شهروندان گنبکی در خرید و نگهداری ماهی قرمز به نکات بهداشتی آن توجه کنند
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان گنبکی دکتر مهرنوش ملکوتی گفت: ماهی قرمز را حتما باید از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل شهرداری و دامپزشکی تهیه نمایند و از خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی ها را به صورت متراکم و در محل و در شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی (از قبیل شرایط نامناسب اکسیژنی و دمایی آب) نگهداری می نمایند، خودداری کنید.

سرپرست شبکه دامپزشکی گنبکی عنوان کرد: ماهی قرمز باید دارای ظاهر و تحرک مناسب و شنای متعادل باشد؛ به این ترتیب حتما باید از خرید ماهیانی که علائمی نظیر این که باله ها به صورت تاخورده و جمع شده درآمده باشند و یا در اطراف دهان یا سطح بدن، لکه های پنبه مانند داشته باشند و یا این که لبه باله ها خورده و سائیده شده باشد باید خودداری شود. ماهی نباید بی قرار بوده و بدون آنکه در یکجا قرار گیرد، پیوسته بدن خود را به اطراف بمالد، چشم ها نباید به صورت یکطرفه یا دوطرفه بیرون زده باشد و نباید پولک های ماهی ریخته شده باشد.
دکتر ملکوتی افزود: برای نگهداری ماهی قرمز باید توجه کرد که در نگهداری طولانی مدت ماهیان قرمز مثلاً در خانه و کنار سفره های هفت سین مقدار آب موردنیاز هر قطعه ماهی انگشت قد حداقل یک لیتر منظور شود و یک تا دو بار در هفته آب ماهیان را تعویض کرد و از شن و ماسه های رنگی و تیز جهت تزئین آکواریوم ها و تنگ های ماهیان استفاده نگردد.
وی گفت:دیگر توصیه های بهداشتی برای نگهداری ماهی قرمز این که آکواریوم ها باید با محلول های نمک طعام (سی گرم در لیتر به مدت ده دقیقه) ، ترکیبات آمونیوم 4 تایی به مقدار 1-1/0 گرم در لیتر آب به مدت 15-1 دقیقه و یا ترکیبات یده به مقدار 200 میلی گرم در لیتر آب به مدت ده ثانیه به صورت دوره ای شستشو و ضدعفونی و گندزدایی شود؛ تذکر این که این مواد برای ضدعفونی آکواریوم بوده و برای ماهی خطرناک است.
وی در پایان متذکر شد: استفاده از دستکش خصوصاً برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی، شستشوی کامل دست ها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهیان زینتی، جلوگیری از دست زدن کودکان به ماهیان و آموزش بهداشت فردی به آنها و عدم دستمالی چشم، صورت و دهان بعد از کار با آکواریوم،و آب مورد استفاده به این منظور باید بهداشتی بوده و در مورد آب های شرب شبکه آبرسانی شهری باید یا کلرزدایی گردد و یا جهت تعادل گازها و خروج کلر قبل از مصرف حداقل به مدت 48 ساعت در ظروفی دهان گشاد نگهداری و ذخیره گردد.
نظر دهید