفلوآنزای پرندگان که از طریق پرندگان مهاجر به کشور وارد شده در سالهای اخیر باعث ایجاد اپیدمی در برخی استانهای شمالی کشور شده است، وباعث ایجاد مخاطرات بهداشتی برای جامعه و خسارات اقتصادی فراوانی در صنعت طیور بر جای گذاشته است.
او تصریح کرد: با توجه به اینکه کشور ما در مسیر عبور پرندگان مهاجر میباشد همه ساله با شروع فصل پاییز سیستم مراقبت فعال بیماری در سازمان دامپزشکی کشور فعال و با ارسال دستور العملهای مربوطه اقدامات مورد نیاز ابلاغ میشود.
لطفعلی پور ضمن اشاره به این موضوع که خوشبختانه تا کنون گزارشی از این بیماری در استان ما نداشتیم میگوید: با توجه به وجود چرخه کامل تولید مرغ و تخم مرغ در استان و شهرستان زرند جهت مصون ماندن از شیوع بیماری، بایستی همه ادارات پای کار باشند تا بتوانیم کماکان عاری از این بیماری باشیم.
او با اشاره به اینکه کنترل نقل و انتقال طیور و کود مرغی در مبادی ورودی شهرستان از اقدامات موثر در جهت پیشگیری از این بیماری میباشد، گفت: اداره دامپزشکی از ابتدای فصل پاییز رصد و پایش بیماری را در طیور صنعتی و طیور بومی و همچنین از آبگیریهای سطح شهرستان که امکان حضور پرندگان مهاجر را دارد در دستور کار قرار داده است.
رئیس اداره دامپزشکی همچنین از سایر اقدامات پایش پرندگان آزادزی مقیم شهرستان را مهم برشمرد و از مسئولین محیط زیست خواست هر گونه تلفات غیر عادی در پرندگان آزادزی در شهرستان میتواند زنگ خطری برای شیوع بیماری باشد و بایستی بررسیهای لازم انجام گیرد.
لطفعلی پور در پایان بحث آموزش را در کنار اقدامات بسیار مهم برشمرد و درخواست کرد برگزاری آموزش نحوه کنترل مجوزهای حمل و نقل طیور زنده و سایر محصولات مربوطه برای پرسنل نیروی انتظامی که در مبادی ورودی شهرستان حضور فعال دارند میتواند کمک شایانی در جهت جلوگیری ازورود بیماری به شهرستان باشد.
اوخواستار مانور جامع و کاملی در خصوص شیوع بیماری آنفلوآنزای پرندگان در شهرستان با حضور کلیه ادارت مربوطه شد.
نظر دهید