• 1404/06/05 - 09:36
  • تعداد بازدید : 19
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه

خطر بروز اسیدوز در دامهای شهرستان گنبکی بر اثر مصرف ضایعات خرما

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان گنبکی دکتر مهرنوش ملکوتی سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان گنبکی عنوان کرد: با توجه نزدیکی آغاز برداشت محصول خرما و افزایش مصرف ضایعات خرما به عنوان خوراک دام، دامداران در این فصل مراقب افزایش بیماری "اسیدوز" در دام ها باشند.

دکتر مهرنوش ملکوتی گفت: اسیدوز یک بیماری متابولیک دام است که با مصرف مواد قندی از قبیل خرما، گندم، جو، سورگوم، انگور و غیره رخ می‌دهد و موجب تولید مواد اسیدی از قبیل اسید لاکتیک در شکمبه می‌شود.

 

وی اضافه کرد: علائم بیماری اسیدوز عبارتند از بی اشتهایی شدید، افسردگی و بی حالی، افزایش ضربان قلب و ضعف عمومی بدن، درد در بخش شکمی که در این حالت دام از شدت درد به شکم خود لگد می‌زند و وجود اسهال همراه با موکوس از علائم شایع بیماری اسیدوز در دام است که در موارد حاد و عدم درمان منجر به مرگ دام می‌شود.

 

دکتر ملکوتی بیان کرد: برای پیشگیری از ابتلای دام به بیماری اسیدوز باید تغذیه دام با اینگونه مواد در بازه‌های زمانی تعیین شده و در مقادیر کم باشد یعنی در روزهای اول از مقادیر بسیار کم شروع کرده و پس از چندروز تدریجی افزایش داده و به میزان مورد نظر برسانند.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اداره دامپزشکی گنبکی
  • کد خبر : 344332
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید