خطر بروز اسیدوز در دامهای شهرستان گنبکی بر اثر مصرف ضایعات خرما
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان گنبکی دکتر مهرنوش ملکوتی سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان گنبکی عنوان کرد: با توجه نزدیکی آغاز برداشت محصول خرما و افزایش مصرف ضایعات خرما به عنوان خوراک دام، دامداران در این فصل مراقب افزایش بیماری "اسیدوز" در دام ها باشند.
دکتر مهرنوش ملکوتی گفت: اسیدوز یک بیماری متابولیک دام است که با مصرف مواد قندی از قبیل خرما، گندم، جو، سورگوم، انگور و غیره رخ میدهد و موجب تولید مواد اسیدی از قبیل اسید لاکتیک در شکمبه میشود.
وی اضافه کرد: علائم بیماری اسیدوز عبارتند از بی اشتهایی شدید، افسردگی و بی حالی، افزایش ضربان قلب و ضعف عمومی بدن، درد در بخش شکمی که در این حالت دام از شدت درد به شکم خود لگد میزند و وجود اسهال همراه با موکوس از علائم شایع بیماری اسیدوز در دام است که در موارد حاد و عدم درمان منجر به مرگ دام میشود.
دکتر ملکوتی بیان کرد: برای پیشگیری از ابتلای دام به بیماری اسیدوز باید تغذیه دام با اینگونه مواد در بازههای زمانی تعیین شده و در مقادیر کم باشد یعنی در روزهای اول از مقادیر بسیار کم شروع کرده و پس از چندروز تدریجی افزایش داده و به میزان مورد نظر برسانند.
نظر دهید